9


 

Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

tip: ga met je muis over de foto's voor uitleg

  

Nieuws

voor het laatst bijgewerkt op:
22-10-2015


Nieuws uit 2005

Nieuws uit 2006

Nieuws uit 2007

Nieuws uit 2008

Nieuws uit 2009

Nieuws uit 2010

Nieuws uit 2011

Nieuws uit 2012

Nieuws uit 2013

Nieuws uit 2014

 

Nieuw wapen (22-10-2015)

We hadden het al aangekondigd, we hebben de Smith&Wesson ingeruild voor een echt sportpistool; de Walther SSP. In het overzicht was al te zien dat de S&W nauwelijks gebruikt werd, dus die moest er maar uit. Daarnaast was er behoefte om de Walther GSP, waar er twee van zijn en intensief worden gebruikt, wat te ontlasten. Om toch variatie te hebben is de SSP aangeschaft. We wachten even de reacties en de gebruiksintensiteit af. heb je opmerkingen, bv bevalt de trekkerdruk niet, overleg dan even met Gerard, hij neemt alle opmerkingen mee in de definitieve afstelling. Walther SSP
Verder heeft het gebruik nog wat uitleg nodig, het is een bovenlader en de grendeling (en ontgrendeling) heeft wat oefening nodig en moet op een veilige manier gebeuren. Vraag dus voor je hem gebruikt even om begeleiding.

Nu we twee GSP en 1 SSP hebben is het wellicht mogelijk om één van de GSP om te bouwen tot een linkshandig wapen. We willen even dit jaar afwachten hoe het gebruik van de 3 wapens zich ontwikkeld, misschien dat we in 2016 hier een beslissing over nemen.

Teamschieten (09-10-2015)

 Teamschieten? Nu al?
Ja hoor, de datums voor 2016 liggen al klaar, de beker is al opgepoetst, nu de teams nog.  
Vorig jaar, ik bedoel, dit voorjaar waren er veel aanmeldingen met ook nog eens veel teams die net te laat waren met hun eigen organisatie. Dus... we willen graag bijtijds eenieder de gelegenheid geven om een team samen te stellen.
Je weet, er mag 1 schutter van de vereniging bijzitten en verder enthousiaste buren, klasgenoten, collega's, familie of andere kennissen. We hebben al vast wat datums vastgesteld waaruit u kunt kiezen en ook een aanmeld formulier is down te loaden.

Overzicht mogelijke datums


Aanmeldformulier 2016


Natuurlijk kunt u zich op geven bij Jan Denissen of anders via info@vzodbathmen.nl .
Inschrijven kan tot vlak voor een schietavond maar hoe langer je wacht hoe minder kans dat uw voorkeursdatum nog een open plek heeft.
teamschiet bokaal

Kermis (02-10-2015)

Dit jaar heeft schietvereniging Vooruit Zij Ons Doel voor de 69e keer de traditionele schietwedstrijden tijdens de Battumse Kermis georganiseerd.

2015 was mooi weer

Dinie en Johan hebben weer dienst Jamilla probeert de kaart baan

De uitslagen zijn als volgt;

Winnaar op de kaartbaan voor niet leden (en daarmee winnaar v.d. kermisbokaal) is Jan Elmerink uit Loo (1x30 2x29) .

Hij werd op hele korte afstand gevolgd door Ronald van Essen (1x30 en 2x28) en Herjan Sluiter (1x30) die daarmee net niet in de prijzen vielen.

Winnaar op de kaartbaan voor leden (en daarmee winnaar v.d. kermisbokaal) is Gerard Klein Oonk (10x30). Hij werd gevolgd door Gerard Koldeweij (8x30 en 10x29) en Herman Zwiers (8x30 en 9x29).

Winnaar van de rollade (beschikbaar gesteld door de EMTE) is Floris Morkin uit Bathmen.
Hieronder zie je dat ere-lid Hannie Kloppers de winnaar van de rollade trekt

Hannie trekt de winnaar

Dit jaar wisten weer veel schutters de weg naar de schiettent te vinden en zijn er weer veel karbonades en worsten “geschoten”.

Goed voor een worst karbonade baan

Jaarlijkse feestmiddag (15-09-2015)

Eindelijk was het zover: zondag 30 augustus hadden we de jaarlijkse feestmiddag.
Na een regenrijke week scheen er een lekker zonnetje en konden we buiten onder de tent zitten.
De opkomst was laag, wat erg jammer was, maar de sfeer was gezellig.

 Henk en Henk hadden een aantal originele spelletjes bedacht waaraan je mee kon doen als je dat wilde.
Een van de opdrachten was om met een minikraan een zo’n hoog mogelijke toren van klinkers te bouwen. De vrouwen waagden zich hier niet aan, maar de mannen moesten even laten zien wat ze konden. Doordat er veel mannen eerder met een kraan gewerkt hadden werden bij de meeste torens alle klinkers gebruikt.

Willem in actie de toren is klaar

Een andere opdracht was om op de pistoolbaan met de luchtbuks te schieten op een kaart in een grote enveloppe. Hierdoor kon je niet zien waar de roos of rozen zaten. Aan het eind van de middag bleek pas dat er in de enveloppen een kaart met zes rozen zat. Dit had tot gevolg dat de goede schutters een lagere score dan normaal haalden en dat mindere schutters ineens verbazingwekkend goed schoten. 

mooi weer op de feestmiddag

De feestmiddag werd afgesloten met een barbecue van onze sponsor Bertus Voortman. En dat smaakte zoals altijd weer goed.

Henk Broekgaarden en Henk Schutte bedankt voor de organisatie van deze gezellige middag.

bbq

Trainingsavond (15-06-2015)
Jeroen legt uit
Weer een zeer interessante trainingsavond die Albert en Jeroen ons voorschotelen. Jeroen verteld over de techniek van het klein kaliber geweer en pistool als de leden de opdracht krijgen om het wapen eens schoon te maken. Zo worden de trekken en velden bekeken, het uitstootblokje en hoe de grendel werkt.
uit elkaar betekent ook weer in elkaar

Jeroen legt zelfs nog uit wat de verschillen zijn in kruit bij de verschillende kogel typen. Zo is de vorm waarin het kruit is gemaakt medebepalend voor de ontbrandingssnelheid en de specifieke eigenschappen en doel waarvoor elk type munitie is gemaakt.
diverse kruit soorten en links een hagel patroon
rechter schotel: licht grijs "snel" hagelpatroon kruit. linksonder "langzaam" .22 kruit.
linkerschotel: de rest van een hagelpatroon

Natuurlijk wordt er ook veel en trainingsgericht geschoten. Met een kleine groep krijg je veel individuele aandacht en de meesten gaan dan ook met erg nuttige tips naar huis.

Survivalrun (12-04-15)
Ditmaal helpen we de survival onder prachtige omstandigheden. Althans waar wij staan zijn we lekker uit de wind en de zon schijnt. Voor veel deelnemers even lekker bijkomen voordat de grote oversteek wordt gedaan.
soms was het erg druk voor de tent
schaduwbeelden rat en eekhoorn
Voor velen toch een apart, maar leuk onderdeel. Men kan kiezen om direct de swing over te doen, zodat men niet hoeft te wachten bij drukte, maar de meesten vinden het te leuk om over te slaan. 's Middags is het topdrukte bij Wietze en Rudi als de recreanten en de jeugd langskomen. Bij de wedstrijdlopers voor de middag was het nog goed bij te houden.

veel dames doen mee Wietze wordt er nog druk mee

Als je raak schiet is het door naar de volgende hindernis, anders eerst een swing over als straf.

grote oversteek 
De volgende hindernis na het schieten is een zware.

Zo helpt de schietvereniging belangeloos dit Bathmense evenement.
Alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet!!
de vlag wapperttoch een briesje


Teamschieten (03-04-15)
De uitslag kunt u hier inzien.
Een spannende avond, dat was het. De kaarten van de twee beste finalisten moesten allemaal nog een keer nagekeken worden voordat de winnaar gehuldigd kon worden.
En de verrassing was compleet! Groot Dochteren van coach Herman Zwiers had drie jaar achtereen gewonnen maar ditmaal moesten ze buigen voor Trigger Happy van coach Han Veldink. Toch wat verrassend maar dik verdiend want het niveau lag erg hoog dit jaar.Hieronder alle teams van de finale avond met hun prijs.
opening
de winnaars nr 2
nr 3 nr 4


Teamschieten (13-03-15)
De voorronden zijn afgesloten en we hebben weer veel positieve reacties gehad. Natuurlijk hebben we elkaar een beetje lopen jennen maar het plezier stond voorop en het bleef tot het einde spannend. Maar we hebben de uitslag.

De volgende teams hebben de finaleavond gehaald;

Groot Dochteren (teamcaptain Herman Zwiers) 933 punten

Trigger happy (teamcaptain Han Veldink) 898 punten

Douane (teamcaptain Joan Teunissen) 893 punten

BCA Douane (teamcaptain Jan Denissen) 857 punten

Een datum wordt binnenkort bepaald, houdt contact met uw teamcaptain.
Veel succes!!

Trainingsavond (13-03-2015)
Weer een klein gezellig clubje bij elkaar voor de training van Jeroen. Allemaal ervaren schutters die hun gemiddelde willen laten stijgen.
training 2015 Jeroen legt uit
Jeroen staat er alleen voor want Albert zat met griep thuis. Op de pistoolbaan valt Gerard voor hem in maar de trainingsdoelen worden eerst door Jeroen behandeld.
In een oriënterend rondje aan tafel hebben de schutters allemaal juist die kleine details verteld die verschil kunnen maken. Hoe reguleer je je ademhaling, hoe benader je het doel, is de houding gecontroleerd? Jeroen geeft tips een aanwijzingen en dus een opgave voor de schutter als hij de baan opgaat om te oefenen. In de basis maakt het niet eens uit of je dan geweer schiet of met pistool.

Als je deze film opent dan zien we een pistoolschutter die oefent met zijn ademhaling, en ritme van schieten. 1. In ademen, het vizier is boven het doel. 2. uitademen, het vizier zakt onder het doel. 3. weer iets inademen, vizier op doel. 4. uitrichten en schieten.

Aan het eind van de avond natuurlijk evalueren. Weer wat (bij)geleerd of juist afgeleerd. Net wat voor de schutter werkt. Nu is het zaak om het bij te houden en te oefenen. Want de truck is natuurlijk om niet weer terug te vallen in je oude fout.

even napraten
Henk in een goede houding

 
Teamschieten (07-02-15)
De indeling voor het teamschieten is in de maak. Wil je weten wanneer, tegen wie en hoe laat je team moet schieten? Kijk dan even in deze bijlage.
teamschiet bokaal

Fotopuzzel jaarboekje (29-01-15)
Heeft u uw hoofd al gebroken over de foto op pagina 8? "Read manual before use" Lees de handleiding voor gebruik. Misschien is het beter als we het uitleggen voor gebruik. Dat doen we namelijk altijd als er nieuwe of potentiele leden willen gaan schieten.
Het is inderdaad een tekst die op het luchtgeweer staat.
read manual before use

Leden vergadering (29-01-15)

Afgelopen woensdag was de jaarlijkse ledenvergadering en maar liefst 26 leden, waaronder de ereleden Gerrit en Hannie, waren aanwezig. Zoals gebruikelijk kreeg de secretaris, na de inleidende woorden van de voorzitter, de tijd om het jaarverslag voor te lezen. Deze staat natuurlijk ook in het jaarboekje. Ook nu was de conclusie van Joan dat we een gezonde vereniging zijn waar we trots op kunnen zijn!
bestuur VZOD
Joan leest voor uit eigen werk

Erg belangrijk zijn de financiën van de vereniging. De kascommissie was zeer positief over de overzichtelijke manier waarop de penningmeester zijn stukken presenteert. Alle steekproeven konden tot in detail verantwoord worden en de conclusie van de kascommissie was dan ook zeer positief naar de vergadering toe.  
Hierna kon Jan de balans over 2014 presenteren. De inkomsten en uitgaven werden toegelicht als ze afweken van de begroting en aan het eind was de uitslag dat we het beter hadden gedaan dan de sluitende begroting. Hierdoor waren we in staat om weer een deel van de hypothecaire lening af te lossen. De verwachting is nu dat dit in het komende jaar helemaal afgelost wordt. De begroting voor het komende jaar wordt ook nog besproken en komt op het publicatiebord.

Na een koffiebreak zijn de prijsuitreikingen. Allereerst de schutterskoningen. Erg knap van de schutterskoning geweer Herjan Bolink is dat hij dit ook al vorig jaar was. In twee jaar is hij gemiddeld meer dan 12 punten gestegen. Zelf had hij dit al uitgerekend, verklapte hij, dus hij verwachte dit al een klein beetje.
Herjan
Herjan krijgt de bokaal

Buitengewoon verrast was daarentegen Henk Broekgaarden, dat hij schutterskoning pistool is geworden was voor hem een dikke bonus. “T’is allemaal brandhout” is een gevleugelde uitdrukking van Henk als hij zijn kaarten inleverd maar het afgelopen jaar vielen er blijkbaar toch nog een paar splinters op de juiste plaats.
Henk Broekgaarden Erg content
Henk is erg verrast en zichtbaar tevreden

Dan werden de Katernbokalen in elke klasse uitgereikt door de secretaris. Deze zijn voor die schutter die aan het eind van het seizoen boven aan de lijst staat. Bij de KKG en KKP is dit Gerard Koldeweij. Bij de junioren LG was de beste schutter dit jaar Lobke Schutte. Bij het LP was dit Laurens Koldeweij.
Lobke Schutte
Lobke is onze beste jeugd schutter!

prijzentafel
Te verdelen prijzen van de verschillende concoursen.

In de pauze worden de jaarboekjes uitgereikt en betalen veel leden hun contributie bij de penningmeester. Ook werd de prijzentafel geplunderd. Net voor de pauze werden alle winnaars opgenoemd van de verschillende concoursen. Als vereniging hebben we het afgelopen jaar erg goed gedaan. Alleen maar 1e en 2e plaatsen voor alle klassen tijdens het regionaal concours is een prima score.

lezen van het jaarboekje
weer een mooi jaarboekje

Na de pauze worden Gerard Klein Oonk en Joan Teunissen herkozen in het bestuur. Daar zullen de functies ongewijzigd blijven. Ook de kascommissie krijgt een nieuw lid, dit wordt Rudi Melters. Samen met Rudi Korterink vormt hij nu de commissie. Robert Stokkers wordt bedankt voor de afgelopen twee jaar.

De rondvraag was ditmaal snel een snel rondje met maar 2 vragen. Om half elf sloot de voorzitter Gerard de vergadering.

Trainingsavond (16-01-2015)
De datum voor de volgende trainingsavond is bekend, maandag 9 maart.

Jeroen en Albert zullen ons weer tips en handige wetenswaardigheden leren.

Deze keer met een verrassing voor de liefhebbers.

... lees meer hierover in het jaarboekje....
training

Team schieten (01-01-2015)
NIET VERGETEN!!
Geef tijdig je team op voor het teamschieten.
Inschrijfformulieren zijn hier te downloaden!

Beste wensen (01-01-15)
Namens het bestuur van de schietvereniging wensen we iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar toe en goede schietresultaten voor het komende seizoen.

Wilt u ook uw goede wensen kwijt? Teken dan het gastenboek!!
(ze zijn u al voor geweest!)

Leden vergadering (01-01-14)
Woensdag 28 januari is de algemene ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.
Binnenkort krijgt u de uitnodiging en agenda. Natuurlijk staat die ook hier op de site!

Tijdens deze vergadering zal uiteraard teruggekeken worden naar het afgelopen jaar maar zal het bestuur ook de plannen en eventuele bijzonderheden voor het nieuwe jaar bekend maken. We zijn gewend om in alle openheid over deze zaken te praten. Het is daarom de gelegenheid voor u om hierover mee te kunnen praten. Verder zullen de Schutters-koning(in)en en de winnaars v.d. Katernbokaal bekend gemaakt worden en zal het nieuwe informatieboekje worden uitgereikt.

We hopen daarom dat ook u aanwezig zult zijn!


Agenda:

 
1.         Opening door de voorzitter.
2.         Notulen vorige vergadering.
3.         Jaarverslag secretaris.
4.         Verslag kascommissie.
5.         Jaarverslag penningmeester.
6.       Begroting 2015
7.         Bekendmaking schutterskoningen 2014 (geweer + pistool)
8.         Bekendmaking winaars Katernbokaal 2014 (bij alle 4 schietdisciplines).
9.         Bekendmaking resultaten concoursen en individuele prijswinnaars
 
Pauze met gelegenheid tot betaling v.d. contributie en ophalen concoursprijzen;
Senioren € 75,-    Junioren 18 t/m 20 jaar € 45,-     Junioren 12 t/m 17 jaar € 15,-   en  Steunleden € 20,-   
 
10.       Mededelingen bestuur .
11.       Bestuursverkiezing;
         Aftredend en herkiesbaar:          
J. Teunissen (seretaris)
         
Aftredend en herkiesbaar:           G. Klein Oonk 
                         
         Tegenkandidaten kunnen zich tot uiterlijk 1 uur voor de vergadering melden bij het bestuur.
 
12.       Verkiezing kascommissie;     
          Aftredend: Robert Stokkers

13.       Rondvraag.
14.       Sluiting.


 P.S.   De eerste schietdag van het seizoen 2015 is op zaterdag 03 januari 2015.        

        We verzoeken u (als u niet op de ledenvergadering komt) de contributie voor
01-02-2014 over te maken op bankrekeningnr. 305721593 t.n.v. Schietvereniging VZOD.

 bestuur