window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-2R1MPMNFYF');

Afgelopen woensdag was er weer een trainingsavond waar maar liefst 13 leergierigen op af kwamen. Gerard had weer een les in pistool en geweer voorbereid.

Gerard begon dit keer met de pistool les.  Natuurlijk kwamen de basishouding, de nul stelling, de trekker techniek en de keep-korrel aan de beurt. Maar zeer interessant vonden de schutters de verhalen over concentratie, ademhaling, focus en zelfanalyse. Afijn, alle aspecten kwamen uitgebreid aan de beurt en het eerste uur vloog zo voorbij.

Na een korte koffiepauze werd nog even ingegaan op het knielend geweer schieten, dit keer veel vlugger want op veel onderwerpen is er overlap in de technieken.

Dan is het natuurlijk tijd om te gaan schieten. Mel assisteert op de pistoolbaan om de techniek fijn te slijpen en Gerard is druk bezig op de geweer baan om alle vragen te beantwoorden, foutjes in de houding te bespreken en schotbeeld analyses toe te lichten.

 

Aan het eind van de avond is natuurlijk het beste commentaar dat je kan horen dat het nu “ineens” veel beter ging.  nu nog oefenen oefenen en oefenen.

natuurlijk kunnen we elkaar altijd om hulp vragen.

Tot de volgende keer!