Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

 

Trainingsavond

Geweeravond 02 maart 2005
2 maart was het weer de beurt aan de geweer schutters. Onder leiding van Jeroen werd er weer aan de techniek geschaafd. 5 mannen en 3 vrouwen hadden de sneeuw getrotseerd en waren na afloop enthousiast over de vorderingen. "Het bleek dat mijn houding toch niet helemaal goed was" zei Els tijdens de nazit, "de laatste tijd schoot ik al minder maar ik wist zelf niet waar het aan lag". 
Net als Els hadden de meeste schutters onvolkomenheden bij hun schietoefeningen, maar doordat Jeroen had gekozen voor uitleg op de baan en daarna vooral veel schieten, had hij tijd genoeg om eenieder te observeren en daarna correcties en tips te geven. 
Met een "Jeroen bedankt" gingen de schutters zeer tevreden naar huis.

Pistoolavond 2 februari 2005
Vanavond was het Marco de Haan die onze schiettechniek kwam bijslijpen. Marco is een ervaren schutter en instructeur uit Hoevelaken die normaal gesproken veel op "de Berkenhorst" in Elspeet werkt.
Er was een grote opkomst, 12 pistoolschutters melden zich voor de les. Na enige theoretische uitleg was het toch de praktijk waar eenieder op wachtte. "Wat doe ik fout" was dan ook de eerste vraag aan Marco na de eerste serie schoten. Marco was gelukkig in staat om bij de meeste schutters de zwakke plek te duiden. Met gerichte aanwijzingen kunnen deze nu de komende weken aan de slag.
Tot besluit waren allen het er over eens dat het een zeer welkome les was geweest dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Geweeravond november 2004
We zijn blij dat we Jeroen Eigenberg als instructeur voor onze vereniging hebben kunnen strikken. Jeroen is bij onze club als 12 jarige jongen begonnen met schieten en je kan wel zeggen voor eeuwig verslingerd geraakt aan de sport.
Jeroen heeft op zijn 18e zijn jachtakte gehaald en zich verder gaan bekwamen op schietsportcentrum "de Berkenhorst" te Elspeet waar hij nu 1 van de vaste medewerkers is.

Jeroen (links op de foto) heeft een leuk clubje bij elkaar en begint met de broodnodige theorie.

 

  
voorbereiding voor een
optimaal schot

 

Patrick heeft al de nodige ervaring en helpt Jeroen met het uitleggen van de juiste schiethouding.

 

Na de theorie natuurlijk het echte werk. Er moet geoefend worden!

 

 

Een verrassend kijkje


Jeroen slijpt de kleine onvolkomenheden weg met duidelijke praktische aanwijzingen.

Volgens de deelnemers was de les zeer verhelderend en het resultaat was er ook na, aan het eind van de avond gingen trots de geschoten kaarten rond om de vorderingen te showen.

Volgend voorjaar gaan we zeker verder met de lessen. Ze worden aangekondigd op het mededelingenbord en natuurlijk ook op deze site.
Ook voor de ervaren schutters zijn er vele technische tips om uw resultaat te vebeteren!