Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

tip: ga met je muis over de foto's voor uitleg

  

Nieuws

voor het laatst bijgewerkt op:
18-12-2011

Nieuws uit 2005

Nieuws uit 2006

Nieuws uit 2007

Nieuws uit 2008

Nieuws uit 2009

Nieuws uit 2010


Feestelijke opening (18-12-11)
Op de laatste schietzondag van dit jaar was het feest. De verbouwing werd officieel afgesloten en alle leden, buren en sponsors waren uitgenodigd. De opkomst was dan ook groot.
Voor het officiele gedeelte begon mocht de voorzitter ook de kermisbokaal uitreiken. Deze was voor Dinie Eilerts en zeer verdiend! 
grote opkomst Dinie ontvangt de kermisbokaal

In de toespraak bedankte de voorzitter alle vrijwilligers aan de bouw. Er zit meer dan 3100 uur vrijwilligerswerk in deze bouw, een enorme besparing op de kosten derhalve! Alle vrijwilligers kregen dan ook een dik verdiend applaus.
De opbrengst van de fooienpot (€312,77) werd bekend en natuurlijk werd de bijdrage van de PJO boeldag commissie aangehaald. Ook de middenstandsponsors werden niet vergeten, de één heeft een speciale prijs gerekend, een ander wat materiaal geschonken of zelfs een geldelijke bijdrage, het maakt niet uit, allen werden evenveel bedankt.
Een speciale dank ging uit naar Gemeente Deventer. Hiervoor was wethouder Ahne aanwezig die in een persoonlijke rondleiding zijn bewondering uitsprak over het resultaat.

De wethouder was er niet alleen voor de keuring. Hij was ook in functie; als Loco burgemeester mocht hij de Bronzen Legpenning namens de gemeenteraad uitreiken aan de heren Johan Kloppers en Gerrit Beltman. Het "arschietectenduo" was duidelijk verrast met deze eer en ontvingen de Bronzen penning en de bijbehorende bloemen.
Uitreiking door dhr Ahne

Dan neemt de voorzitter het woord en geeft nog eens een historisch overzicht over de verbouwingen in de afgelopen 50 jaar van de vereniging. In al die 50 jaar worden de heren beiden stevast genoemd als de bouwers van de accomodatie, van de eerste "schietkeet" tot aan deze laatste grote verbouwing. Tel daarbij de jaren in het bestuur en de grote positieve sociale inbreng in de club en het applaus zegt genoeg. De leden zijn het eens met het besluit van het bestuur.
Johan Kloppers en Gerrit Beltman zijn benoemd tot ERELID van de VZOD.
De beide heren kregen het ereteken opgespeld en een glazen herrinnering aan deze dag. Aaltje en Willemien kregen de bloemen. Zij hebben hun mannen al die uren moeten missen dat ze voor de vereniging aan het werk waren maar staan nu trots naast hun eega.
gezellig druk
De voorzitte neemt het woord en spreekt Hannien en Gerrit toe ook de dames delen mee in de eer 
Het werd een heel gezellige afsluiting van het seizoen. Er is nu winterstop, halverwege januari starten we weer met de ledenvergadering en een nieuw schietseizoen!

Verbouwen (01-12-11)
Het zit er nu toch eindelijk aan te komen; het afronden van de verbouwing en daarbij natuurlijk de officiele opening. Het bestuur heeft een uitnodiging gemaakt.
feest
FEESTELIJKE OPENING feest 

De verbouwing van onze schietaccommodatie heeft bijna 2 jaar geduurd maar we naderen dan nu het einde.

Omdat we trots zijn op het resultaat en dat ook graag willen laten zien nodigen we graag alle leden, vrijwilligers, werklui en sponsoren met hun partners uit voor een feestelijke (her)opening. Op deze manier willen we iedereen bedanken voor hun medewerking.

We hebben daarbij wethouder Ahne bereid gevonden om namens de Gemeente Deventer (als belangrijke subsidie verlener) de verbouwing met een passende toespraak af te sluiten.

Dit zal plaatsvinden op zondag 18 december vanaf 14.00 uur.

We nodigen u hierbij graag uit om, onder het genot van een hapje en een drankje, dit samen met ons te vieren.

opening
De heren Kloppers en Beltman losten begin dit jaar het eerste schot.

Winterfair (14-11-11)
Veel belangstelling deze zondag op de winterfair waar de schietvereniging wel een hele grote en prominente stand had. Naast de kraam stonden we weer met de KNSA wagen waar de jeugd (maar ook de oudere liefhebbers) naar hartelust konden schieten. 


De kraam om rond te neuzen En de schietwagen van de KNSA
Om elf uur had de burgemeester de fair geopend en natuurlijk kwam hij daarna ook even een kaartje schieten bij de VZOD. Het schieten ging hem goed af hoewel de diopter bij het 1e schot nog even tegen zijn wenkbrauw kwam (nogmaals sorry hiervoor!). Het ongelukje belette hem niet om even later de Sint en Pieten op te halen in Bathmen en de manege binnen te leiden. 

Zwarte Piet komt kijken hoe de kinderen het doen Veel kinderen willen even een keer schieten

Wat ook een grote faforiet was bij de bezoekers was de prijsvraag. Men kon raden hoeveel hulzen er in de pot zaten. We laten u niet in spanning, het waren er 5.723!
Het dichtste bij was Bas Flierman uit Bathmen die binnenkort zijn prijs, een kadobon van €20 van Kloas in 'T Hof, uitgereikt krijgt. Gefeliciteerd!!
Allen hartelijk dank die bij het hulzen raden iets in de bus hebben gedaan en ons gesteund hebben met de huidige uitbreiding van de club!
Hulzen raden

Aan het eind van de dag bleek dat we verschillende liefhebbers enthousiast hebben gekregen om kennis te maken en eens (echt) te gaan schieten bij onze club aan de Paddensteeg. Daar krijgen ze een introductieles van onze instructeur. Voor ons dus een geslaagde dag.
We willen graag de organisatie bedanken voor de perfecte organisatie en de (gratis) mogelijkheid om de vereniging te presenteren aan het publiek.

Verbouwen (04-11-11)
Inmiddels zijn we al met de afwerking bezig zoals je wel merkt. Er is al nieuw meubilair en zou dan eindelijk het kleurenschema bekend zijn? Kiezen van een staaltje blijft moeilijk, gelukkig moeten we eerst plamuren, kitten, behangen, grondverven, sauzen en komt het aflakken pas later.
Een fotoimpressie:
Els aan het verven Rene en Joan sauzen het plafond
Henk en Wietze behangen Wietze plakt
Wim wil ouwehoeren

Trainingsavond (18-10-11)
Gisteravond was weer trainingsavond!
Jeroen legt uit wat we vanavond gaan doen Jeroen doceert
Jeroen en Albert hadden weer veel liefhebbers vanavond en een leuk theoretisch gedeelte voorbereid. Ze hadden het idee opgevat om maar eens te testen of alle theorie van afgelopen jaar was blijven hangen. Een quiz dus. In drie groepen moest de vragen over het geweer, de munitie of techniek beantwoord worden. Het resultaat was best goed, maar een enkele vraag was fout beantwoord. Meteen een gelegenheid om nog eens wat extra vragen te beantwoorden die dan vanzelf komen. 
in groepen een quiz beantwoorden daarna weer praktijk de bijspijkeren
Hierna natuurlijk weer de schietbaan op. En wel met een opdracht: probeer 1 aspect van je schietroutine te verbeteren tijdens deze training. Voor dat je de baan opgaat moet je je eigen verbeterpunt vertellen aan de instructeur zodat er gericht aan dat punt gewerkt kan worden.

Natuurlijk komen ook de standaard basis technieken aan de orde, hoe kijk je goed door een diopter, waar kan ik aan draaien om beter zicht te krijgen? Allemaal dingen die je als beginnend schutter al wel eens gehoord hebt maar dat blijkt dan toch naar de achtergrond verdwenen. Trainingsavonden zijn ideaal voor dit soort vragen.
Albert geeft les Els maakt gelijk vorderingen
Ook op de pistoolbaan worden stappen gemaakt. Els was te krampachtig met de schiethand en na deze verbetertip schiet ze gelijk 45! Dat is dus glunderen na afloop.
Na een lange avond (het was vakantie voor de jeugd, dus lekker lang op) nog even nazitten en napraten, weer een geslaagde avond.
Volgende trainingsavond is 20 februari, zorg dat je er bij bent!

Kermis
(02-10-11)
Natuurlijk zijn we u nog een verslag van de kermis en de uitslagen schuldig.
Er is weer veel geschoten en er zijn weer heel veel karbonades en worsten gewonnen. Zoveel zelfs dat de karbonades maandag helemaal op waren en we extra worst hebben moeten inslaan.
Op de kaartbaan is ook wel veel geschoten maar veel serie prijzen hebben we niet weg kunnen geven. Misschien was de kermis toch te uitbundig gevierd door velen.

Zoals sinds vorig jaar gebruikelijk hebben we de actieve leden van de schietvereniging uit de uitslagen gefilterd en een eigen bokaal gegeven, zij doen niet mee om de Kermisbokaal maar om een eigen wisseltrofee.

De wisselbeker is dit jaar gewonnen door H.Kloppers.
Net niet in de prijzen gevallen zijn: G. Koldeweij en X. Bijl

Alle overige schutters streden om de KERMIS BOKAAL, de winnaar mag zich een jaar lang de beste schutter van Bathmen noemen. De bokaal zal binnenkort uitgereikt worden om dit te bewijzen.
 
Kermis Bokaal :
Gewonnen door D. Eilerts-Kers (Bathmen)
Net niet in de prijzen gevallen zijn: J. Denekamp (Diepenveen) en A.van Beem (Eefde)
 
Alle schutters moesten hun telefoonnummer achterlaten en niet voor niets. Uit alle tellingen van de  schutters is een kaart getrokken om een extra prijs te verloten.
De grote rollade (beschikbaar gesteld door supermarkt Emté) is gewonnen door Dennis Spangenberg uit Colmschate.
"Ik heb gewonnen? Maar ik heb helemaal niet zo goed geschoten!" was zijn verbaasde reactie. Daar ging het dus ook niet om. Hij kan binnenkort langs bij de Emt
é om zijn prijs op te halen. Gefeliciteerd!

Tot zover dit succesvolle kermisweekend. Mooi weer, veel mensen en veel (schiet)plezier.
We willen de Stichting van de Bathmense kermis bedanken voor de goede samenwerking en graag tot volgend jaar!

Kermis (27-09-11)
Binnenkort natuurlijk een verslag van de kermis met alle winnaars. Nu eerst een sfeer-foto-verslag van de voorbereidingen en de kermis.
opladen wagen In bathmen weer afladen
Op woensdag beginnen we al met het opladen van alle grote spullen op de wagen. Op donderdag gaan we verder met het opbouwen van de tent op het pleintje voor de wereldwinkel.
flink doorwerken... .... en dan even koffie!
Al gauw staat het geraamte en dan is het tijd voor koffie. Tot laat gaan we door met het schroeven van de platen hout van de banen.
lHet is al donker... front wordt geplaatst
Op vrijdag wordt de tent al ingericht en het is dan al heel laat. Zaterdagmorgen dan nog versieren, optuigen en buksen en pistool inschieten. Klaar om te beginnen.

Hier doen we het voor
Kijk, daar doen we het voor! Gezelligheid voor de tent, lekker zonnetje en veel liefhebbers. zaterdagmiddag met de kermisbonnen voor de kinderen. Zondagmiddag is het altijd druk na de koetsentocht. En maandagmorgen tot laat in de middag loopt het steeds door. Heel veel vrijwilligers helpen mee om alles gladjes te laten verlopen.

lekker druk in de tent
'T is dringen geblazen. De karbonadebaan is vooral weer populair bij jong maar ook bij oud. Pistoolschieten is een kunst op zich en de kaartbaan voor de liefhebbers.

Afbreken...
Op dinsdag is het weer afbreken. Natuurlijk gaat het sneller dan de opbouw maar alles moet wel weer op de kar en bij de vereniging in de schuur.

Alle vrijwilligers weer hartelijk dank voor de medewerking!
 applaus voor de vrijwilligers

Feestmiddag
(31-08-11)
Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de feestmiddag ging nu wel door en gelukkig met veel opkomst. Wilco, Marlies, Gerard, Astrid, Karin en Ronald (laatste 2 vandaag verhinderd maar de honneurs werden prima waargenomen door Joan en Marjon) hadden een spelletjes middag voorbereid.
"Minute to win it"  was het credo! Eerst moesten de aanwezigen teams samenstellen door een deel van een foto samen te stellen, paste je bij elkaar dan vormde je een team. Hierdoor kwamen leuke gevarieerde teams tegen die verrassend genoeg niet voor elkaar onder deden.
samenstellen van teams Gerrit moet een balletje in het midden krijgen
Martin balanceert suikerklontjes
Er waren wel 6 spellen uitgezet op de pistoolbaan, daarvan was het suikerklonten stapelen op een plastic mes wel de meest opvallende. Iedereen in het team kreeg een minuut om een onderdeel uit te voeren daarna was het door naar het volgende spel.

Tot slot kreeg elk team een zak spagetti en een zak spekkies, opdracht: bouw een zo hoog mogelijke toren!
Ook hier opmerkelijke verschillen, er waren constructuers bij die in no-time een meter hoog waren terwijl een ander team nog geen 2 slierten boven elkaar de lucht in kregen!
De pistoolbaan ruimte wordt goed benut
Toch hadden die nog kans want het onvermijdelijke gebeurde; de hoge bouwsels storten onder hun eigen gewicht in elkaar en ze moesten toch echt vrij kunnen staan! Toen met de meetlat werd rondgegaan werd duidelijk dat de toren van Wim, Wilco, Laurens en Henk het hoogste was!
Als bonusprijs mogen zij volgend jaar de feestmiddag organiseren! Knap gedaan!

Hierna was het tijd voor de barbeque van de fam Voortman uit Harfsen. Dat zag er niet alleen lekker uit, dat was het ook! Buiten was het best wel goed uit te houden, al dan niet met een trui aan, en ook de regen bleef grotendeels weg dus er werd flink gebakken.
feestdis ! lekker buiten even bakken

Tot slot was er nog een ijs- en toetjes buffet. Gezellig en zeer geslaagd, was weer de conclusie en daarmee kon de organisatie geen beter compliment krijgen. Bedankt en tot volgend jaar.


Zet hem op 11 tour RTV Oost (17-08-11)

Zoals beloofd een kort verslag van het bezoek van RTV Oost aan onze vereniging. Heeft u geluistert naar de radio of zit u nu voor de buis? In elk geval de VZOD heeft een bijdrage geleverd en hoopt dat Bathmen wordt verkozen tot "mooiste dorp van Overijssel" !
radio wagen   Laurens op de radio
Oene wil ook schieten
Eerst vanmorgen een rechtstreekse radio uitzending, Oene Loonstra maakte een sfeerrapportage waarbij hij ook zelf nog even wou schieten, ook de jeugd kwam nog even aan het woord. (luister op uitzending gemist, doorspoelen tot ongeveer 50 min)

De TV ploeg
In de middag werd het item voor de tv gedraaid. Heeft u het inmiddels gezien? Het is een leuk stukje geworden waarbij, hoe kan het ook anders, de precentatrice Chantal zelf ook heeft geschoten.
Heel veel tekst is weggeknipt blijkt achteraf maar dat mag de pret niet drukken.
We hebben toch een positief beeld van de schietsport (en natuurlijk onze vereniging) achtergelaten en daar gaat het om. (zie de beelden op uitzending gemist)

Karin op TV
Op de Brink is de uitzending in volle gang als Karin nog geintervieuwd wordt en mag proberen stokken te vangen!


Zet hem op 11 tour RTV Oost (16-08-11)

Woensdag 17 augustus (morgen dus) komt RTV Oost in Bathmen in het kader van de "zet hem op 11 tour" en "het leukste dorp van Overijssel".
Ook onze vereniging is gevraagd mee te werken aan het programma, iets wat we natuurlijk graag doen.
's Morgens tussen 11.30 en 12.00 uur zal er rechtstreeks op de radio een verslag komen van onze vereniging (dus luister naar Radio Oost!) en 's middags maakt de TV opnamen voor een item dat men diezelfde middag zal gebruiken tijdens het live programma dat men uitzend vanaf de Brink te Bathmen. Ben je in de gelegenheid, kom dan naar de Brink.
RTV Oost
Later natuurlijk een verslag van deze happening!

Verbouwen (16-08-11)
LET OP ! GEEN SLUITING OP WOENSDAG 17 AUGUSTUS!
Volgens de laatste berichten wordt er donderdag verder gegaan met de vloer, de onderlaag ligt erin en te drogen dus morgen gewoon schieten!


Verbouwen (10-08-11)
LET OP ! MOGELIJKE SLUITING OP WOENSDAG 17 AUGUSTUS!
Volgende week worden de plavuizen gelegd in de kantine. Maandag wordt de vloer uitgevlakt, wat vervolgens moet drogen. Als dan woensdag de plavuizen gelegd worden moet dat weer drogen. Er kan dan die avond niet geschoten worden! Gebeurd dit donderdag dan gaat de woensdag gewoon door.
Houdt u daarom dinsdag even de mail in de gaten!
Als de kantine gesloten wordt woensdag dan krijgt u hierover via e-mail bericht.
Henk verzorgt de elektra
Henk gaat gewoon door met draden trekken als de bouwcommissie de laatste puntjes bespreekt.

Verbouwen (01-08-11)
Even weer een kijkje naar de vorderingen. De oude keuken is gesloopt en de nieuwe in bedrijf genomen. Verder is een muur weggehaald zodat een grote ruimte is ontstaan. Het glas van de nieuwe pistoolbaan zit erin, geluidsarm door een speciaal gas in het thermopeen.
Binnenkort gaan de vloer erin.
overzicht nieuwe kantine
Heel veel ruimte gecreeerd, rechts de pistoolbaan.

Feestmiddag
(22-06-11)
Het volgende belangrijke bericht van de organisatie:
Gezien de vele afzeggingen (van
teleurgestelde normaal vaste deelnemers) is in overleg met de overgebleven inschrijvers besloten om de feestmiddag toch weer te verzetten.

Onder het motto: "Hoe meer zielen hoe meer vreugd" is nu de feestmiddag over de vakantie heengetilt en gezet op:
feest ZONDAG 28 AUGUSTUS ballon
Verdere bijzonderheden en het inschrijfformulier vindt u op het publicatiebord in de kantine!
De organisatie rekent nu natuurlijk op een overweldigende inschrijving dus:
uiroepStel ze niet teleuruiroep
Het programma is spectaculair


Klussen
(05-06-11)
Afgelopen zaterdag moest er weer geklust worden. De noordgevel heeft weer een likje nodig en daarvoor moest deze eerst helemaal schoongemaakt en geschuurt worden. Wietze, Henk en Gerard waren hier de hele morgen druk mee. Gerard en Henk op de ladder

Volgende week gaan we verder met schilderen, het zware werk is dus nu gebeurd, wie zin heeft mag natuurlijk meehelpen.

Ondertussen is Els druk geweest met gaatjes stoppen in de hal, deze kan nu verder afgewerkt worden.
Els in de weer..

Verder zal het u opvallen dat er weer een heleboel bouwafval afgevoerd is. Gerrit en Hannie kunnen de bigbags weer opnieuw vullen.
U merkt het wel: aan een vereniging bouw je met zijn allen, want de vereniging is van ons allen!
Wil je mee bouwen / helpen? Laat het weten aan Joan, er is voor eenieder wel wat te doen.

Groot Concours
(19-05-11)
De uitslagen van het Groot Concours te Dortherhoek zijn hier te bekijken.
Ook via de service pagina te bereiken


Trainingsavond (17-05-11)
Maandagavond was weer trainingsavond!
Jeroen en Albert hadden de taken weer verdeeld, Jeroen nam de junioren apart voor geweerles en Albert nam nog even wat theorie door over het pistoolschieten, nl de ademhaling en de trekkertechniek. Beide zaken zijn natuurlijk ook goed toe te passen bij het geweerschieten.
Vanavond was de opkomst helaas niet erg groot maar dan wordt de les des te intensiever. Zelfs de meest ervaren schutters kregen nog verbeterpuntjes mee om aan te werken. Zeer de moeite waard.

Albert kijkt met Roelof mee

De volgende training zal zijn op maandag 17 oktober, als het goed is valt dit in de herfstvakantie zodat ook de junioren flink kunnen oefenen, zonder zich zorgen te maken over de volgende schooldag.
Het is de bedoeling om die avond iets bijzonders te doen, daarover zullen we zeker nog berichten!
Zorg dat je er bij bent!

Feestmiddag (08-05-11)
Het volgende belangrijke bericht van de organisatie:

In verband met vaderdag is de

FEESTMIDDAG

VAN SCHIETVERENIGING V.Z.O.D.

Verzet naar:

 ZONDAG

26 JUNI 2011

14.00 UUR

V.A. VOLGENDE WEEK KUNT U ZICH OP DE LIJST IN DE KANTINE OPGEVEN.

Schipbeekrun (17-04-11)
Vandaag weer een drukke dag want we hielpen de schipbeekrun met het schietonderdeel. Hiervoor hadden we de KNSA wagen geleend en wat omgebouwd. Iets meer afstand en schaduwbeelden om om te schieten. Heb je raak geschoten met de luchtbuks dan mag je direct door, is het mis dan moet je een strafronde lopen.
schaduwbeelden
het is soms druk met groepen kinderen
onder de blubber komen ze aan een mmoie plek bij de stuw

We staan mooi aan de schipbeekwal en het is een prima verzorgingspunt voor alle begeleiders en kijkers om even met de deelnemers te praten. Natuurlijk weer veel leuke reacties van de deelnemers, het is net weer iets anders waarmee ze geconfronteerd worden. Dat het moeilijk is, vooral na de vele inspanningen, blijkt uit de vele strafrondjes die gelopen worden maar als het dan raak is wordt er flink gejuicht. We hebben vandaag met veel plezier de survivalrun geholpen met dit onderdeel, voor de vereniging een mooie gelegenheid om zich weer te presenteren aan het publiek. We hebben meteen afgesproken dat we volgend jaar weer van de partij zijn.
Alle vrijwilligers met de opbouw, afbouw en hulp bedankt voor hun medewerking!

Voor uitslagen meer informatie kijk dan op www.schipbeeksurvival.nl !

Tarzan swing


Groot Concours (01-04-11)
De komende weken zijn we weer gastheer voor het Groot (voorjaars) Concours. Gelukkig zijn we wel zover met de verbouwing dat er ongestoord geschoten kan worden op de pistoolbaan hoewel het soms wel wat krap kan zijn achter de schutters. In ieder geval worden alle schutters van de diverse verenighingen van harte welkom geheten en hopen we op een sportieve en leuke wedstrijd.
welkom
Op de onderstaande datums komen de volgende verenigingen bij ons schieten:
Zondag 3 april (10.00 tot 14.00 uur)                        Averlo en Eikelhof
Woensdagavond 6 april (19.30 tot 21.00 uur)            Averlo en Eikelhof
Zondag 10 april (10.00 tot 14.00 uur)                       Colmschate en Diepenveen
Woensdagavond 13 april (19.30 tot 21.00 uur)           Colmschate en Diepenveen
Zaterdag 16 april inhaaldag (10.00 tot 14.00 uur)        Alle verenigingen
Zondag 17 april junioren (10.00 tot 14.00 uur)             Alle verenigingen
 
Ook op deze dagen (behalve de senioren op zondag 17 april) kunnen onze leden schieten.
Bedenk echter dat het dan druk is en dat de schutters van de andere verenigingen voor gaan!
 
Op de zaterdagen 2, en 9 april zijn er geen leden van andere verenigingen. Onze leden kunnen dan rustig schieten.
 
Iedereen veel succes en veel plezier !


Team schieten (25-03-11)
Finale avond!
Donderdagavond waren de beste drie teams, van in totaal 22 deelnemende ploegen, samen gekomen aan de Paddensteeg om te beslissen wie er met de wisselbokaal naar huis kon.
Team Groot Dochteren met captain Herman Zwiers, team E=MC
2 van captain Joan teunissen en team Hofman & co met captain Han Veldink hadden zich voor deze finale geplaatst.
Na de uitleg over de finale regels (de oude score telt niet meer mee) en de succeswensen van de voorzitter ging men fanatiek aan het schieten.
Volle strijd maar met een lach Volle concentratie en wat ondersteuningshulp
Nadat de kruitdampen waren opgetrokken (prima afzuigsysteem) konden de punten geteld worden. Ondertussen werd er ook nog flink gebruik gemaakt van de pistoolbaan. Ook hier bleek dat de eerste schietles er nog goed inzat. Er werd erg goed geschoten met duidelijk betere resultaten dan de vorige keer.

Uitslag finale:

1. Groot Dochteren 784 pnt
2. Hofman & Co 718 pnt
3. E=MC2 705 pnt

Captain Herman Zwiers krijgt de wisselbeker uitgereikt
Een daverende overwinning voor het team uit Groot Dochteren, ook in de voorronde hadden ze al de hoogste score (en waren daarom favoriet) en nu had men zelfs een nog hoger gemiddelde per persoon. Duidelijk dik verdiend en een dito applaus van de teams voor de winnaars.
Na deze uitslag kreeg captain Herman Zwiers van de voorzitter de wisselbeker uitgereikt.
Voor alle deelnemers was er ook nog een herinneringsmedaille in goud, zilver of brons. 
Herman was zeer blij met deze overwinning en beloofde de beker volgend jaar
zekers te weten te verdedigen.

Tot slot wil de organisatie graag alle teams hartelijk danken voor hun deelname aan dit tournooi en hopelijk tot volgend jaar!
Team Groot Dochteren

Team schieten (09-03-11)
Ook tijdens de laatste voorronde avond was het weer gezellig druk. Ditmaal 4 teams die nog een poging waagden om in de finale avond terecht te komen. Martin was teamcaptain van Bos BV, Henk van KFT, Dennis en Robert hadden team Blancko opgesteld en Henk was aanvoerder van Daar komen de schutters.
Met 4 teams is het goed druk op de baan maar met een pistoolbaan ernaast waar je ook nog terecht kan is het wachten niet erg. Ook het pistoolschieten is leuk en je krijgt garantie dat je raak schiet!
Daar staan de schutters! roem binnen handbereik

Blijft leuk (dat pistool schieten) Uitslag 5e avond
1. Blancko 724
2. Bos BV 692
3. KFT 660
4. Daar komen de      schutters 575
Dennis en Robert winnen met hun team glorieus de avond en dan is het natuurlijk even spannend of de finale avond is gehaald. Helaas, op 1 puntje wordt die gemist, vorige week had het team van Han 725 punten. Volgend jaar beloven ze beterschap dus dat zullen we zien.

uitslag !
Nu de voorronden klaar zijn wordt de balans opgemaakt:
De volgende teams:

Groot Dochteren van Herman Zwiers (777 punten)
E=M
C2                  van Joan Teunissen (737 punten)
Hofman & Co       van Han Veldink       (725 punten)

mogen in de finale avond op donderdag 24 maart strijden om de wissel beker. (Ze worden binnenkort uitgenodigd)

Veel succes !
wisselbokaal

Verbouwen (05-03-11)
Inmiddels hebben de bouwers ook de draad weer opgepikt. Hannie en Gerrit hebben de WC's voorbereid die Wilco nu installeert. Ondertussen is Henk op zolder bezig om nog wat lampen op te hangen. Gerard en Gerard isoleren het geluid van de nieuwe pistoolbaan aan de achterzijde.
Wilco werkt in de kou Gerard helpt Henk bij het ophangen van een lamp op zolder boven de pistoolbaan

Team schieten (04-03-11)
Op de tweede avond deze week had Han zijn team "Hofman & Co" meegenomen. Hij moest het opnemen tegen twee teams van Gerard, een voetbalteam "Harfsen 3" en het vriendenteam "Kalle".

Sebastiaan schiet en ... ... bekijkt gelijk het resultaat  Han geeft instructie Concetratie bij JW
Dick en Hans Team besprekeing
Jeroen kan hem raken "Hofman of Co" op de pistoolbaan 

Uitslag 4e avond
1. Hofman & co 725
2. Harfsen 3 620
3. Kalle 501

Een duidelijke overwinning voor het team van Han. Wellicht nog goed genoeg voor de finale avond, ze staan 3e tot nu toe. Er is echter nog 1 avond te gaan met 4 teams.....
De teams van Gerard moesten het duidelijk afleggen tegen Hofman & co. Het derde miste natuurlijk zijn goed scorende spits die altijd met scherp schiet en het vriendenteam had een vriend te weinig. H
et team bestond uit 4 man, wat meteen de kansen op de wisselbeker drastisch doet kelderen.

de uitslag van de avond

Team schieten (02-03-11)
Deze week is het weer druk op de vereniging met twee team schiet avonden.
Dinsdag was Herman er weer met een team, ditmaal "Van Alles Wat". Joan had het "Douane AR" team opgesteld en Rudi met het "Arbor Media" team.
Zoals gebruikelijk helpen de teamcaptains met de nodige instructies, het schieten moet de gasten echter wel zelf doen, het talent komt er (meestal) vanzelf uit! Het was maar goed dat twee van de vijf kaarten geschrapt mochten worden uit de uitslag want enige oefening was wel nodig.
Ook dit keer was er weer veel animo voor het pistool schieten. Gerard geeft weer een 'treffer garantie' af, je raakt altijd de kaart als je zijn aanwijzingen maar opvolgt. Ook nu werden de gasten niet teleurgesteld!

Team Douane AR  
Een doane man kan best wel pistool schieten 

Team Van Alles Wat Team Arbor Media

Uitslag 3e avond
1. Arbor Media 693
2. Douane AR 670
3. Van Alles Wat 652
 Weer een hele spannende avond met als winnaar het team van Rudi. Kijkend naar de overige uitslagen (scrol naar beneden) is het waarschijnlijk niet genoeg voor een finale avond maar in ieder geval heeft iedereen een leuke avond gehad!

Team schieten (15-02-11)
Vanavond alweer de tweede avond van het teamschiet tourmooi. Joan had weer een team van EMCS bij zich. Herman een team uit Groot Dochteren en Jan had het team "Net niet raak" opgesteld.
Wat vanavond opviel was weer het grote enthousiame voor het schieten. Vele schutters doen nu al voor het tweede jaar mee en leggen ook hun doelstelling wat hoger. Daarnaast waren velen enthousiast voor het pistool schieten.
Links en ...... .... en rechtshandig pistool schieten

Waar het om te doen is, is natuurlijk om het plaatsen voor de finale avond voor het geweerschieten. De teamcaptains pakten het serieus op en hielpen hun collega's uitgebreid bij de uitleg. De wisselbeker moest immers gewonnen worden! (maar als dat niet lukt, dan was het ook goed :-) )
Joan helpt zijn ploeggenoot op weg met aanwijzingen

Uitslag 2e avond
1. Groot Dochteren 777 
2. Net niet raak 712 
3. EMCS 577 

Het team van Herman Zwiers maakt dus grote kans op een plaats in de finale avond want dit is een zeer goede score. (zie ook de uitslag van de 1e avond) Er zijn echter nog enkele avonden te gaan dus nog niet de huid verkopen!

Trainingsavond (15-02-11)
Maandagavond was weer trainingsavond!
Jeroen en Albert stonden weer te trappelen om ons (nog) beter te maken in onze favoriete sport. Gelukkig was er een grote opkomst en dat kan wel eens problemen geven maar met 6 geweerbanen en 3 pistoolbanen beschikbaar kon iedereen genoeg oefenen.

Albert en Jeroen hadden de taken goed verdeeld. Jeroen ging met drie jeugdleden de geweerbaan op en nam met hun de basishouding nog eens goed door. Zelf konden ze al gauw goed uitleggen waar de foutjes gemaakt werden. Door daar zelf over na te denken wordt ook beter de goede houding  aangeleerd. Gedurende de avond werd het resultaat al snel beter en werden pas echt gericht tips een aandachtspunten besproken.

Jeroen is met de jeugd bezig  Instructeur Jeroen Eigenberg

Albert begon met een grote groep het pistoolschieten door te nemen. Wat is er veranderd op de pistoolbaan en wat zijn daarom bv de consequenties mbt de veiligheid. Daarna weer de basistechnieken; hoe doe je correct de 0-stelling, hoe moet je goed uitrichten, enz.
Daarna meteen de baan op en oefenen. Er is voor iedereen persoonlijke aandacht en de problemen of verbeterpunten worden uitgebreid besproken.

Instructeur Albert Kuiper  Albert op de pistoolbaan met uitleg

Na afloop was iedereen weer uitermate tevreden, men had echt het gevoel weer vooruit te zijn gegaan. Vooral de jeugdleden waren heel positief over hun vorderingen. (echt glunderen om een goede kaart!)
Maar ook de senioren, ervaren of minder ervaren, zien hun aangeleerde verbeteringen en aandachtspunten meteen vertaald in het resultaat op de kaart. Nu dat vasthouden tot de volgende centrale training.
Volgende training maandag 16 mei !!
Zorg ervoor dat je er dan (weer) bij bent.

Oefenen, oefenen, oefenen... Het gaat om de details..

Team schieten (07-02-11)
Het teamschieten is inmiddels weer van start gegaan. Er zijn veel deelnemende teams dit jaar dus we zijn nog verscheidende avonden bezig voordat we de finaleavond
hebben. (je kunt nog mee doen, maar wees dan wel snel!)
De inzet is de wisseltrofee, die vorig jaar gewonnen is door de Stuyt Schutters. Ook vanavond zijn de Stuytschutters van de partij met hun captain Gerard Klein Oonk. Men ging ervan uit dat er weer gewonnen zou worden dus hadden ze het kleinnood nog maar niet mee genomen. Tegenstanders vanavond waren Team Laren met captain Herman Zwiers en team E=MC2 met captain Joan Teunissen.
Stuytschutters team Laren
Na het openingswoordje kregen de deelnemers hun wedstrijdkaarten en werd er op 6 banen tegelijk geschoten. Hoewel er al wat ervaren schutters tussen liepen (2e jaar) was hier en daar nog wel uitleg nodig. Het bleek dat het niveau vanavond gelijk weer hoog is. Terugbladerend naar 2010 bleken de teams Laren en Stuytschutters (bijna) even hoog te schieten als vorig jaar. Verrassend was dan ook dat team 
E=MC2 (Joan met zijn digicipelen) de hoogste score had. Ze hadden dan ook duidelijk de smaak te pakken. Na enkele kaarten (2 van de 5 kaarten mag je schrappen) inschieten had men het kunstje door en kwam de concentratie, met ruime voorsprong werd de avond gewonnen. Wie weet volgt er nog een finale avond in maart als beloning!
Gerard wordt er nog wel even fijntjes aan herinnerd dat de wisseltrofee nu echt ingeleverd moet worden!

Team Joan wisselbokaal


Uitslag 1e avond:

1. E=MC2 737
2. Stuyt Schutters 722
3. Laren 656


Ook op de pistoolbaan konden de schutters hun talenten laten zien. Na het geweer is zo'n pistool ook wel interessant. Het blijkt toch dat het een hele andere disipline is... hoewel, de concentratie op de richtmiddelen blijft hetzelfde, alleen het kleinste (trekker)foutje wordt direct afgestraft. De uitleg was dan ook niet voor niets. Er werd flink gebruik van de pistoolbaan gemaakt en ook hier bleek talent aanwezig.
Al met al weer een geslaagde avond, volgende week weer drie groepen.


Trainingsavond (31-01-11)
Maandagavond 14 februari (Valentijnsdag ♥♥) is er weer een trainingsavond !
Dus scheur je los van je geliefde en ga lekker gratis oefenen!
Albert en Jeroen staan weer klaar om Pistool- en Geweerles te geven.

Voor: Nieuwe leden, jeugd leden, ervaren leden, steunleden en toekomstige leden!
Voor elk niveau zijn er genoeg tips om uw schietresultaten te verbeteren.
schietend pistool bijna raakweer een 10 !
training ringkorn     korn
  Goed of Fout?           3 verschillende, is er keuze dan?
.22hoe ziet dat eruit van binnen?

Albert en Jeroen zullen weer beginnen met een inleidend verhaal en dan is het weer oefenen. Een mooi moment om eens de verschillende buksen of pistolen te proberen. Tips en houdingsfouten, concentratie oefeningen en richtmiddelen, op alles wordt gewezen door onze ervaren instructeurs.
Kom om 19.30 uur en je mist niets!


Baancommissarissenavond (31-01-11)
Dinsdagavond 1 februari komen de baancommissarissen weer bij elkaar voor hun jaarlijkse bieproatoamt.
Natuurlijk staan de onderwerpen veiligheid, telling, kasopmaak, administratie, baanonderhoud, noodvoorzieningen, enz op het programma.
Voor de meesten gesneden koek maar zijn er nog dingen veranderd het afgelopen jaar......?
De baancommissarissen zijn in ieder geval uitgenodigd om eens lekker bie te proaten.

Katernbokaal (15-01-11)
Tijdens de ledenvergadering kwam het er helaas niet van maar nu heeft Matthijs ten Katen toch de bokaal waar hij recht op heeft. Bij het geweer was hij vorig jaar de beste.
Jaon kiekt matthijs
Huisfotograaf Joan zet natuurlijk Matthijs op de foto voor het archief.

Verbouwen (15-01-11)
De pistoolbaan was dan wel officieel geopend maar hij is nog lang niet af. Wat nu wel is gebeurd, nog voor de eerste schietdag, is het "aankleden" van de baan. Dat betekent dat het zand nu bedekt is met een mooi groen tapijtje.
aangekleed met gras andere positie

Oplossing fotovraag boekje (14-01-11)

In het boekje stond weer een fotovraag. De vraag: welke gebeurtenis ziet u hier? (links)

Het antwoord was vrij makkelijk:
De nieuwe kogelvanger van de pistoolbaan wordt gelast.

Rechts ziet u Wim aan het lassen aan de achterzijde van de plaat.
Kijk bij nieuws 2010 voor het verslag over deze klusavond.
fotovraag lassen

Opening pistoolbaan (13-01-11)
Tijdens de ledenvergadering konden de leden voor het eerst zien hoever de bouw gevorderd was tijdens de winterstop. De bouwers hadden er alles aan gedaan om de baan schietklaar te hebben voor het nieuwe seizoen. Het resultaat mocht er wezen, iedereen was onder de indruk van het resultaat. Geen nieuwe baan zonder het openingssschot. Er was geen twijfel over wie dat zou moeten doen. De voorzitter opende de ledenvergadering met dit verzoek aan de bouwers van het eerste uur; Gerrit Beltman en Hannie Kloppers.
Dat het duo helemaal op elkaar ingespeeld is blijkt wel uit de opening. Zonder elkaar te zien viel het openingsschot precies gelijk. Dat is teamwerk!
Gerrit en Hannie vuren precies gelijk

Onder applaus was hiermee de baan geopend, het nieuwe schietseizoen is geopend!

         
een blik op de nieuwe baan

Leden vergadering 13-01-11)

Weer een grote opkomst Ook dit maal weer een grote opkomst bij de ledenvergadering. Letterlijk tot de laatste stoel zat de kantine vol en kreeg men een oliebol als nieuwjaarsopening. Na het bedanken van alle vrijwilligers het afgelopen jaar werd de pistoolbaan geopend. (zie bericht) De agenda kent weinig verrassingen, de secretaris heeft gelukkig weer een positief jaarverslag kunnen maken en besluit met de conclusie dat we een gezonde vereniging zijn en blijven.
De kascommissie is het hier mee eens, de boeken van de penningmeester kloppen als een bus en geven hun goedkeuring. De penningmeester kan vervolgens melden dat er een mooi positief resultaat geboekt is, daarbij is de bouw nog apart uitgesplitst. Alle financiele overzichten hangen nog enkele weken in de kantine op het bord zodat u ze nog rustig na kunt lezen.
Zoals gebruikelijk worden ook de schutterskoningen deze avond bekend gemaakt. Bij het (lucht)geweer was het Thijs Wagenvoort die koning werd. Hij had zijn gemiddelde met maar liefst 13,64 punt verbeterd het afgelopen seizoen. Bij het (lucht)pistool was het Herjan Bolink die koning werd, hij ging maar liefst 12,89 punten omhoog tov 2009.

De Katernbokaal staat op het spel in alle 4 klassen die we schieten. Beste KKG schutter het afgelopen jaar was Matthijs ten Katen. Wegens droeve familieomstandigheden kon hij helaas niet aanwezig zijn vanavond maar de prijs zal nog zeker overhandigd worden.
Bij de LG (lucht geweer) ging de wisselbokaal naar Karin Teunissen. Na een heel sterk en constant seizoen was dit zeer verdiend.
schutterskoningen en winnaars Katernbokaal
Bij de KKP was dit jaar een spannende strijd gaande, daarbij was de baan ook nog een periode geschoten zodat het concours in Diepenveen de doorslag bracht. Gerard Klein Oonk wist nipt van Albertine te winnen zodat hij tot zijn verrassing, hij was om de tuin geleid met een vals boekje, de bokaal kon ontvangen. Bij het luchtpistool was Herjan Bolink de beste schutter, de kroning van de koning, kan men wel zeggen.

In de pauze werd nog eens goed de pistoolbaan bekeken. Ook het jaarboekje werd afgehaald, de complimenten gingen hierbij naar samensteller Joan Teunissen en natuurlijk Henk ten Katen die het boekje
weer belangenloos voor de leden heeft gedrukt.
Hierna werden nog verschillende onderwerpen besproken, de jaarlijkse baancommissarissen bijeenkomst op dinsdag 1 februari, het teamschieten (geef je nog gauw op, zie nieuws 2010) en de mogelijkheid om een nieuw pistool aan te schaffen.

Tijdens de bestuursverkiezing was de voorzitter Gerard Koldeweij aftredend maar ook herkiesbaar. Aangezien er geen tegenkandidaten waren werd hij onder applaus herbenoemd.
Bij de kascommissie werd Albertine Veldink-Voortman opgevolgd door Arie Smit. Hij vormt nu met Henk Broekgaarden de kascommissie voor 2011. Albertine werd natuurlijk bedankt voor haar inzet de afgelopen 2 jaar.
Tijdens de rondvraag werden nog enkele zaken verduidelijkt of aan de orde gebracht. Zo wil men komend jaar zeker weer een uitje maken naar een andere schietbaan, hier komt weer een intekenlijst voor. Verder gaat men de voorkeuren, speciaal van de vaste groep schutters, op de  zaterdagmiddag in kaart brengen.
Om half elf werd de vergadering besloten met een "wel thuis" van de voorzitter.

Beste wensen (01-01-11)
Namens het bestuur van de schietvereniging wensen we iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar toe en goede schietresultaten voor het komende seizoen.

Wilt u ook uw goede wensen kwijt? Teken dan het gastenboek!!
(ze zijn u al voor geweest!)

Leden vergadering (01-01-11)
Woensdag 12 januari is de algemene ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.
Binnenkort krijgt u de uitnodiging en agenda. Natuurlijk staat die ook hier op de site!

Tijdens deze vergadering zal uiteraard teruggekeken worden naar het afgelopen jaar maar zal het bestuur ook de plannen en eventuele bijzonderheden voor het nieuwe jaar bekend maken. We zijn gewend om in alle openheid over deze zaken te praten. Het is daarom de gelegenheid voor u om hierover mee te kunnen praten. We zullen bijvoorbeeld praten over de verbouwing en verder zullen de Schutters-koning(in)en en de winnaars v.d. Katernbokaal bekend gemaakt worden en zal het nieuwe informatieboekje worden uitgereikt.

We hopen daarom dat ook u aanwezig zult zijn!


Agenda:

1.         Opening door de voorzitter.
2.      Notulen vorige vergadering.
3.      Jaarverslag secretaris.
4.      Verslag kascommissie.
5.      Jaarverslag penningmeester.
6.        Mededelingen bestuur (deel 1).
7.      Bekendmaking schutterskoningen 2010 (geweer + pistool)
8.      Bekendmaking winaars Katernbokaal (bij alle 4 schietdisciplines). 
 
          Pauze met gelegenheid tot betaling v.d. contributie;
           Senioren € 70,-    Junioren 18 t/m 20 jaar € 45,-     Junioren 12 t/m 17 jaar € 15,-   en  Steunleden € 20,-   

9        Mededelingen bestuur (deel 2).
10.    Bestuursverkiezing;
        Aftredend en herkiesbaar:         G. Koldeweij (voorzitter)
        Tegenkandidaten kunnen zich tot uiterlijk 1 uur voor de vergadering melden bij het bestuur.
 11.   Verkiezing kascommissie;     
        Aftredend A. Veldink-Voortman.
12.    Rondvraag.
13.    Sluiting

 P.S.   De eerste schietdag van het seizoen 2011 is op zaterdag 15 januari 2011.
         De pistoolbaan is dan weer geopend!

        We verzoeken u (als u niet op de ledenvergadering komt) de contributie voor
01-02-2011 over te maken op bankrekeningnr. 305721593 t.n.v. Schietvereniging VZOD.

 bestuur