9


 

Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

tip: ga met je muis over de foto's voor uitleg

  

Nieuws

voor het laatst bijgewerkt op:
21-11-2017


Nieuws uit 2005

Nieuws uit 2006

Nieuws uit 2007

Nieuws uit 2008

Nieuws uit 2009

Nieuws uit 2010

Nieuws uit 2011

Nieuws uit 2012

Nieuws uit 2013

Nieuws uit 2014

Nieuws uit 2015

Nieuws uit 2016

 


Teamschieten (21-11-2017)
Al tijdig willen we jullie voorzien van het nieuwe formulier van het teamschieten, juist omdat de prijs per persoon iets is gestegen. Dit is natuurlijk omdat de afgelopen jaren de kosten van kogels en kaarten sterk gestegen zijn.
Een deelname kost nu €17,50 PP met daarbij inbegrepen 4 geweerkaarten en 3 pistoolkaarten, verder nog koffie, cake en 2 consumpties. Een leuk avondje is gegarandeerd. Geef je snel op!

Download hier het formulier.


Kermis (02-10-2017)

Beste schuttersvrienden,
Hierbij de uitslagen van het kermisschieten. Het heeft even geduurd maar dat komt omdat ik niet iedereen kon bereiken om de juiste gegevens te achterhalen. Dat is nog steeds niet gelukt, maar ik wil jullie de uitslagen niet (langer) onthouden.
Winnaar op de kaartbaan voor niet leden (en daarmee winnaar v.d. kermisbokaal) is Sander Jansen uit ??  (Omdat hij nog niet te bereiken is heb ik nog niet meer info.)
Hij werd op korte afstand gevolgd door Ene Bakker (waarvan het 06 nr onjuist is) en Jan Pladet die daarmee net niet in de prijzen vielen.
Winnaar op de kaartbaan voor leden (en daarmee winnaar v.d. kermisbokaal) is Joan Teunissen (1x30, 7x29). Hij werd gevolgd door Gerard Klein Oonk (1x30, 3x29) en Matthijs ten Katen (1x30, 1x29).
Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de winnaar blij is met deze uitslag Knipogende emoticon
Winnaar van de rollade (beschikbaar gesteld door de EMTE) is Maarten ter Horst uit Velsen-Noord.
Ook dit jaar wisten weer veel schutters de weg naar de schiettent te vinden en zijn er weer veel karbonades en worsten “geschoten”.
Namens het bestuur wil ik iedereen, die op welke manier dan ook meegeholpen heeft aan deze kermiswedstrijden, heel hartelijk danken.

Groeten,
Joan Teunissen

Feestmiddag (21-06-2017)

Zondag 11 Juni was het weer zover, de jaarlijkse feestmiddag van de schietclub.
Rudi, Christiaan en Arie hebben de organisatie op zich genomen.
Tijdens een Brainstorm sessie kwamen we op het idee om ergens heen te gaan.
Het idee ontstond al snel om naar huis Verwolde in Laren GLD te gaan.

De Middag zelf begonnen we zoals gewoonlijk met koffie en Thee.
Rond half 3 zijn we de auto’s ingestapt (dit keer waren we met 16 personen) en zijn we naar Huis Verwolde gereden.
Hier hebben we een leuke rondleiding van ongeveer een uur gehad. Daarna zijn we nog even door de mooie tuinen gelopen en rond half 5 keerden we terug naar de schietclub.

verwolde

De planning was dat om 6 uur onze vaste cateraar Bertus Voortman een BBQ zou komen brengen.
Gelukkig waren ze een half uurtje eerder, want de organisatie was de borrelnootjes vergeten waardoor iedereen erge trek had.

De BBQ was als vanouds weer erg gezellig en het eten smaakte prima. De gezelligheid werd wederom mogelijk gemaakt door de muziek, welke door Henk Broekgaarden verzorgd werd.

Al met al hebben we weer een leuke en gezellige middag gehad.

Met vriendelijke groet,
Rudi Korterink

gerard rondleiding
de tuin in en weer terug
de bbq en rudi

Hart van Salland (11-04-2017)

Vandaag hebben we in de Deventer Schouwburg het resultaat mogen ophalen van de Rabobank "Hart van Sallend" actie. Het was een erg spannende avond want we hebben natuurlijk geen idee of er goed gestemd is door onze leden en overige Rabobank leden, die de club een warm hart toedragen. Nu blijkt dat er 88 Rabo leden gestemd hebben op de VZOD die elk €3,88 per stem opbrengen. In totaal dus €341,44. eindresultaat
Hartstikke bedankt natuurlijk aan allen die gestemd hebben maar bovenal de Rabobank bedankt, die weer bewijzen midden in de (Sallandse) samenleving te staan en op deze manier in totaal €160.000 verdelen over de aangemelde verenigingen in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte.
Volgend jaar doen we zeker weer mee en we hopen nog meer mensen enthousiast te maken om lid te worden en te stemmen op de club. We gaan dan zeker voor 100 stemmen om zodoende weer iets meer binnen te hengelen van het totale bedrag.
Rabobank, Hartelijk bedankt voor de bijdrage!

Schipbeek run (10-04-2017)

Weer even een indruk van de schipbeek survial run. Schitterend weer natuurlijk en allemaal blije gezichten. De doorloop bij de schietpost ging heel goed. Pas bij de oranje shirts, veel kinderen, komen de groepen voor wachtrijen te staan. Maar dat maakt niet uit, gewoon gezellig.
het schietpunt  
alle kleuren willen schietenHenk helpt graag veel bekijks overzicht lange rij

Teamschieten (19-01-2017)
4 teams

Gespannen zijn de 4 teams die zich geplaatst hebben voor de finale avond van het teamschieten.
team Hooiweide, team Spijker, team Trigger Happy en team De Windjes maken zich op voor een spannende strijd.
windjes aan het pistool hooiweide met geweer spijker geweer
De teams gaan per groep naar de schietbaan

Mark spijker
Jan en Willem tellen
De captains staan achter hun team te coachen.                    Jan en Willem maken de uitslag op.

  Hooiweide is vierde Trigger happy is derde Spijkr is tweede De Windjes zijn eerste
Vierde, derde, tweede en eerste prijs


Na een gezellige avond schieten blijkt er toch een duidelijke winnaar: De Windjes. Zij hebben als enige team de zenuwen het best in bedwang gehouden en hebben beter geschoten dan in de voorronde. de andere teams konden hun prestatie niet verbeteren.

Uitslag:
1. De windjes        920 punten
2. Spijker              890 punten
3. Trigger Happy    855 punten
4. Hooiweide         847 punten

    
Na afloop wordt er geproosd op de winnaars, weer een geslaagd seizoen.
Tot volgend jaar!
afsluiting

Team De Windjes  de gehele uitslag 
Winnaars zijn "De Windjes" en de totale uitslag inclusief voorrondes


Leden vergadering (31-01-17)
bestuur VZOD 2017
Het bestuur zit er klaar voor

Afgelopen woensdag 25 januari was weer de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de VZOD.
Helaas waren er nogal wat afmeldingen maar toch hadden een kleine 15 leden zich gemeld.
De voorzitter, Gerard Koldeweij, begint met een kleine terugblik op 2017 waarbij natuurlijk allereerst wordt stilgestaan bij het overlijden van ons erelid Gerrit Beltman afgelopen jaar. 
Het gehele overzicht van het jaar, het jaarverslag, staat natuurlijk in ons jaarboekje en wordt voorgelezen door de sectretaris Joan Teunissen.  

Hierna is het de beurt aan de financiële huishouding. De kascommissie, bij monde van Rudi Korterink, meldt een onberispelijke boekhouding waarna de penningmeester, Jan Denissen, de cijfers opleest en nader toelicht. Het blijkt dat we een gezonde vereniging zijn en blijven hoewel ook duidelijk wordt dat het moeilijk is, door alle gestegen prijzen, de balans in evenwicht te blijven houden. De maatregelen die al genomen zijn om de vereniging gezond te houden zijn besproken en ook eventuele plannen voor de toekomst. Duidelijk is dat het belangrijk is een goede opkomst te houden bij het schieten omdat de marges hier duidelijk teruglopen.

Dan komen de verschillende prijsuitreikingen aan de beurt. Helaas waren niet alle prijswinnaars aanwezig maar de schutterskoning bij het geweer wel; dat is Hans Weening. Ons oudste lid van de vereniging had het afgelopen jaar zijn gemiddelde het meest zien stijgen.
Hans verraste de aanwezigen met een uitreksel uit zijn eigen boekhouding. Hij is nu ongeveer 4 jaar lid en in die tijd heeft hij alle kaarten (meer dan 1000) mee naar huis genomen en zorgvuldig genoteerd in zijn logboek. Zo wist hij precies te vertellen hoeveel kogels hij verschoten had, zijn progressie de afgelopen jaren en dus wat zijn gemiddelde was. Toch kwam deze prijs al een volslagen verrassing, hij weet immers niet wat andere leden schieten. Wel duidelijk is dat iedereen Hans deze prijs gunde, getuige het donderende applaus als hij de beker hoog houdt.

Schutterskoning bij het pistool wordt Wilco Hekkert. Wilco had nog een uitgelopen klus van zijn werk en kon dus op het laatste moment niet aanwezig zijn. Die beker is later die week uitgereikt.
Hans Weening
Dan is er de Katernbokaal. Deze is voor de nr 1 van elke lijst: KKG, KKP, LG en LP. Hier vertrouwde gezichten. Het was erg spannend bij het KKG klassement. Martin Schoneveld wist met een marge van 3/100ste op de nr 2 net aan het langste eind te trekken. Met een gemiddelde van 113,98 wint hij de Katern bokaal. Bij het pistool, KKP, wint Gerard Koldeweij, 78,63 is zijn gemiddelde over het gehele jaar. Helaas zijn de 1e prijswinnaas bij de junioren niet aanwezig. Laurens Koldeweij heeft het beste gemiddelde bij het LG, nl 108,29. Bij het LP wint Pieter Veldwachter, die schiet 70,0 gemiddeld over het jaar en dat is knap bij zo'n moeilijk wapen als het luchtpistool.
Tot slot is er ook nog de uitreiking van de kermisbokaal, hier hebben we te maken met een specialist. Gerard Klein Oonk weet al enkele jaren op rij beslag te leggen op deze prijs, hij neemt gelijk de uitdaging aan voor volgend jaar.
Martin Schoneveld Gerard Koldeweij Gerard klein Oonk
Martin, Gerard en Gerard met hun prijzen.

Na de pauze worden de plannen voor het komende jaar behandeld. De opzet van het regionaal concours is aangepast en het bestuur geeft toelichting. Verder willen we de kantine wat verder aankleden en nemen we deel aan "Hart van Salland' (zie verderop op deze pagina). Ook worden alle overige geplande activiteiten (zie de "Agenda" pagina) toegelicht waar nodig.

De agenda loopt ten einde met de bestuursverkiezing en de kascommissie verkiezing. Aftredend en herkiesbaar in het bestuur was voorzitter Gerard Koldeweij. Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld waardoor Gerard herkozen is. Voor de kascommissie had Wietse Oosterveen zich al aangemeld terwijl Willem Bedeker dit jaar voor het eerst was. Zij vormen daarom nu de nieuwe kascommissie. De voorzitter bedankt Rudi Korterink voor zijn inzet de afgelopen jaren.
Na de rondvraag is de ledenvergadering ten einde en wordt iedereen bedankt voor hun aanwezigheid en inbreng.

Boekje (23-01-2017)
In ons jaarboek staat de volgende rebus:

Wat wordt hier besproken door het bestuur?
rebus boekje

Het antwoord is:
Hoe kunnen we de akoustiek in de kantine verbeteren


Beste wensen (01-01-2017)

Weer een nieuw (schiet) jaar voor de boeg!
Namense het bestuur allemaal de beste wensen voor het komende jaar met natuurlijk prima schietresultaten.
Wil je ook de beste wensen versturen?
Klik dan op het Gastenboek en laat je boodschap achter.

Teamschieten (18-12-2016)
Meedoen aan het TEAM schieten??
Download hier je inschrijf formulier!

Aanmeldformulier 2017


Natuurlijk kunt u zich op geven bij Jan Denissen of anders via info@vzodbathmen.nl .
Inschrijven kan tot vlak voor een schietavond maar hoe langer je wacht hoe minder kans dat uw voorkeursdatum nog een open plek heeft.
teamschiet bokaal

Spek de Clubkas (18-12-2016)
Onze schietvereniging heeft zich opgegeven bij de Rabobank Salland voor de actie "Hart voor Salland 2017".
Jaarlijks stelt de Rabobank via Hart voor Salland een deel van de winst beschikbaar voor ondersteuning aan lokale (sport)verenigingen en maatschappelijke instanties. Daarbij kunnen de leden van de Rabobank verenigngen nomineren. Meer informatie vindt u in de bijlage.

Let wel: Elk lid mag 5 stemmen uitbrengen (waarde ongeveer €4,= per stem) waarvan 3 op 1 vereniging. Heeft u dus een Rabo rekening (en wellicht uw familieleden ook) maak ze dan gratis lid van de Rabobank Salland en u bent allen gerechtigd om in maart uw stem uit te brengen op de VZOD.
Het kost u niets, maar u helpt de club enorm.

Leden vergadering (01-01-17)
Woensdag 25 januari is de algemene ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.
Binnenkort krijgt u de uitnodiging en agenda. Natuurlijk staat die ook hier op de site!

Tijdens deze vergadering zal uiteraard teruggekeken worden naar het afgelopen jaar maar zal het bestuur ook de plannen en eventuele bijzonderheden voor het nieuwe jaar bekend maken. We zijn gewend om in alle openheid over deze zaken te praten. Het is daarom de gelegenheid voor u om hierover mee te kunnen praten. Verder zullen de Schutters-koning(in)en en de winnaars v.d. Katernbokaal bekend gemaakt worden en zal het nieuwe informatieboekje worden uitgereikt.

We hopen daarom dat ook u aanwezig zult zijn!


Agenda:

 
1.         Opening door de voorzitter.
2.         Notulen vorige vergadering.
3.         Jaarverslag secretaris.
4.         Verslag kascommissie.
5.         Jaarverslag penningmeester.
6.       Begroting 2017
7.         Bekendmaking schutterskoningen 2016 (geweer + pistool)
8.         Bekendmaking winaars Katernbokaal 2016 (bij alle 4 schietdisciplines).
9.         Bekendmaking resultaten concoursen en individuele prijswinnaars
 
Pauze met gelegenheid tot betaling v.d. contributie en ophalen concoursprijzen;
Senioren € 85,-    Junioren 18 t/m 20 jaar € 55,-     Junioren 12 t/m 17 jaar € 15,-   en  Steunleden € 20,-   
 
10.       Mededelingen bestuur .
11.       Bestuursverkiezing;
         Aftredend en herkiesbaar:          
G. Koldeweij (voorzitter)
                         
         Tegenkandidaten kunnen zich tot uiterlijk 1 uur voor de vergadering melden bij het bestuur.
 
12.       Verkiezing kascommissie;    
 
          Aftredend: R Melters

13.       Rondvraag.
14.       Sluiting.

     

        We verzoeken u (als u niet op de ledenvergadering komt) de contributie z.s.m.
over te maken op bankrekeningnr. 305721593 t.n.v. Schietvereniging VZOD.

 bestuur