9


 

Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

tip: ga met je muis over de foto's voor uitleg

  

Nieuws

voor het laatst bijgewerkt op:
22-11-2019


Nieuws uit 2005

Nieuws uit 2006

Nieuws uit 2007

Nieuws uit 2008

Nieuws uit 2009

Nieuws uit 2010

Nieuws uit 2011

Nieuws uit 2012

Nieuws uit 2013

Nieuws uit 2014

Nieuws uit 2015

Nieuws uit 2016 

Nieuws uit 2017 

Nieuws uit 2018


 


Winterfair  (21-11-2019)
Afgelopen 17 november waren we weer present op de Winterfair in de manage om Sinterklaas binnen te halen. We staan altijd op een mooie plek om de schietsport te promoten. Dit keer hadden we de beschikking over drie laser pistolen. Een leuke, en zeer veilige manier om eens te ervaren hoe moeilijk deze concentratiesport is.
drie laser pistolen
De opvallende stand van de VZOD

Er waren veel liefhebbers om te schieten, vooral jeugd maar ook een roetveegpiet mocht het eens proberen. Het blijkt dat er veel verhalen los komen, een goede gelegenheid om de vereniging onder de aandacht te brengen. Er schuilt best wel talent onder de bezoekers.
veel jeugd aan het laserschieten roetveeg schiet piet
Verder was er gelegenheid om te raden hoeveel hulzen er in de ton zaten. Dat dit nogal moeilijk in de schatten is blijkt wel uit de antwoorden, dat ging van enkele honderden tot wel een miljoen!
In totaal hebben 92 mensen deelgenomen, mede vanwege de leuke hoofdprjs: Een waardebon van €25 die is te besteden bij de Jumbo.

Niemand had het exacte antwoord maar enkelen kwamen redelijk dicht bij.
Het goede antwoord was uiteindelijk 7462 hulzen.


Het levert de volgende uitslag op:
1. Dirk Scholten       + 102
2. Aaltje Kloppers    + 338
3. J. Kettelarij          - 477
4. Arne Koopman     + 663

Dirk is nog maar 12 jaar en mag, als hij zijn prijs ophaald bij de club, natuurlijk ook nog eens met de luchtbuks schieten.
Hulzen raden
Alle andere winnaars kunnen natuurlijk ook een gratis schietles krijgen.

Feestmiddag  (02-08-2019)

Afgelopen 2 juni was de traditionele feestmidag. Martin en Henk zijn de organisatie en hadden hiervoor Henk Meuleman uit Laren uitgenodigd. Hij kan uitermate interessant vertellen over zijn grote hobby:
Het afschieten van raketten!
Henk bouwt zijn atributen op
Henk is lid van de DRRA, de Dutch Rocket Research Association, en ze construeren eigengebouwde model raketten en schieten ze vervolgens af. De kunst is dan om het ook weer heelhuids (en in de buurt) te laten landen. Door de jaren heen is zijn techniek verfijnt en heeft hij vele raketten gebouwd. Een hele verzameling waar hij uitgebreid over kan vertellen. Bij elk model hoort een verhaal.

Henk Meuleman geboeid publiek

Natuurlijk blijft het niet bij praten alleen, we gaan ook een lancering meemaken.
We kijken naar de omgeving, de windrichting, is het luchtruim vrij (van balonnen). Dan breekt het grote moment aan en schiet Henk een raket af die wel 100 meter hoog gaat. Door uitgekiende hoek en de grote van de parachute komt het gevaarte slechts 100 meter verderop weer neer. Een geslaagde lancering en landing en dus applaus van de toeschouwers.
de lancwering in het weiland
In de wei is de lancering.

Dat was een leuke demonstratie! Henk wordt uitgebreid bedankt voor het vertellen over zijn hobby en in de nazit wordt zijn collectie uitgebreid bekeken.

Dit alles onder het genot van de barbeque van cateraar Bertus Voortman en wat versnaperingen. De muzikale omlijsting was natuurlijk van Henk Broekgaarden.
Martin en Henk, hartelijk bedankt voor het organiseren van de feestmiddag!


Kleiduifschieten (02-08-2019)
Nog een paar foto's binnengekregen van het kleiduifschieten uitje dat Herjan had georganiseerd op 30 maart. Er was een leuke groep enthousiastelingen die meegingen naar Ruurlo om zich te meten aan de afgaanders, inkomers, dwarsen, dubbels en hazen.
Aan het eind bleek Laurens een snelle leerling. Hij had het nog nooit eerder gedaan maar aan het eind van de dag won hij het treffen, een mooie medaille was zijn loon.
Laurens gefeliciteerd en Herjan bedankt voor het organiseren van dit leuke uitje!

prachtig schietweer

leuke groep inkomers Gerard op de dubbels

prijsuitreiking Laurens vond het leuk


Schipbeek survival run (08-04-2019)

Alweer het volgende evenement. Zondag mochten we weer helpen bij de survival run. We waren post 49, vlak voor de grote kraan hindernis over de schipbeek. Het was een prachtige zonnige dag en iedereen had goede zin. We hadden weer de wagen van de KNSA met 2 luchtgeweren en ook een laserpistool ter beschikking.
lucht geweer schieten Laser pistool
     Met het geweer schieten op "Biathlon" doelen.                          Het laser pistool.

Onze vrijwilligers moest goed in de gaten houden welke kleuren er langs komen. Zwarte en Rode wedstrijdlopers moeten namelijk zowiezo met de band over de "swing-over", de groenen en de grijzen mochten eerst schieten en als ze missen moeten ze er ook over. De blauwen hoeven alleen maar te schieten, voor hen geen strafhindernis.
Ze willen allemaal een keer schieten over de grote hindernis
 Iedereen wil graag schieten dus even wachten.  Hierna wacht de grote Kraan hindernis over de schipbeek

Wat het voor iedereen leuk maakt is de goede sfeer onder de deelnemers en het enthousiasme dat ze mogen schieten. Vooral het glunderen van trots bij de jongsten, als ze raak schieten, is onbetaalbaar en de voornaamste reden waarom we dit doen als schietvereniging.
Die is raak Rene geeft uitleg
   Laser schieten is populair bij de Jeugd.           Rene geeft graag uitleg voor het beste resultaat.

Volgend jaar staan we er weer! Kom eens kijken, tot dan!


Teamschieten (05-04-2019)

Afgelopen week was de finale alweer van het teamschieten. Toch wel wat verrassingen in de voorrondes. Verschillende oud winnaars haalden bij lange na hun niveau niet, andere oud winnaars net voldoende om de "cut" te halen. En er waren weer teams die nu eindelijk dat laatste stapje willen maken. Afijn, genoeg ingredienten voor een spannende wedstrijd.
(Het overzicht van alle uitslagen is via deze link te downloaden)

de finale kan beginnen

Het is jammer dat de Spijkerpistolen niet op dezelfde avond kunnen schieten, zij hebben alvast op maandag een score neergezet die nog even geheim blijft voor de drie teams op vrijdag. Er zijn zenuwen, de teams bluffen elkaar een beetje af maar ondertussen worden de boekjes met basistechnieken doorgenomen om toch wat onzekerheden weg te nemen.
hooiweide in actie overleg bij de Douane
         Hooiweide begint met geweer en ondertussen overleg bij de Douane
Henk doet zijn best Groot Dochteren
        Coach Henk moet punten scoren en team Groot Dochteren is al jaren goed
maak er een foto van de uitslag
                           Nog even een foto en dan is er al de uitslag

Als de kruitdampen zijn opgetrokken blijkt dat geen van de teams de score van de Spijkerpistolen konden overtreffen. De voorzitter moest dan ook Mathijs Ten Katen bellen on hem het heugelijke nieuws te brengen, zijn team heeft de wisseltroffee, en de bijgehorende medailles, gewonnen.
uitslag

Wel konden de overige prijzen verdeeld worden. Coach Henk werd weer tweede met team Hooiweide, Groot Dochteren werd dit jaar derde en de Douane nipt vierde.
Henk ontvangt de tweede prijs Jan met zijn Douane is vierde Herman wordt derde met zijn team

Tot slot bedankt de voorzitter Jan voor het organiseren en vrijwilliger Willem Bedeker voor al het telwerk. Hij was er elke avond bij en zorgde ervoor dat de strijd eerlijk verliep. Dat is natuurlijk een cadeautje waard.
Willem krijgt een cadeautje  nog even de scotre nakijken
      Willem ontvangt een paar "Belgen".  De teams kijken nog even hun persoonlijke score na."

Iedereen hartelijk dank voor de deelname en tot volgend Jaar!!

Steun onze vereniging gratis ! (07-03-2019)
Wij doen mee met OnzeClubwinkel.

Dit is een superleuke en simpele manier om onze club te sponsoren en er zelf ook voordeel uit te halen.

Doe voortaan je internetaankopen zoals je gewend bent, maar dan met één klik extra via www.onzeclubwinkel.nl en je sponsort met iedere internetaankoop automatisch en ongemerkt onze club. En bovendien ontvang je zelf ook een bedrag terug!

Er komt niks bovenop het aankoopbedrag en het verplicht je tot niks.

Bekende webshops die meedoen zijn onder andere Bol.com, Coolblue, Booking.com, Wehkamp en Media Markt.

 
Gebruik je Google Chrome?

Dan hoef jij zelf maar eenmalig de extensie te installeren in je browser en eenmalig in te loggen. Je spaart dan altijd automatisch wanneer je bij een bij OnzeClubwinkel aangesloten webshop een aankoop of boeking doet.

Download de extensie hier.

 
Meld je dus snel aan op
www.onzeclubwinkel.nl en begin direct met sparen!

Alvast bedankt voor je steun!

OCW 01

        
Fotopuzzel informatie jaarboekje (24-02-2019)
We zien op pagina 25 Gerard met vuur spelen. Maar wat doet hij eigenlijk?
Heeft u het goed geraden?
krimpfolie krimpfolie 2
Op de tweede foto wordt het al duidelijker. We hebben krimpfolie om onze "rubbers" voor op de diopters te merken. De rubbers zijn moeilijk te krijgen en omdat ze los in de koffer liggen of op de buks zitten komt het nog al eens voor dat ze vergeten worden tijdens wedstrijden. Om goed te onderscheiden welke van de VZOD zijn worden ze gemerkt met een kousje van krimpfolie. Om het folie te laten krimpen had Gerard een vlam nodig.
Het resultaat is er naar, oogdoppen met deze geel/groene kous zijn van de VZOD.
krimpfolie 3


Jaarvergadering (24-02-2019)
Een leuke opkomst afgelopen woensdag tijdens de ledenvergadering. Stipt om 20.00 uur opent de voorzitter de vergadering met een korte terugblik op het afgelopen jaar. Vele activiteiten waarbij ook weer de nodige vrijwilligers voor nodig zijn. Vrijwilligers zijn de kurk waarop een vereniging drijft, dus onmisbaar. Grote dank aan allen!

De secretaris leest nog maar eens alle wetenswaardigheden van het afgelopen jaar op. Hoogtepunt daarbij was natuurlijk de uitmuntende resultaten tijdens het Regionaal Concours, de schietwedstrijden met onze Deventer zusterverenigingen. In elke klasse bij elke discipline waar we aan mee deden werd de eerste plek behaald. Een prachtig schildje is het resultaat.
Lees het hele verslag nog maar eens na in het jaarboekje.

Hierna is het de beurt aan het financieel overzicht. De kascommissie heeft decharge verleend aan de penningmeester met daarbij een dikke pluim. Vervolgens wordt de jaarrekening verklaart. Ook de begroting voor het komende jaar wordt uitgelegd. Alle cijfers liggen ter inzage op de club.
Concours 2018.
Herjan Bolink Dan is het tijd voor de prijswinnaars.
Als eerste worden de schutterskoningen bekend gemaakt.

Schutterskoning Geweer is Herjan Bolink geworden. Hij heeft zijn gemiddelde het afgelopen jaar met maar liefst 5.51 punt verbeterd.

Bij het pistool is de schutterskoning Gerard Klein Oonk geworden. Zijn gemiddelde ging met 1.5 punt omhoog.
Gerard Klein Oonk
Dan gaat de aandacht uit voor de beste schutters in elke discipline, die worden beloond met de KateRn bokaal. De spanning was hoog want de gemiddelden waren het laatste kwartaal niet bekend gemaakt, dus enkelen zaten met klamme handjes. Zo wint Martin schoneveld de KKG klasse met 0.44 punt verschil en Wilco Hekkert de KKP klasse met 0.04 punt! Spannende strijd dus. Bij de lucht disciplines is er minder spanning. De LG wordt met overmacht gewonnen door Jamilla Koldeweij en de LP onbedreigd door Daan Kroeze.
 
Martin Schoneveld Wilco Hekkert Jamilla Koldeweij Daan wint LG
Martin, Wilco, Jamilla en Daan nemen hun prijs in ontvangst

Na de pauze worden enkele zaken behandeld die het komend jaar spelen. Natuurlijk de aankondiging van de feestmiddag, kermis, concoursen, trainingsavond, teamschieten, winterfair, affijn alle activiteiten waar vrijwilligers voor nodig zijn. Maar ook wordt besproken wat de plannen zijn voor de sanering van het asbest dak.
Daarna de bestuursverkiezing. Er waren geen tegenkandidaten voor de herkiesbare bestuursleden waardoor Jan de Willem onder applaus herkozen zijn.
In de kascommissie is Wietze aftredend, hij wordt bedankt voor zijn werk en daarmee is er meteen een vacature om met Ap de commisie te vormen. Er zijn gelijk twee kandidaten maar onderling wordt het gegund. Henk neemt plaats in de kascommissie.

Al met al toch nog een lange avond geworden waardoor de voorzitter in de afsluitende rondvraag de belofte moet doen om het volgend jaar wat in te korten.
Allen bedankt voor de komst!
gelijk het boekje lezen even het boekje doornemen

Beste wensen (01-01-2019)
Weer een nieuw (schiet) jaar voor de boeg!
Namense het bestuur allemaal de beste wensen voor het komende jaar met natuurlijk prima schietresultaten.
Wil je ook de beste wensen versturen?
Klik dan op het Gastenboek en laat je boodschap achter.

Teamschieten (01-01-2019)
Al tijdig willen we jullie voorzien van het nieuwe formulier van het teamschieten, juist omdat er veel belangstelling is. Geef snel op dan kunnen we datums plannen en de avonden indelen.
Een deelname kost €17,50 PP met daarbij inbegrepen 4 geweerkaarten en 3 pistoolkaarten, verder nog koffie, cake en 2 consumpties. Een leuk avondje is gegarandeerd. Geef je snel op!

Download hier het formulier.


Leden vergadering (01-01-19)
Woensdag 20 februari is de algemene ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.
Binnenkort krijgt u de uitnodiging en agenda. Natuurlijk staat die ook hier op de site!

Tijdens deze vergadering zal uiteraard teruggekeken worden naar het afgelopen jaar maar zal het bestuur ook de plannen en eventuele bijzonderheden voor het nieuwe jaar bekend maken. We zijn gewend om in alle openheid over deze zaken te praten. Het is daarom de gelegenheid voor u om hierover mee te kunnen praten. Verder zullen de Schutters-koning(in)en en de winnaars v.d. Katernbokaal bekend gemaakt worden en zal het nieuwe informatieboekje worden uitgereikt.

We hopen daarom dat ook u aanwezig zult zijn!


Agenda:

 
1.         Opening door de voorzitter.
2.         Notulen vorige vergadering.
3.         Jaarverslag secretaris.
4.         Verslag kascommissie.
5.         Jaarverslag penningmeester.
6.       Begroting 2019
7.         Bekendmaking schutterskoningen 2018 (geweer + pistool)
8.         Bekendmaking winaars Katernbokaal 2018 (bij alle 4 schietdisciplines).
9.         Bekendmaking resultaten concoursen en individuele prijswinnaars
 
Pauze met gelegenheid tot betaling v.d. contributie en ophalen concoursprijzen;
Senioren € 85,-    Junioren 18 t/m 20 jaar € 55,-     Junioren 12 t/m 17 jaar € 15,-   en  Steunleden € 20,-   
 
10.       Mededelingen bestuur .
11.       Bestuursverkiezing;
         Aftredend en herkiesbaar:          
J. Denissen (penningmeester)
                                              W. Hekkert
                         
         Tegenkandidaten kunnen zich tot uiterlijk 1 uur voor de vergadering melden bij het bestuur.
 
12.       Verkiezing kascommissie;    
 
          Aftredend: W. Bedeker

13.       Rondvraag.
14.       Sluiting.

        We verzoeken u (als u niet op de ledenvergadering komt) de contributie z.s.m.
over te maken op bankrekeningnr. 305721593 t.n.v. Schietvereniging VZOD.

 

bestuur VZOD 2017
vlnr: Wim Hekkert,     Joan Teunissen,     Gerard Koldeweij, Jan Denissen en Gerard Klein Oonk.