Afgelopen woensdag 19 oktober hebben we weer een trainingsavond georganiseerd, deze werd gegeven door Gerard.
Geen toeval was het dat vooral nieuwe leden hier op af kwamen, we hadden hiervoor natuurlijk wat reclame gemaakt. Een uitgelezen kans om goed met de sport te beginnen, het is vooral zaak om de juiste techniek aan te leren en in te slijpen.

Gerard begon met een overzicht van wat er allemaal nodig is om te komen tot het perfecte schot. Hiervoor is natuurlijk het materiaal van belang; het wapen, de kleding, assecoires, enz.
Maar daarnaast ook de accomodatie, het licht, de kussens, de veiligheid, etc. Dat is echter niet trainbaar, wij richten ons vanavond op de juiste basis houding en de basis schiettechniek.

Een verdieping hiervan en het mentale aspect bewaren we voor een latere training.
Gerard legt het belang van een solide basis uit, de driehoeken die hier aan ten grondslag liggen en lijn van het geweer dat in het midden moet liggen. Natuurlijk ook het belang van de “0”-stelling.
Verder wat tips om geen “slaapbeen” te krijgen en dat je het geweer richting hoofd moet draaien en juist niet andersom.

Ook de schiettechniek komt aan bod. Hoe kijk je door de diopter en leg je de korrel in het midden. hoe benader je het doel en haal je de trekker over. Allemaal essentieel om te komen tot de perfecte 10.

Het theoretische deel met power point kan wat saai zijn maar het gaat om de bewustwording en de reden achter elk aspect. dit helpt in de praktijk als we gaan schieten. En natuurlijk gaan we dat doen, meteen het geleerde in de praktijk brengen. Elkaar helpen en analyseren wat er goed of fout is aan de basishouding, welk verschil het maakt als je het anders doet.

De kaart liegt niet.
De perfecte 10 is zeker een paar keer geschoten.

Nu oefenen, oefenen, oefenen….