9


 

Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

tip: ga met je muis over de foto's voor uitleg

  

Nieuws

voor het laatst bijgewerkt op:
28-12-2018


Nieuws uit 2005

Nieuws uit 2006

Nieuws uit 2007

Nieuws uit 2008

Nieuws uit 2009

Nieuws uit 2010

Nieuws uit 2011

Nieuws uit 2012

Nieuws uit 2013

Nieuws uit 2014

Nieuws uit 2015

Nieuws uit 2016 

Nieuws uit 2017 


 

Schenking Boeldag (28-128-18)
De schietvereniging mocht gisteren op bezoek bij de PJB om een bijdrage te ontvangen voor de sanering van ons asbest dak. Dit project moet in de komende jaren uitgevoerd worden en het bestuur is druk bezig om het financiele plaatje rond te krijgen. Daarvoor is ook een beroep gedaan op de boeldagcommissie en dat verzoek is gehonoreerd. We zijn dan ook erg blij met de donatie van €1000,= voor dit doel.
We zijn de PJB erg erkentelijk en hebben dat op de avond natuurlijk direct laten blijken.
Maar De Stentor kon het niet mooier verwoorden:

Uitdeelfeest inBathmen dankzij Boeldag

Elf Bathmense organisaties zijn gisteren door de Boeldag commissie van de Plattelands Jongeren Bathmen blij gemaakt met een gift. In totaal gaf de commissie 9525 euro cadeau.

De Boeldagcommissie van de Plattelands Jongeren Bathmen (PJB) begon 46 jaar geleden met geld bij elkaar halen voor een restauratie van de Dorpskerk. Sindsdien is 268.000 euro uitgedeeld aan vele organisaties in Bathmen die sociaal en cultureel werk doen. Dit jaar is een bedrag van 9525 euro ingezameld. Na al die jaren is de organisatie van de Boeldag een gestroomlijnde operatie geworden. Vele vrijwilligers, dit jaar 135, zetten zich in bij het ophalen van de spullen, het sorteren en het verlenen van allerlei diensten bij de rommelmarkt en de veiling daarna.
Een belangrijke financiële bijdrage leveren niet alleen de sponsoren door het gratis aanbieden van dranghekken, opslagruimte enzovoorts maar zeker ook de dames van de oliebollencommissie van de Vrouwen van Nu. Met veel inzet bakken zij oliebollen en in de manege overheerst dan ook de baklucht tijdens verkoop en veiling. De organisatie noemt de Boeldag van dit jaar, op 27 oktober, weer een succes.

De voorzitter van de Boeldagcommissie, Tonnie Verwoerd, kon gisteravond de volgende organisaties blijmaken met een geldbedrag: Wandelvierdaagse Bathmen (1000 euro), Stichting 4/5 mei Loo-Bathmen (1350 euro), ABS Handbal (1000), P.J.B. Aspirantencommissie (750 euro), Stichting Bathmense Beiaard (500 euro), Stichting Hartveilig Bathmen (500 euro), Kringgroep Salland (750 euro), Vogelvereniging Bathmen (425 euro), VZOD (1000 euro), Zozijn (1250 euro), commissie Restauratie Orgel (1000 euro).

Boeldag 2018 schenking

Nogmaals hartelijk dank aan de PJB, de foto's zullen ongetwijfeld binnenkort in de Bathmense krant te zien zijn.

Kermis (13-10-18)
De Battumse kermis was dit jaar vochtig, niet alleen bij Boode, de Brink en Braakhekke maar zeker ook buiten. Hoewel ik de cijfers nog niet heb doorgekregen van de penningmeester is het wel zeker dat we geen records verbroken hebben qua omzet. Toch kunnen we weer terugkijken op een gezellige kermis. Alle vrijwilligers die weer meegeholpen hebben; onze hartelijke dank!

Dan de uitslagen;

Kermis schieten voor Niet Leden:

1e prijs                 Jan Elmerink               2 x 30
2e prijs                  Thijs Oosterwechel        1 x 30

Kermis schieten voor Leden:

1e prijs                 Gerard Koldeweij         7 x 30   
2e prijs                  Gerard Klein Oonk          3 x 30    7 x 29
3e prijs                  Jan van de Peppel          3 x 30    1 x 29

Winnaar van de rollade:

Roy van Wijk uit Deventer.

 Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Westerkappeln (13-08-18)
Natuurlijk nog een kort verslag van het bezoek van Westerkappeln in Loo.
lekker in de schaduw van de bomen
Zoals altijd was het weer een gezellige dag en met fantastisch weer! We konden heerlijk in de schaduw van de bomen zitten en na de koffie en koek kon het schieten beginnen. Westerkappeln was met een grote bus en 25 man van de verschillende verenigingen die Westerkappeln rijk is. Veel bekende gezichten natuurlijk, die warderen de uitwisseling nog zeer.
De wedstrijd wordt natuurlijk gewonnen door de schutters uit Bathmen, zoals het hoort als thuisploeg, maar de Duitse gasten lieten zien dat ze ook goed met het geweer overweg kunnen.
natuurlijk even een biertje erbij
Tijd voor een verzetje, en daarvoor gaan we naar Piggy's Palace. Eric Stegink weet een boeiend verhaal te houden in vloeiend Duits (maar ook Nederlands) en eenieder is echt onder de indruk van het bedrijf en de filosofie erachter. Liefhebbers mochten zelfs met de varkens van de glijbaan!
 Eric houdt zijn verhaal van de glijbaan
Na het uitstapje gaat volgens goed Duits gebruik de fles even rond in de bus maar ook daarna bij de schietbaan is het nog erg gezellig. Eerst doen we nog de prijsuitreiking.
De wisselbeker blijft in Loo en de individuele winnaars van beide kampen krijgen hun verdiende prijzen. Ook de winnaar van de geluksbaan krijgt een mooie mand met streekproducten.
prijsuitreiking
Als afsluiting gaan we met zijn allen op de foto. Het was weer een zeer geslaagde uitwisseling. Loo bedankt voor de organisatie!
groepsfoto

gezellig was het!
Het prachtige weer zorgt voor een goede sfeer!


Westerkappeln
(26-06-18)
Niet vergeten!!
AS zondag 1 Juli komt Westerkappeln op bezoek in Loo.
We worden verwacht vanaf 10.00 uur!

Feestmiddag (27-05-18)
Leuke opkomst tijdens de feestmiddag die ditmaal georganiseerd werd door Gerard, Astrid, Els en Gerard. Er was nu gekozen om eens op ons nieuwe terras te zitten zodat we ook optimaal gebruik konden maken van de kantine.
nieuwe terras Astrid en Henk

Astrid had samen met DJ Henk gezorgd voor een muziek Bingo. Muziekfragmenten corresponderen met een nr en die moest van de kaart gespeeld worden. Op die manier kunnen we vier rondjes spelen, de hele kaart werd gewonnen door Hannie.
Hannie wint de bingo
Tussendoor toch even de benen strekken. Er werden teams ingedeeld en ring gooien, lepel gooien en bal gooien zijn spellen waar iedereen aan mee kan doen.
ring gooien bal gooien
Daarna natuurlijk een BBQ van cateraar Voortman, en gezellig bij kletsen. Tot slot de prijsverdeling. Het blijkt dat ieder team een ijsje had gewonnen maar dat varieerde van een waterijs tot luxe punt ijsjes zodat er toch duidelijke winnaars waren.
BBQ van Voortman ijsjes toe
Tot slot willen we graag DJ Henk en de organisatoren hartelijk danken voor een leuke middag!
leuke middag


Training (16-05-18)
Leuke opkomst bij de schiettraining vanavond waar Gerard een les geeft in de basisprincipes bij het geweer en het pistool schieten.
opkomst bij de training
In een powerpoint presentatie werden beide disciplines belicht waarbij vooral ingegaan werd op de houding, de richtmiddelen, ademtechniek, trekkertechniek en schot(zelf)analyse.
Het blijkt dat zelfs de ervaren schutters nieuwe tips kunnen gebruiken want het beste compliment dat Gerard kon krijgen was: "goh, nooit geweten dat ik daar op moet letten. Dat heeft me echt geholpen".


praktische tips

Na de les in pistool schieten was men ook zeer geinteresseerd om gelijk het geweer schieten theoretisch te analyseren. Er is veel overlap in technieken, ademhaling, trekkertechniek en richten kent veel dezelfde basisprincipes terwijl de vaste basishouding verschillend is.

in de praktijk brengen en pistool analyse
Na de theorie natuurlijk de praktijk. Het valt tegen om oude gewoontes af te leren en in te ruilen voor nieuwe. We hebben dan ook afgesproken om de training in het najaar opnieuw te doen en te zien of het gelukt is om te veranderen, maar nog beter, te verbeteren!

Schipbeekrun
(15-04-18)
Vandaag waren we weer actief op de schipbeekrun om hindernis 50, de schiethindernis, te bemensen. We hadden dit keer niet alleen onze traditionele schietwagen van de KNSA met luchtgeweren bij ons maar ook enkele laserpistolen. Zo hebben we vier schietpunten wat de doorstroming veel beter maakte.hindernis 50
Links zie je het geweerschieten en rechts de laserpistolen. Helemaal rechts de strafhindernis.

Voor de schipbeek run was het prachtig weer, niet te koud , niet te warm en weinig wind. Het plezier straalde dan ook af van de deelnemers en zeker als ze bij de VZOD kwamen voor het schieten. Niet veel survival runs hebben schieten als onderdeel maar hier staat het inmiddels vast op het programma. Velen vonden het daarom ook leuk om het pistoolschieten te proberen. Best wel moeilijk daarom waren handsteunen neergezet om te helpen. Bij de wedstrijdlopers is missen funest, dan moest de strafhindernis genomen worden. Bij de jeugd en de beginners hoefde dit niet.
altijd spannend, geweer schieten voor jong en oud

Pistool schieten is best moeilijk trots op papa

Top hindernis!
SCHIETEN IS LEUK !

Het was weer een drukke dag voor de schietvereniging en dit keer om een andere evenement te ondersteunen. De proef met de laserpistolen is goed bevallen daar borduren we volgend jaar zeker op voort.
Alle vrijwilligers bedankt, het was een geslaagde dag.
de hindernis 49
hindernis 49


Teamschieten (23-02-18)
alle teams vieren de finale
Prijsuitreiking

Inmiddels is de finale verschoten van het teamschieten. Vertrouwde gezichten inmiddels want alle teams doen al jaren mee aan het teamschieten en oefening baart kunst.
Het team van Jan is wel nieuw in de finale en het team van Herman ook, maar die heeft in de jaren daarvoor al vaker gewonnen dus een gevaarlijke outsider. Gerard doet weer mee met "de Windjes", de winnaar van vorig jaar maar die moeten het stellen zonder hun captain die op vakantie is. Han heeft zijn vaste team mee en dat betaald uiteindelijk uit. Als enige team weten zij hun normale niveau te halen en winnen dan ook verdiend met een straatlengte voorsprong.

Dan haalt de wisselbeker op
Han krijgt de wisseltrofee

Jan organiseert al jaren het teamschieten de uitslag
Jan organiseert al jaren het teamschieten.  De uitslag is duidelijk

de winnaarsfoto
Winnaar: Team Trigger Happy


Paardensprong (25-02-18)
In ons jaarboekje stond de volgende paarden sprong:

(Op pagina 8)

O

E

K

H

R

 

C

B

N

D

T

N

E

A

I

S

 

E

A

 


Oplossing : karbonadeschieten


Katern bokaal Luchtpistool (28-01-18)
Gerard neeemt het woord
Afgelopen woensdag werden tijdens de ledenvergadering de meeste prijzen over het afgelopen jaar al uitgereikt maar de winnars van de lucht disciplines voor junioren waren daar (begrijpelijk) niet aanwezig. Natuurlijk krijgen ze de prijzen wel. Vandaag was daarom Daan Kroeze door zijn vader meegenomen naar de club. Totaal onwetend over wat hem te wachten staat werd hij door de voorzitter naar voren gehaald en kreeg hij de Katern bokaal voor de beste Luchtpistool schutter van 2017. Daan was erg verrast maar daardoor des te blijer met zijn verdiende prijs.
Daan is verrast even poseren
Daan is blij verrast met zijn bokaal

Leden vergadering (25-01-18)
Afgelopen woensdag 24 januari is de algemene ledenvergadering gehouden, er was een mooie opkomst. Naast erelid Hannie en steunlid Joke waren nog 13 anderen gekomen om met het bestuur  de gang van zaken binnen de vereniging door te nemen.
mooie opkomst erelid Hannie met Appie
Mooie opkomst                                                Appie en Hannie

Zoals gebruikelijk wordt eerst het afdgelopen jaar doorgenomen met het jaarverslag van de secretaris, deze staat ook in het jaarboekje afgedrukt. Daarna waren de financien aan de beurt. De kascommissie was vol lof over de boekhouding van Jan, die helaas vanwege griep verstek moest laten gaan. Voorzitter Gerard nam daarom de balans door en moest aan het eind een klein negatief resultaat laten zien dankzij enkele tegenvallers zoals het installeren van een nieuwe HR ketel. Het bestuur was toch tevreden over het resultaat. Uit de begroting voor 2018 spreekt de hoop maar ook het vertrouwen dat we hier wat reserves kunnen opbouwen voor plannen in de toekomst.

Na en korte koffiepauze is het tijd voor de prijsuitreikingen. De Katern bokaal wordt in 4 klassen uitgedeeld, KKG, LG, KKP en LP, diegene met het hoogste jaargemiddelde is hier winnaar. Achtereen volgens Martin Schoneveld, Pieter Veldwachter, Wilco Hekkert en Daan Kroeze zijn de winnaars (Luchtschutters Pieter en Daan zijn helaas niet aanwezig maar krijgen later de bokaal). Allen van harte gefeliciteerd met de wisselbokaal.
Martin wint de prijs Wilco voor het pistool
Martin en Wilco zijn prijswinnaars bij het klein kaliber

Dan hebben we ook nog de bokaal voor de schutterskoning. Dit is diegene die het afgelopen jaar, bij geweer en pistool, zijn of haar gemiddelde (met een constante opkomst) het meest zag stijgen tov het jaar daarvoor. Hier hebben we te maken met een historisch feit, in beide klassen hebben nl de winnaars van vorig jaar , weer gewonnen! Wilco Hekkert bij pistool (4,53 punt hoger) en Hans Weenig bij geweer (2,16 punt hoger). Hans was dit jaar helaas niet aanwezig maar de beker zal hij zeker nog krijgen.
Tot slot werden de persoonlijke uitslagen van het Groot Concours voorgelezen. Als vereniging was  de VZOD in bijna alle klassen 2e, daar ligt nog ruimte voor verbetering.
Ook de kermisbokaal moet nog uitgereikt worden, deze krijgt Joan nog van Gerard als die hem eerst uit zijn prijzenkast heeft gehaald. ☺

In de pauze kon er al veel bijgepraat worden want secretaris Joan heeft weer een leuk jaarboekje (het 20ste)  in elkaar gezet die nu uitgedeeld wordt. Ook de overige stukken liggen ter inzage (ook de komende weken nog op het mededelingenbord), wellicht nog voer voor de rondvraag.
Joan met zijn 20e boekwerk direct lazen
Na het uitreiken door Joan wordt het boekje gelijk verslonden

Bij de hervatting wordt het komende jaar even doorgenomen. Er zijn veel activiteiten en de komst van Westerkappeln springt er natuurlijk weer uit. Verder moeten we nog even afwachten of we de kermis op dezelfde plek kunnen organiseren, dat gaan we nauwlettend in de gaten houden komende zomer. Verder gaan we plannen maken voor het saneren van het asbest deel van het dak. Daarvoor zijn we ook al een potje aan het maken, zo zullen we actief meedoen aan de actie "Hart van Salland" van de Rabobank. Alle rekeninghouders van deze bank krijgen de gelegenheid te stemmen, we hopen in elk geval ook op de VZOD.

De jaarlijkse bestuursverkiezing gaf geen wijziging. Joan en Gerard hebben aangegeven dat ze nog wel een periode door willen en de vergadering was het hier roerend mee eens, een applaus werd hun deel. In de kascommissie word Appie gekozen, hij lost Willem af die hiervoor als dank ook een applausje krijgt.

De rondvraag leverde de enkele vragen en opmerkingen op, die konden gelijk naar tevredenheid beantwoord worden.
Voorzitter Gerard Koldeweij kon hierna de vergadering besluiten.
voorzitter Gerard
De voorzitter heeft plezier in zijn werk.

Beste wensen (01-01-2018)
Weer een nieuw (schiet) jaar voor de boeg!
Namense het bestuur allemaal de beste wensen voor het komende jaar met natuurlijk prima schietresultaten.
Wil je ook de beste wensen versturen?
Klik dan op het Gastenboek en laat je boodschap achter.

Teamschieten (01-01-2018)
Al tijdig willen we jullie voorzien van het nieuwe formulier van het teamschieten, juist omdat de prijs per persoon iets is gestegen. Dit is natuurlijk omdat de afgelopen jaren de kosten van kogels en kaarten sterk gestegen zijn.
Een deelname kost nu €17,50 PP met daarbij inbegrepen 4 geweerkaarten en 3 pistoolkaarten, verder nog koffie, cake en 2 consumpties. Een leuk avondje is gegarandeerd. Geef je snel op!

Download hier het formulier.

Hart van Salland (01-01-2018)

Vorig jaar hebben we in de Deventer Schouwburg het resultaat mogen ophalen van de Rabobank "Hart van Sallend" actie. Er hebben 88 Rabo leden gestemd op de VZOD, in totaal hebben we €341,44 gekregen. Dit jaar doen we weer mee en nu mogen niet allen leden maar alle rabobank rekening houders meestemmen. Een uitgelezen kans om de vereniging te steunen. We gaan dus voor veel meer stemmen en hopen op een mooi bedrag. Doe mee en vertel het rond. Hou de mail van de Rabobank in de gaten, in maart wordt die verwacht. eindresultaat
 

Leden vergadering (01-01-18)
Woensdag 24 januari is de algemene ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.
Binnenkort krijgt u de uitnodiging en agenda. Natuurlijk staat die ook hier op de site!

Tijdens deze vergadering zal uiteraard teruggekeken worden naar het afgelopen jaar maar zal het bestuur ook de plannen en eventuele bijzonderheden voor het nieuwe jaar bekend maken. We zijn gewend om in alle openheid over deze zaken te praten. Het is daarom de gelegenheid voor u om hierover mee te kunnen praten. Verder zullen de Schutters-koning(in)en en de winnaars v.d. Katernbokaal bekend gemaakt worden en zal het nieuwe informatieboekje worden uitgereikt.

We hopen daarom dat ook u aanwezig zult zijn!


Agenda:

 
1.         Opening door de voorzitter.
2.         Notulen vorige vergadering.
3.         Jaarverslag secretaris.
4.         Verslag kascommissie.
5.         Jaarverslag penningmeester.
6.       Begroting 2018
7.         Bekendmaking schutterskoningen 2017 (geweer + pistool)
8.         Bekendmaking winaars Katernbokaal 2017 (bij alle 4 schietdisciplines).
9.         Bekendmaking resultaten concoursen en individuele prijswinnaars
 
Pauze met gelegenheid tot betaling v.d. contributie en ophalen concoursprijzen;
Senioren € 85,-    Junioren 18 t/m 20 jaar € 55,-     Junioren 12 t/m 17 jaar € 15,-   en  Steunleden € 20,-   
 
10.       Mededelingen bestuur .
11.       Bestuursverkiezing;
         Aftredend en herkiesbaar:          
J. Teunissen (secretaris)
                                              G. Klein Oonk 
                         
         Tegenkandidaten kunnen zich tot uiterlijk 1 uur voor de vergadering melden bij het bestuur.
 
12.       Verkiezing kascommissie;    
 
          Aftredend: W. Oosterveen

13.       Rondvraag.
14.       Sluiting.

        We verzoeken u (als u niet op de ledenvergadering komt) de contributie z.s.m.
over te maken op bankrekeningnr. 305721593 t.n.v. Schietvereniging VZOD.

 

bestuur VZOD 2017
vlnr: Wim Hekkert,     Joan Teunissen,     Gerard Koldeweij, Jan Denissen en Gerard Klein Oonk.