9


 

Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

tip: ga met je muis over de foto's voor uitleg

  

Nieuws

voor het laatst bijgewerkt op:
28-12-2013


Nieuws uit 2005

Nieuws uit 2006

Nieuws uit 2007

Nieuws uit 2008

Nieuws uit 2009

Nieuws uit 2010

Nieuws uit 2011

Nieuws uit 2012

 


Afsluiting 2013 (28-12-13)
Alweer een jaar afgesloten en natuurlijk doen we dat op de gebruikelijke manier met een hapje en een gluhweintje. Henk Bronsvoort had er voor gezorgd dat de kaas en worst weer rondging (natuurlijk ook al op de zaterdag). Verder was het gezellig druk. Erg leuk was dat Johan en Dinie er waren, Dinie kon het niet laten om zelfs nog even met de afwas te helpen.
volle kantine en er werd nog druk geschoten
Ditmaal is het maar een korte winterpauze, 4 januari zijn we weer open!

Wat ook altijd
gebeurd aan het eind van het jaar zijn de jaarlijkse klussen. Het inspecteren van de kogelvangers, verwijderen van lood en overige klussen. Op de vrijdag na de kerst waren 8 vrijwilligers paraat om te helpen. Het bleek dat het spatten van het lood op de kogelvanger van de pistoolbaan zorgt voor wat schade aan de hard-stenen muur. De voegen worden aangetast. Er wordt ter plekke besloten om daar een strip te lassen. Voortschrijdend inzicht en weer een verbetering. Weer een bewijs dat we het niet voor niets doen.
even overleg
Wie is daar aan het lassen? .... ...Natuurlijk, dat is Wim!
Op zolder wordt be
gonnen met isoleren van het dak. We hadden hiervoor nog isolatieplaten  gekregen ten tijde van de verbouwing. Het is niet genoeg voor het gehele dak maar alle beetjes helpen om de energie rekening naar beneden te helpen.
isolatie klussers in actie
Klussers bedankt voor de hulp!!

Winterfair (14-12-13)

U heeft nog een oplossing van ons tegoed!
Op de Winterfair kon het publiek weer hulzen raden en natuurlijk moet de prijs no
g uitgereikt worden. Nu was de winnaar snel bekend; dit was de familie Bosch uit Epe. Zij waren het dichtste bij de goede oplossing. Het goede aantal was namelijk 5723 en met 5700 waren ze er dichtbij. Wat meer voeten in aarde had de prijsuitreiking want Epe is niet naast de deur.
Gelukkig konden ze afgelopen zaterdag de prijs ophalen bij de schietverening.
familie  Bosch
Gerard Klein Oonk reikt de prijs uit aan de familie Bosch.

Ze konden
gelijk door naar de Emté want de prijs is een waardebon van €20,=.
Van harte
gefeliciteerd!

Jeugd open dag (13-12-13)

Op de open dag waren toch nog enkele 11 en 12- jarigen afgekomen die er veel zin hebben om te komen schieten bij de vereniging. Ze werden op hun wenken bediend want ze mochten onbeperkt hun gang aan. Natuurlijk onder begeleiding want een goede techniek kan je het beste jong leren. Nu is het veel oefenen en wat sterker worden zodat op den duur die stok niet meer nodig is.
Jasmijn Klein Oonk Jamilla Koldeweij
Jasmijn en Jamilla worden zeker lid en hun vaders helpen met de juiste houdin
g.

Jeugd open dag (07-11-13)

Op de Winterfair zullen we aandacht besteden aan de Jeugd open dag die we gaan organiseren om meer jeugd uit Bathmen enthousiast te maken voor de schietsport. Zoals u wellicht weet heeft de schietsport een positieve uitwerking op de jeugd. Het is een concentratiesport waarbij veel discipline nodig is om goed te schieten. 

Zaterdag 30 november is er een jeugd open dag bij de schietvereniging VZOD!

Wil je graag bij een bijzondere sport? Ben jij 12 jaar of ouder?

En zeg eens eerlijk. Heb je onze sport niet altijd al leuk gevonden?

Kom dan naar onze open dag!

Vanaf groep 8 mag je bij ons met dit wedstrijd luchtgeweer schieten.

luchtbuks

Ben je benieuwd hoe goed je bent?

Neem een vriend(innet)je mee (of je ouders) en kom zaterdag 30 november van 13.00 tot 15.00 uur naar onze club en maak kennis met de schietsport.


Trainings avond (16-10-13)

Maandagavond was er een grote opkomst op de trainingsavond.
Grote opkomst Jeroen doceert
Albert en Jeroen leggen uit wat de bedoeling is. Vandaag is het thema schiethouding. Zowel voor de pistoolschutters als voor geweer. De groep werd gevraagd wie de theorie nog vanaf het begin wil horen en wie er meer ervaren is en meteen wil schieten. Het leuke was dat maar twee vingers omhoog gingen. Maar toen de uitleg begon stonden een man of acht om de twee heen om mee te luisteren. Natuurlijk is het zinvol om nog eens na te gaan hoe de theorie zich verhoudt tot je eigen ervaringen.
Henk krijgt  uitleg Jeroen geeft details prijs
Wat een hele goede leerschool is, is jezelf terugzien op film. Van de meeste geweerschutters werd een opname gemaakt die daarna geanalyseert werd. Dan wordt ook bij jezelf duidelijk wat Jeroen bedoelt als hij een aanwijzing geeft. De acceptatie is ook gelijk veel groter. De zithouding, de balans, het schouderen, de trekkervinger, het narichten, gehaastheid, het waren allemaal fouten die genadeloos in beeld waren en besproken. Een paar schutters met een eigen wapen konden gelijk aanpassingen maken, bv de schouderhaak wat lager zetten. Met die andere houding was er gelijk resultaat op de kaart!
Analyseren van de beelden

Ondertussen was Albert op de pistoolbaan druk zat. De hele avond waren de banen bezet en werden er verbeterpunten besproken.
Els krijgt uitleg
Aan het eind van de avond weer veel positieve reacties, een duidelijk signaal dat de trainingsavonden zeer zinvol zijn. De volgende trainingsavond is maandag 15 februari, ook dan zal Jeroen de camera weer meenemen. Het Thema.....? Doe een voorstel, Jeroen en Albert zullen het toelichten.
In ieder geval kunnen we weer een heleboel praktijk oefenen!

Trainings avond (11-10-13)

Maandag 14 oktober is er weer een trainingsavond.
Zoals jullie weten wordt er tijdens de trainingen telkens een thema aangehouden
(je mag trouwens zelf voorstellen doen☺).


Ditmaal is het thema: Schiethouding.

Albert en Jeroen geven eerst een inleiding over de theorie. Natuurlijk is elk lichaam anders en heeft eenieder zijn eigen eigenaardigheden bij zijn houding. Daarvoor is de praktijk; we gaan lekker veel schieten en op de pistoolbaan zal Albert je begeleiden.
Op de geweerbaan zal instructeur Jeroen Eigenberg al je tips geven om je schiethouding te verbeteren. Hij heeft zelfs een camera bij zich zodat je jezelf direct terug kunt zien op de laptop wat hij u eigenlijk bedoelt. Heb je vragen over je schiethouding of denk je dat het beter kan? Kom dan zeker langs op de trainingsavond.
Tot Maandag 14 oktober vanaf 19.30 uur!
terug kijken op de laptop


Battumse kermis (04-10-13)

Het was een prachtig mooie kermis, het weer was goed, de mensen dus blij en met goede zin en dus is het weer leuk om met de schiettent op de kermis te staan. Ook dit jaar mochten we ons weer in veel belangstelling verheugen, vooral was er veel jeugd op zaterdag die, met de kermisbonnen in de hand, karbonades kwamen schieten. Dit blijkt toch het leukste onderdeel voor eenieder, dit jaar werden er maar liefst 61 karbonades gewonnen. Deze werden allemaal aangeboden door Supermarkt Emté, waarvoor nogmaals harteliijk dank.

Nog een topper was de pistoolbaan, dit trekt toch veel liefhebbers. Het is een moeilijke discipline maar toch gingen er nog 86 halve worsten uit! Wellicht een idee om eens bij de schietvereniging te gaan kijken of het schieten met een vuurwapen net zo moeilijk is als met het luchtwapen.
kermis 2013
zonnige dank Tellen van de kaarten
De kermisbokaal wordt vergeven op de kaartbaan. Hier gaat het om een serie van 30. Zo'n maximum
is nog vrij moeilijk te schieten op zo'n luidruchtige kermis waar de concentratie altijd minder is. Er werden in totaal 600 series verkocht maar minder maximums geschoten als vorig jaar. Het zou niet eerlijk zijn om als lid van de vereniging met de beker er vandoor te gaan, daarom hebben we voor de leden een aparte wisselbeker. Die werd dit jaar (weer) gewonnen door Gerard Klein Oonk, 2e werd Wilco Ilbrink en 3e Els Koldeweij. Gerard krijgt binnenkort de felbegeerde beker.
Karbonade baan geweerbaan
De kermisbokaal gaat dit jaar naar Jan Elmerink, hij schoot net zoals dhr Temmink 2 maximums maar had een betere steunserie. De heren bleven Dinie Eilerts net voor.
Binnenkort wordt een afspraak gemaakt met Jan zodat de bokaal uitgereikt kan worden.
Henk trekt de Rollade winnaar
Wat overblijft is de verloting. Alle kaartschuttes hebben hun kaart in een grote ton gegooit waarna Henk een kaart mocht trekken voor de rollade. Deze rollade van 2,5 kg, beschikbaar gesteld door 
Emté, is gewonnen door Dennis Spangenburg uit Colmschate. 
Allen van harte gefeliciteerd!
De venter ff dollen

Nieuws over concours en kermis (21-09-13)

Beste schuttersvrienden,
 
Morgen begint al weer de herfst en daarmee ook een drukke periode bij en voor de vereniging. Zowel de kermis als de verschillende concoursen komen er al weer aan.
 
Groot concours te Averlo
Aanstaande zondag begint het groot concours al weer. We kunnen op de volgende momenten schieten:
-Zondag 22 september (10.00 tot 14.00 uur) Senioren, buks en pistool.
-Donderdagavond 26 september (19.00 – 21.00 uur) Senioren, buks en pistool.
-Zaterdag 5 oktober (10.00 – 13.00 uur) inhaaldag voor zowel senioren en junioren.
-Zondag 6 oktober junioren  (10.00 uur verzamelen bij onze vereniging).
Op woensdagavond 25 september is onze vereniging gewoon geopend.
 
Het adres van de schietvereniging Averlo:
Kranekampsweg 6
7433 RT, Schalkhaar
 
Nieuwe leden, die door mij persoonlijk benaderd zijn gaan daar ook schieten. De anderen moeten nog even werken aan een stabiel gemiddelde.
 
Battumse karmse
Volgende week is het al weer tijd voor de Bathmense kermis.
Onze vertrouwde schiettent is weer geopend op:
-zaterdag 28 september (14.00 – 18.00 uur)
-zondag 29 september (13.00 – 19.00 uur)
-maandag 30 september (10.00 – 19.00 uur)
Bij onze vereniging is er dat weekend geen schieten.
We verwachten jullie immers allemaal op de kermis! Er kunnen weer karbonades en worsten gewonnen worden en hopelijk doen veel van onze leden weer mee op de kaartbaan. Wie wil er nou niet een jaar de wisselbeker op de schoorsteen zetten!
Veel van jullie heb ik inmiddels benaderd voor het opbouwen en afbreken v.d. tent en de zittingen.
Heb ik je nog niet gebeld; hou dan de telefoon bij de hand (ik ben je niet vergeten!).
 
Groeten,
 
Joan Teunissen


In memoriam Gerdien Smit (07-08-13)

Deze week kwam het bericht dat ons oud lid en jarenlang kantine beheerster Gerdien Smit-ten Have helaas veel te vroeg is overleden.

We wensen Casper, Patrick en Jeroen alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.
Gerdien


2e kwartaal verenigingswedstrijd (28-07-13)
De gemiddelden van het 2e kwartaal zijn bekend dus tevens de winnaar van de tweede verenigingswedstrijd. Klik hier om de lijst te zien maar natuurlijk hangt de lijst ook in de kantine.

Trainings avond (28-05-13)

Waarschijnlijk door het volle mei programma was de opkomst vanavond erg laag. Dat was jammer want Jeroen had de camera meegenomen zodat de schutter zelf kan zien hoe hij er bij zit tijdens het schieten. Ook Albert kon eens zijn houding analyseren, normaal gesproken is hij druk op de pistoolbaan.
Een analyse van een schietbeurt van Albert... .. aandacht vereist
Nadat we zo allemaal gefileert zijn was de avond vrij vroeg om.
Volgende keer doen we dit weer, dan is het thema "schiethouding", weer met de camera erbij!
Datum: maandag 14 oktober!! Wees er bij !!  

Feestmiddag (27-05-13)

Groet opkomst meteen al plezier
Zondag was weer de jaarlijkse feestmiddag. Ditmaal hadden Henk, Herman, Bob en Wietze een spelletjes parcours uitgezet. De grote groep werd opgedeeld in 6 groepen om te gaan voetgolfen, blik- en hoefijzer gooien en ballontrappen. Gelukkig bleef het de hele middag droog zodat we onbekommerd door het weiland konden struinen.
Aaltje geeft een ferme schop... Gerard heeft nog een klein tikje nodig Rudi kan hoefijzer gooien Fanatiek loltrappen
blikgooien met plastic proppen het gaat om de details
Tussendoor konden we gelukig even binnen opwarmen want er stond nog wel een koude wind. Aan het eind werd de balans opgemaakt en team 2 heeft een cervelaatworst gewonnen!
aandacht voor de prijsuitreiking de winnende groep
Ondertussen heeft Cateraar Voortman een BBQ gebracht en daar stort de hele groep zich vol overgave op. Dat gaat er wel in! Dit heeft wel gevolgen voor het koolmeesje dat een nest heeft gemaakt in de asbak, ze kan haar jongen even niet voederen. Het is gelukkig maar van korte duur.
even waarschuwen voor het meesje

Bij de BBQ bruin of zwart, gaar of niet?
Met dikke buiken werd het nog lang gezellig. Henk was "ingehuurd" voor het geluid en de muziek en hij heeft zoals gewoonlijk zijn zaakjes weer dik voor elkaar.
Wietze, Bob, Herman en Henk en natuurlijk met ondersteuning van hun vrouwen hartelijk bedankt voor het organiseren, het was zeer geslaagd!.
Volgend jaar mogen weer een paar andere vrijwilligers hun vinger opsteken.

Bezoek De Gouden Treffer (22-05-13)

Na ons bezoek aan Ruurlo was het nu tijd voor onze Handboog schuttersvrienden om een tegenbezoek te brengen.
Ontvangst bij VZOD
Natuurlijk hadden wij ook een kleine competitie georganiseerd om ze kennis te laten maken met onze tak van de schietsport. Erg populair was de pistoolbaan, toch een onderdeel waar je als handboogschutter minder snel in aanraking komt. Vooral de revolver bleek in de smaak te vallen. Een foto impressie
Goede schutters! druk op de pistoolbaan
De geweerbaan ook luchtgeweer
Bijna de winnaar... .... wel een goede kaart
Broer... ... en Gijs
Het was een prachtige avond voor DGT, men was erg enthousiast en de kaarten waren niet aan te slepen. Na afloop was het natuurlijk gezellig napraten en de schietprestaties evalueren! Voor de winnaar was er een T-shirtje maar dat is bijzaak. Belangrijker is dat beide verenigngen een leuk uitje hebben gehad binnen een week en kennis hebben gemaakt met een hele andere tak van de schietsport met als raakvlak dat het bij allebij een concentratiesport is.
De voorzitters hebben tot slot de afspraak gemaakt dat we dit ook in de toekomst zeker weer zullen doen, wellicht wordt het om de paar jaar een vaste waarde! We houden contact.
Dat we nog een cadeautje kregen was extra leuk, die zullen we as zondag met de feestmiddag rond laten gaan.
napraten
De Gouden Treffer hartelijk bedankt voor de ontvangst bij jullie en het leuke bezoek bij de VZOD!

Handboogschieten (15-05-13)
De kantine van DGT
19 enthousiastelingen stonden klaar om mee te gaan naar Ruulo om bij "de Gouden Treffer" te gaan boogschieten. We werden weer hartelijk ontvangen met een kop koffie en al gauw nam de voorzitter ons mee voor een uitgebreide uitleg over de handboogsport.
Uitleg door de voorzitter en aandachtige luisteraars
Natuurlijk mochten we volop schieten en de groep werd verdeeld in groepen van 4. Natuurlijk is er een wedstrijd element, de punten worden gewoon bijgehouden! Nun gaat het bij de ene bater als de andere maar over het algemeen weet men de roos goed te raken. Wat lastiger is het schieten met de richtmiddelen. toch een heel andere techniek dan kijken over de pijl. Daarbij moet ook nog de boog ingesteld worden, dat is lastig als je met zijn vieren 1 boog moet delen, groepjes schieten is dan ook voldoende.
Laurens heeft een mooie houding... .. een rij schutters
Gerard wint de voorronde Xander is tweede
Aan het eind van de voorrondes blijkt dat de top 3 bestaat uit Gerard, Xander en Herman. In een shoot out voor de eerste plaats blijkt dat de top drie precies werd omgedraaid. Winnaar is dus Herman die een prijsje in ontvangst mag nemen.
Herman heeft gewonnen
Weer een gezellig, leuk en dus geslaagd uitstapje naar Ruurlo. Handboogvereniging De Gouden Treffer wordt hartelijk bedankt voor de goede ontvangst. Het betreft een uitwisseling, volgende week dinsdag komen zij naar Bathmen om bij ons kennis te maken met de schietsport, geweer en pistool. We hopen dat we hen net zo goed mogen ontvangen, we doen in ieder geval ons best daarvoor. Tot volgende week!


Laurens heeft raak geschoten met de kruisboog
Laurens heeft met de kruisboog een 10 geschoten!

Handboogschieten (09-05-13)
Volgende week dinsdag 14 mei is het zover, dan gaan we weer naar Ruurlo om bij "De Gouden Treffer" te gaan handboogschieten. Inmiddels staan al veel namen op de lijst maar er kunnen er altijd nog wat bij natuurlijk.
In principe gaan we gezamenlijk van onze vereniging naar Ruurlo zodat we bij elkaar in kunnen stappen. Verzamelen om 19.00 uur. Van enkele weten we al dat ze rechtstreeks gaan, anders laat het even weten aan Gerard of via de verenigingsmail. (contact)
Een week later op 21 mei komen de schutters uit Ruurlo een tegenbezoek brengen, het is dus wel de bedoeling dat je er dan ook bij bent, anders ook even overleg!Albertine is er zeker weer bij! Els kan het ook

Trainingsavond (08-05-2013)
Op dinsdag 28 mei is er weer een trainingsavond, verzorgd door Albert en Jeroen. Dit maal is het thema "zelfanalyse". Nu is dat heel moeilijk in het dagelijks leven dus we beperken het tot de schietbaan of zelfs de schietresultaten.
Natuurlijk is er weer vrij schieten om lekker veel te oefenen. Maak er gebruik van en kom langs op 28 mei vanaf 19.30 uur!!
Jeroen Eigenberg
Jeroen legt uit

Schipbeekrun 2013 (17-04-13)
Zoals beloofd ook nog foto's van de middag van de jeugd.
kijk ook op www.schipbeeksurvival.nl/home
groene ploeg oranje ploeg
geconcentreerd altijd de steun dichtbij


Schipbeekrun 2013 (14-04-13)
Ook vandaag hielpen we weer mee met de schipbeekrun en konden we onszelf weer presenteren aan de bevolking van Bathmen en omstreken. Zoals gewoonlijk zijn we voor de deelnemers een rustpuntje tussen alle zware hindernissen maar desalniettemin een moeilijke. De meesten nemen niet de rust om even goed te richten en moeten als straf toch nog een strafhindernis nemen (een swing over). De jeugd neemt het wat luchtiger en zijn al blij dat ze even kunnen wachten op hun beurt, want even schieten willen ze beslist niet missen. Wellicht later nog foto's van de jeugd, nu eerst de foto's van de ochtend. Aan belangsteling geen gebrek!
wedstrijdlopers

veel kijkers


Vertrouwens persoon
(10-04-13)

Tijdens de ledenvergadering in januari hebben we al bekend gemaakt dat er een vertrouwenspersoon zou komen voor onze vereniging.
Inmiddels kunnen we melden dat Hannie Kloppers bereid is deze functie te bekleden. Als bestuur denken we in de persoon van Hannie een uitermate geschikte persoon te hebben gevonden. Als erelid en oud voorzitter van onze vereniging weet hij meer dan genoeg over onze vereniging.

Heeft u problemen of iets anders met betrekking tot uw persoon en/of de schietvereniging dan gaan we er in eerste instantie vanuit dat u één van de bestuursleden benaderd. Het bestuur c.q. het bestuurslid zal u vervolgens zo goed mogelijk helpen en indien nodig actie ondernemen. Is de drempel richting bestuur te groot of wilt u desgewenst anoniem iets melden of heeft u juist problemen met het bestuur, dan kunt u onze vertrouwenspersoon benaderen. Hannie zal uw verhaal/klacht aanhoren, kan u adviseren en indien nodig/gewenst (anoniem) bespreekbaar maken.

1e kwartaal verenigingswedstrijd (10-04-13)
De gemiddelden van het 1e kwartaal zijn bekend dus tevens de winnaar van de eerste verenigingswedstrijd. Klik hier om de lijst te zien maar natuurlijk hangt de lijst ook in de kantine.

Teamschieten (23-03-13)
De finale! Met de 4 top teams die boven zijn komen drijven in de competite met 21 teams. Op zich ben je dan al een winnaar maar er kan er maar 1 winnen en dat wordt deze avond bepaald.
Weer een volle kantine
Iedereen zit klaar om te beginnen.

Ditmaal zijn het (bijna) allemaal ervaren schutters dus de hulp op de pistoolbaan is minimaal maar soms broodnodig. Natuurlijk helpt de captain waar hij kan.

Hooiweide in actie op de pistoolbaan De douane en groot dochteren op de geweerbaan
Plezier staat voorop. Even lekker schieten en dan een versnapering!
afwachten op de uitslag

Het zit er op en de conclusie is dat er weer beter geschoten is dan in de voorrondes. Oefening baart inderdaad kunst! Het blijkt dat Groot dochteren met teamcaptain Herman Zwiers alweer de wisselbeker mag ophalen., natuurlijk hoort daar een gouden medaille bij.

Winnaar Groot Dochteren

De uitslag
wisselbokaal
Groot Dochteren 935
Team Bos 889
Douane 882
Hooiweide 803
Willem heft de telling klaar
Willem heeft alles uitgerekend
Natuurlijk ook de foto's van de overige prijswinnaars die ook hun medailles of herrinnering kregen uitgereikt.

Team Bos is nr 2Team Bos
Douane nr 3Team Douane

Hooiweide is nr 4Team Hooiweide


Teamschieten (01-03-13)
Afgelopen donderdag de laatste voorronde met maar liefst 5 teams. Robert had zijn Angels team en het Ikea team meegenomen, Herman met team Laren zorgt voor veel jeugdig enthousiasme, Han is "Trigger Happy" en Martin neemt het ervaren team Bos mee. Een volle zaal dus.
Lekker druk

Het is toch verbluffend hoeveel progressie de verschillende teams hebben gemaakt de afgelopen jaren. Op de pistoolbaan worden alle records gebroken. Team Laren oogt al erg ervaren maar zijn blij als een kind met een mooie score met pistool.
De Ikea Angels op hun beurt vinden het eerst wel spannend maar ook kicken!!
Angels met pistool een prima resultaat
Bij de puntentelling een verrassende uitslag. Team IKEA zou zich, out of the bleu, bij de top 3 nestelen, hier werden enkele wenkbrauwen gefronst bij de tellers. Al gauw bleek dat men in alle onschuld even geprobeerd had met de stok te schieten en dat was terug te vinden in de score! Natuurlijk volgt diskwalificatie.
Uitslag:

IKEA 876 (DISQ)
Bos 870
Trigger Happy 816
Laren 801
Robbie's Angels 645

Het blijkt dat Martin met team Bos met deze uitstekende score zich als 3e geplaatst heeft voor de finale avond. Verder mogen Herman met Groot Dochteren en Joan met Douane 1 naar de finale. V
oor de 4e plek was het erg spannend maar Henk zal glimlachen van oor tot oor dat hij met team Hooiweide ook in de finale zit. De teamcaptains zullen binnenkort met Jan een datum afspreken voor de finale.

Een mooie herrinnering

Teamschieten (27-02-13)
De een na laatste avond alweer en wordt steeds spannender. Vanavond had Jan team "Op't randje" bij zich en Willem had zijn teams "Heb je gemist (schat)" en "de Scheefschutters" meegenomen. Ze moesten het opnemen tegen de kampioenen van vorig jaar, team "Groot Dochteren" met teamcaptain Herman Zwiers.
4 teams
stoer

Jan analyseert zijn team 
Jolande heeft moeite met het pistool
Heb je gemist de scheefschutters
Er werd dit keer heel goed geschoten en met name op de pistoolbaan, meer dan de helft van de schutters had meer dan 35 punten. Aan het eind van de avond blijkt dat ook dit jaar Groot Dochteren een greep naar de overwinning doet. Ze plaatsen zich bijna zeker voor de finale door de hoogste score (tot nu toe) van de voorronden neer te zetten.
Uitslag:
Groot Dochteren 900
Op't randje BCA 822
Heb je gemist (schat) 755
De scheefschutters 704
Het team an Jan zit nu op't randje van de finale maar met nog een voorronde te gaan met ook ervaren teams lijkt de finale toch nog ver weg. We zullen het zien!


Trainingsavond (26-02-2013)

Gisteren weer een grote opkomst bij de trainingsavond die zoals altijd verzorgd werd door Albert en Jeroen.
lekker veel nieuwkomers
Ditmaal was het thema "ademhaling". Jeroen legt uit wat de theoretische benadering is tijdens de opbouw van het schot maar hij benadrukt dat je vooral zelf je juiste techniek voor jezelf moet zoeken. Ook Albert legt de techniek uit voor het pistool schieten. De ademhaling helpt juist mee bij het goed richten. Je hebt de dubbele en enkele ademhalingstechniek.

Hierna gaat het de baan op. Vooraf kan je aangeven met welk doel je vanavond wilt trainen.
Ondertussen neemt Gerard nog even met enkele nieuwe leden de basistechnieken door. De juiste manier van knielen, de steunpunten, tips bij het neerleggen van de kussens. Daarna de richttechniek; diopter, korrel en doel moeten natuurlijk op lijn maar de crux ligt in de positie van de korrel tov de diopter!

Er wordt vooral lekker veel geschoten en iedereen helpt elkaar met tips. Ook tijdens de nazit wordt er veel en goed geëvalueerd. Er wordt meteen een afspraak gemaakt voor de volgende les, die staat genoteerd op dinsdag 28 mei! Dan is het thema .... (zie mededelingenbord)

Teamschieten (20-02-13)
Dinsdag had Gerard maar liefst 4 teams tegelijk ingeschreven. De voetballers van Harfsen hadden een onderlinge strijd, de teams van het 1e, 2e, 4e en het vriendenteam "de Windjes" wilden niet voor elkaar onderdoen.
volle kantine
Zoals altijd zijn er veel talentvolle schutters aanwezig maar ook nog een paar minder talentvolle, nu geldt dat ook voor voetbal capaciteiten. Zou het dan toeval zijn dat het eerste veruit het slechtste resultaat had op de schietbaan? Hopelijk leren ze ervan en schieten ze op het veld nu ook met scherp!
Uitslag:
De Windjes 795
Harfsen 2 744
Harfsen 4 716
Harfsen 1 569
Niet geheel toevallig winnen "de Windjes", ze hadden al eens geoefend en met enkele trainers aan boord wilden ze zeker niet onderdoen voor hun spelers. Het knappe is dat er geen VZOD schutter in het team zit en toch tegen de 800 punt scoren, waarschijnlijk net niet genoeg voor de finaleavond maar tot nu toe op een vierde plek die er recht op geeft.
Fernando houdt de eervan het 4e hoog! de Windjes
Jan Klumper Ze willen winnen!


Teamschieten (16-02-13)
De derde avond alweer en ditmaal is de douane weer met 2 teams en captain Joan present. Ook weer een vaste waarde tijdens de teamschiet edities door de jaren heen en dat is te zien in de uitslag. Het eerste team schiet flink uit de slof en zet een recordscore neer. "We verheugen ons al op de finale avond" verteld een trotse teamcaptain Joan Teunissen.
Uitslag:
Douane 1 899
Douane 2 776

Lekker rustig schieten op de geweerbaan Ziet er goed uit
Een teamoverleg


Teamschieten (14-02-13)
Alweer de tweede voorronde van het teamschieten met deze keer vier teams. Henk had team Hooiweide meegenomen uit Harfsen. Jan was deze keer met team Driezes, Herman had weer team Van alles wat bij zich en de vrienden de Goede / Vermeulen waren present met team Grolsch.
volle zaal vanavond Gezellige drukte
Er werd weer flink geouwehoerd vanavond maar ook serieus geschoten (door de meesten dan). Aan het eind bleek dat de ranglijst weer herschreven was.

Grolsch in actie Stoere meid

Uitslag van de avond:
Hooiweide 823
Grolsch 792
Driezes 760
Van Alles Wat 754

Henk maakt dus een goede kans met zijn buren op de finale avond maar zover is het nog lang niet. Er volgen nog 5 voorronden.Teamschieten (08-02-13)
wisselbokaal Het teamschieten is weer begonnen. Gisteravond om te beginnen met twee teams, Team "Smit" met captain Jan en "Daar komen de schutters" met captain Henk.
Zoals gebruikelijk krijgt elke deelnemer 4 geweer- en 3 pistoolkaarten. Daarvan tellen voor de wedstrijd slechts 3 buks en 1 pistool kaart mee. Dat is maar goed ook want het is weer even wennen. Ook al zijn het geoefende teams die elk jaar van de partij zijn, de schutters hebben toch weer enig uitleg nodig.

Team Smit
814 punten
Daar komen de schutters 774 punten

Daar is dan de uitslag. Beide teams scoren beter als vorig jaar maar of het genoeg is voor de finaleavond, dat is natuurlijk nog even afwachten.
In ieder geval staan ze nu nog 1 en 2 en moeten de andere teams zich nog bewijzen!
team Smit op de pistoolbaan

Foto puzzel (29-01-13)
In het jaarboekje stond weer een fotopuzzel. Wat is dat ding?
Wellicht dat de kettingen en sloten een aanwijzing waren. Maar de kans is groter dat u het gewoon gezien heeft afgelopen jaar tijdens onze buitenlandse schietwedstrijd.
Het is namelijk het offerblok van de kerk in Westerkappeln.

Offerblok Westerkappeln

Leden vergadering (24-01-13)
Afgelopen woensdag was er weer de jaarlijkse ledenvergadering. Ditmaal midden in het seizoen, zo lijkt het, want in tegenstelling tot andere jaren zijn we al lang begonnen met schieten. Helaas waren er best wel veel afzeggingen maar er waren altijd nog een kleine 25 leden present.
toch een flink aantal...... die zijn gekomen
Een blik vanaf de bestuurstafel

Zoals gebruikelijk kent de vergadering tal van vaste punten. Zo mag secretaris Joan weer het jaarverslag voorlezen (deze staat ook in het boekje) en hij besluit nog steeds met zijn vaste conclusie : "we zijn en blijven een gezonde vereniging". Natuurlijk een conclusie die we graag horen. Of dit op financieel gebied zo is wordt eerst toegelicht door de kascommissie. Arie en Roelof hebben de boeken gecontroleerd en brengen verslag uit aan de vergadering. Ook dit jaar heeft de kascommissie een positief oordeel over de penningmeester. Jan geeft hierna opening van zaken door de balans voor te lezen. Deze is overigens ook nog enkele weken te lezen op het publicatiebord in de kantine. Ook de begroting voor 2013 hangt daar en deze wordt ook nog even toegelicht door het bestuur.
Martin is schutterskoning geweer Herjan is schutterskoning pistool
Dan worden de schutterskoningen bekend gemaakt. Martin Schoneveld is dit bij het geweer en Herjan Bolink bij het pistool geworden. Zij hebben hun gemiddelde van 2012 tov 2011 het meest verbeterd! Beiden kregen een welverdiend applaus en de wisseltrofee uit de handen van de voorzitter.
Hierna waren de lijstaanvoerders aan de beurt. In de 4 klassen KKG, KKP, LG en LP die we bij onze vereniging schieten zijn wisselbekers voor de schutters met het hoogste gemiddelde  beschikbaar gesteld door uitgeverij Katern.
Herman Zwiers Gerard Koldeweij Dirk Veldwachter Max Vergnes
Van links naar rechts:
KKG: Herman Zwiers
KKP: Gerard Koldeweij
LG: Dirk Veldwachter
LP: Max Vergnes
Vooral Max was erg in zijn nopjes, hij snapte ook al niet waarom hij perse van zijn moeder naar zo'n suffe vergadering moest, maar nu viel het kwartje!
Nog voor de pauze werden ook alle winnaars van de verschillende wedstrijden van afgelopen seizoen opgelezen. De bekers en enveloppen lagen op de tafel te wachten.

Het lesen van het boekje
In de pauze kregen alle leden weer het jaarboekje uitgereikt die men meteen aandachtig doornam. Samensteller is weer Joan die ook ditmaal zijn dochter Karin had gevraagd om de prachtige voorpagina te maken. Huisdrukker Hen ten Katen heeft het drukwerk gedaan en gesponsort. Allen kregen een welverdiend en waarderend applaus!
(NB: de oplossing van het fotoraadsel komt volgende week)

Na de pauze weer vaste punten. De agenda voor het komende jaar wordt doorgenomen en
ook de veranderende wetgeving. Hierover is ook een stuk in het jaarboek gepubliceerd. De baancommissarissen komen 5 februari weer bij elkaar en ook daar komt dit aan de orde.
Ook wordt aangekondigd dat er een vertrouwenspersoon aangesteld wordt. In het voorjaar zal hierover een memo over rondgaan.
Er wordt een feestcommissie aangesteld, Henk, Wietze, Herman en Bob gaan de gezellige feestmiddag organiseren!
Verder zijn er nog initiatieven om een keer met de club buitenshuis te schieten in een andere discipline, hierover komt vast nog bericht, dus houd de website in de gaten!

Een vast punt is de bestuursverkiezing. Zoals van te voren aangekondigd hebben Wim Hekkert en Jan Denissen zich weer verkiesbaar gesteld voor een volgende termijn. Zonder tegenkandidaten en met een gemeend applaus werden ze herbenoemd.
In de kascommissie werd Arie Smit hartelijk bedankt voor zijn 2- jaarlijkse termijn. Robert Stokkers was bereid zijn plaats in te nemen. Hij vormt nu samen met Roelof de Bruin-Prince de kascommissie.

Tijdens de rondvraag konden nog diverse vragen en aandachtspunten besproken worden.
Tot slot had het bestuur nog een verrassing voor alle leden. Iedereen kan een mini T-shirt met logo afhalen. Een leuk hebbedingetje waarmee je kan laten zien er trots op te zijn lid te zijn van schietvereniging VZOD!
Mooi op tijd heeft de voorzitter hierna de vergadering afgesloten.

Trainingsavond (05-10-2012)
                               NIET VERGETEN!!
Maandag 25 februari is er weer een trainingsavond. Aanvang 19.30 uur!
Zoals gebruikelijk staan Albert en Jeroen weer klaar om ons de fijne kneepjes van de schietsport te leren. Wellicht weer een interessant theorie gedeelte maar voornamelijk veel schieten!
Bob krijgt goede tips schotanalyse


Team schieten (01-01-2013)
NIET VERGETEN!!
Geef tijdig je team op voor het teamschieten.
Inschrijfformulieren zijn hier te downloaden!
wisselbokaal

Beste wensen (01-01-13)
Namens het bestuur van de schietvereniging wensen we iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar toe en goede schietresultaten voor het komende seizoen.

Wilt u ook uw goede wensen kwijt? Teken dan het gastenboek!!
(ze zijn u al voor geweest!)

Leden vergadering (01-01-13)
Woensdag 23 januari is de algemene ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.
Binnenkort krijgt u de uitnodiging en agenda. Natuurlijk staat die ook hier op de site!

Tijdens deze vergadering zal uiteraard teruggekeken worden naar het afgelopen jaar maar zal het bestuur ook de plannen en eventuele bijzonderheden voor het nieuwe jaar bekend maken. We zijn gewend om in alle openheid over deze zaken te praten. Het is daarom de gelegenheid voor u om hierover mee te kunnen praten. We zullen bijvoorbeeld praten over de wetgeving en de maatregelen van de KNSA en verder zullen de Schutters-koning(in)en en de winnaars v.d. Katernbokaal bekend gemaakt worden en zal het nieuwe informatieboekje worden uitgereikt.

We hopen daarom dat ook u aanwezig zult zijn!


Agenda:

 
1.         Opening door de voorzitter.
2.         Notulen vorige vergadering.
3.         Jaarverslag secretaris.
4.         Verslag kascommissie.
5.         Jaarverslag penningmeester.
6.       Begroting 2013
7.         Bekendmaking schutterskoningen 2012 (geweer + pistool)
8.         Bekendmaking winaars Katernbokaal 2012 (bij alle 4 schietdisciplines).
9.         Bekendmaking resultaten concoursen en individuele prijswinnaars
 
Pauze met gelegenheid tot betaling v.d. contributie en ophalen concoursprijzen;
Senioren € 75,-    Junioren 18 t/m 20 jaar € 45,-     Junioren 12 t/m 17 jaar € 15,-   en  Steunleden € 20,-   
 
10.       Mededelingen bestuur .
11.       Bestuursverkiezing;
         Aftredend en herkiesbaar:          J. Denissen (penningmeester)
                                                    W. Hekkert (2e voorzitter)
         Tegenkandidaten kunnen zich tot uiterlijk 1 uur voor de vergadering melden bij het bestuur.
 
12.       Verkiezing kascommissie;     
          Aftredend A. Smit
13.       Rondvraag.
14.       Sluiting.


 P.S.   De eerste schietdag van het seizoen 2013 is op zaterdag 05 januari 2013.        

        We verzoeken u (als u niet op de ledenvergadering komt) de contributie voor
01-02-2011 over te maken op bankrekeningnr. 305721593 t.n.v. Schietvereniging VZOD.

 bestuur