Afgelopen vrijdag zijn we met een groepje enthousiastelingen naar Almelo gegaan om een keer groot kaliber te schieten op de banen van SDVV. Hier zijn we al eens eerder geweest en het was goed te zien hoe ze de banen verder verbeterd hebben t.o.v. 10 jaar geleden.
Onze excursie leider Herjan had patronen ingekocht bij de club, waar Jan, onze gastheer, zijn wapens beschikbaar heeft gesteld. Er waren maar liefst 5 vrijwilligers opgetrommeld om het schieten te begeleiden. De baancommissarissen zorgen ervoor dat alles veilig en volgens de regels verloopt. Allen hartelijk dank daarvoor.

De groep ging in twee├źn, de ene ging rechtstreeks door naar de 100 meter geweerbaan, de ander naar de 25 meter pistoolbaan.

Op de pistool baan lagen 9mm wapens maar ook de grotere jongens als de Desert Eagle,

Dat was even lekker en zelfs de resultaten zijn goed op de 25 meter. We hebben een goed visitekaartje afgegeven, ze konden wel zien dat er een schietvereniging op bezoek was.

 

 

Dan een kijkje op de geweer baan. Hier zien we een Fal die in het oog springt, maar ook de andere wapens zijn leuk om mee te schieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna werd nog een demonstratie gegeven met wat historische wapens, Herjan mocht met zwart kruit schieten.

 

 

Kiekum Glunderen!

Ook nog een demonstratie van “Stsmpertje” waarbij je twee paar oordoppen op moest. Niet iedereen durfde het aan om die tegen de schouder te zetten.

Al met al een heel gezellige avond, die voorbij vloog. Gelukkig was er nog even tijd voor de nazit, anders waren de bitterballen voor niets in het vet gegaan.

Schietvereniging SDVV Almelo bedankt! Herjan bedankt!