window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-2R1MPMNFYF');

Schipbeekrun 7 april 2024

Wat een mooie zondag om te staan langs de Schipbeek waar de survivalrun plaats vindt. We zijn post nr 27, een swingover met auto band, tenminste, als je mis schiet bij onze tent. We helpen hier als vrijwilliger de organisatie van de schipbeekrun. En dat doen we al jaren om de run wat “kleur” te geven, een bijzondere hindernis die de deelnemers nergens anders voorgeschoteld krijgen.

De deelnemers hebben verschillende kleuren T-shirts en de kampioenschap lopers in het zwart mogen niet schieten van de survivalbond. Dat vinden de meesten wel jammer maar in het NK zijn grotere belangen, ze vliegen over de swingover, op naar de volgende hindernis. De recreanten, koppels en jeugd schiet maar wat graag. Ook vandaag hebben we laserpistolen bij ons, natuurlijk hartstikke veilig en de deelnemers krijgen 3 pogingen om het doel te raken. Is het raak, dan mogen ze door, is het mis dan moeten ze de swingover.

Waar we het ’s morgens nog rustig hebben, na de middag komen de koppels en de jeugd en staan er rijen voor de tent. Allemaal gemoedelijk, hier gaat het niet op tijd. Hier loopt men voor de fun en even uitrusten is ook wel fijn. Trouwens hierna gaan ze weer de schipbeek over met de kraan hindernis en daar is het echt druk.

 

Het was een hele leuke dag maar de vrijwilligers moesten wel hard werken vandaag. Opbouwen, inrichten, met twee teams helpen uitleggen op drie schietpunten, de “strafhindernis” in de gaten houden en het verkeer in goede banen leiden. Het valt niet mee voor zo’n kleine club als de onze om hier menskracht voor te krijgen. Alle vrijwilligers hartelijk dank!

Dan is het natuurlijk fijn dat we nadien bij Boode even op het terras kunnen zitten.