Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

tip: ga met je muis over de foto's voor uitleg

  

Nieuws

voor het laatst bijgewerkt op:
19-12-2010

Nieuws uit 2005

Nieuws uit 2006

Nieuws uit 2007

Nieuws uit 2008

Nieuws uit 2009

kertstukje kerstman      

Laatste schietzondag (19-12-10)
Het laatste weekend voor de kerst wordt zoals gebruikelijk gezellig afgesloten met warme chocolademelk, gluhwein en de prijsuitreiking.
zaterdag was er al wat lekkers.. zondag zat het helemaal vol
Er waren prijzen uit te reiken van maar liefst 4 wedstrijden. Onderlinge wedstrijden tegen Diepenveen en Averlo en het kring concours (dit jaar in Colmschate en Eikelhof). Natuurlijk hadden de junioren ook dit jaar weer een onderlinge wedstrijd.
De voorzitter had het druk met feliciteren want veel leden vielen in de prijzen.
Binnenkort staan de uitslagen on-line.
De jeugd met hun beker "oogst".

Na de uitreiking was het tijd voor de gluhwein, Wim had zijn handen vol en daarna dus zijn pan leeg. Ook de plakken worst en blokken kaas, die traditiegetrouw Henk Bronsvoort weer beschikbaar heeft gesteld, vielen zeer in de smaak, de schaal ging schoon op! Henk bedankt!
Wim schept nog wat gluhwein
De vereniging is nu gesloten voor de feestdagen, we beginnen weer met onze ledenvergadering op woensdag 12 januari, 15 januari is er weer schieten. Tot dan!

Verbouwing (15-12-10)

Nog even een laatste blik op de verbouwing door de huisfotograaf.
Joan maakt weer foto's voor het VZOD archief

Laatste schietzondag (01-12-10)
Zoals jullie weten sluiten we het jaar altijd af met een gezellige zondagochtend. Dit jaar is dat gepland op de 19e december. Er is wat lekkers bij de koffie en natuurlijk worden er weer veel prijzen uitgedeeld. De resultaten van het Groot Concours in Eikelhof en de onderlinge wedstrijden tegen Averlo en Diepenveen, die worden allemaal de komende weken bekend. Natuurlijk gaan we daar met een lege doos naar toe en we hopen met een volle terug te komen! De 19e tenslotte, maken we de prijswinnaars uit Bathmen blij met hun prestaties!

Dus Komt Allen!!                  sneeuwpop

Na deze laatste schietzondag is er een korte winterpauze. Het nieuwe seizoen starten we met de leden vergadering begin januari. Nadere bekendmakingen hierover volgen nog, dus houdt de website in de gaten.

Teamschieten (01-12-10)
Schrijf je nu in! Er staat een aankondiging verderop! (scroll naar beneden)


Verbouwing (01-12-10)
Onverdroten wordt er doorgebouwd. Boven de pistoolbaan komt een metalen kogelvanger om de 'afzwaaiers' te stoppen. Dat was even zweten voor de vrijwilligers!
Een voor een komen de delen boven en worden met vereende krachten op de plek gelegd Naar boven met die rails

Natuurlijk ook nog veel elektra die aangelegd moet worden. Dat is een klusje voor Henk, Willem sluit daar weer draaiwerk op aan. Gerard maakt ondertussen de vloer waterpas.

Henk controleert een doos.. Die vloer ligt erin !


Verbouwing (26-10-10)

Even weer een kijkje naar de vorderingen. Nu wordt de kogelvanger gemaakt.

 Platen liggen klaar

Wim aan het lassen Rene slijpt gleuven voor het kaarttransport

1 voor 1 de platen erin en vastlassen
compleet geinstalleerd

Klaar !!
Laten we Joan niet vergeten, ook al is hij ook fotograaf.


Teamschieten (21-10-10)
Schrijf je nu in! Er staat een aankondiging 3 stukjes verderop!


Kermis 2010 (21-10-10)
Zoals beloofd bij het stukje over de kermis (scroll naar beneden) heeft u de uitreiking van de Kermisbokaal nog tegoed.
Dhr Jan Pladet was uitgenodigd bij ons clubgebouw en viel via de zijdeur midden in een verbouwingsactie. Jan kon zo goed zien wat onze plannen met de pistoolbaan zijn. Natuurlijk bestaat de prijs niet in het meehelpen, hij had die avond nog een andere fittness afspraak.
Jan heeft de prijs te danken aan een sterke steunserie want er waren meer deelnemers met een 30-serie op de kaart. De trotse winnaar vertelde dan ook dat hij elk jaar graag komt schieten bij de VZOD. Als het even kan wel een paar keer zodat hij best wel veel kaarten schiet. Een succes formule blijkt want hij krijgt de bokaal uitgereikt uit handen van de voorzitter.
prijsuitreiking kermisbokaal Jan vindt het prachtig
Jan is helemaal blij met zijn bokaal.

Verbouwing (21-10-10)

Even weer een kijkje naar de vorderingen.
De eerste contouren van de nieuwe pistoolbaan
Rechts is nog de afmeting van de oude baan te zien, nu twee keer zo breed!
Binnenkort komt de kogelvanger op zijn plaats daarna moet het plafond kogelwerend gemaakt worden. Wordt vervolgd...

Teamschieten (21-10-10)
Wij willen graag onze sport en onze vereniging breder bekend maken
en zodoende het ledental op peil houden. De reacties van aspirant leden die via de kermis of winterfair binnen komen geven aan dat men altijd wel interesse heeft gehad in de schietsport maar dat men nooit daadwerkelijk in aanraking komt met de sport. Eenmaal de grote stap gewaagd is het de gezelligheid die hen vaak doet besluiten te blijven. Ook komen veel aspirant leden binnen via kennissen, collega’s of familie. U hebt zelf ook vast en zeker al eens in uw omgeving gehoord, van bekenden die weten dat u schiet, dat ze het ook wel eens willen proberen. Dit heeft ons geïnspireerd om een schietkampioenschap op te zetten voor teams.
En die teams kunt u zelf samen stellen!

Vraag eens bij een verjaardag, de nieuwjaarsvisite bij de buren of op uw werk (personeelsvereniging) of er mensen zijn die ook eens een keer willen schieten!
Stel een team samen en schrijf je in voor een gezellige avond geweer schieten. Voorwaarden en formulieren hangen in de kantine op het bord maar zijn ook hier te downloaden.

Het is de bedoeling dat we in de maanden februari en maart enkele avonden drie teams van 5 personen tegen elkaar laten schieten. Teamcaptain van elk team is dus een lid van onze schietvereniging, verantwoordelijk voor zijn team en helpt mee tijdens de instructie. Diezelfde avond is er een uitslag welk team de onderlinge competitie wint en de sterkste teams gaan door naar de finale avond!
De opbrengst van deze avonden komt ten goede aan de uitbreiding van de pistoolbaan!

Dus vul het formulier tijdig in en lever deze in bij 1 van de bestuursleden of mail deze naar info@vzodbathmen.nl        e-mail

Trainingsavond (06-10-10)
Wijziging! De geplande datum in oktober is vervallen. Dat kan nu eenmaal gebeuren als je ver vooruit plant. We trainen nu in November (hopelijk kunnen we ook de pistoolbaan dan weer gebruiken). Dus zet het in je agenda: Maandag 15 november is er weer een trainingsavond!
Voor: Nieuwe leden, jeugd leden, ervaren leden, steunleden en toekomstige leden! Voor elk niveau zijn er genoeg tips om uw schietresultaten te verbeteren.
training
Albert en Jeroen zullen weer beginnen met een inleidend verhaal en dan is het weer oefenen. Een mooi moment om eens de verschillende buksen of pistolen te proberen. Tips en houdingsfouten, concentratie oefeningen en richtmiddelen, op alles wordt gewezen door onze ervaren instructeurs.
Kom om 19.30 uur en je mist niets!


Verbouwing (02-10-10)

Terwijl iedereen nog van de kermis aan het bijkomen is is Gerrit gewoon nog steeds aan het werk. We hebben een gesloten entree en dat lijkt heel goed.
planken zitten eraan

Zaterdag is dan ook een begin gemaakt met de pistoolbaan. Je moet eerst afbreken om te kunnen opbouwen en daar is dus een start mee gemaakt.
voor het slopen.... ...na het slopen
voor.....                                      en   ...............na de slopers...  

Helaas, dit betekent dat we een paar weken niet kunnen pistoolschieten. Maar als het goed is krijgen we een prachtige baan terug. Help mee... en dan kunnen we zo snel mogelijk weer schieten!
Joan is met de bovenkant bezig


Kermis 2010 (30-09-10)
De kermis zit er weer op en had duidelijk twee gezichten. Na een schitterend weekend, volop zon op zondag, was de maandag een druilerige dag waar het maar niet ophield met regenen. In de schiettent was het goed te merken, de maandag was duidelijk minder bezocht dan andere jaren. Jammer, maar zo'n jaar zit er nu eenmaal wel eens tussen.
lekker druk op maandag!
Lekker druk bij de tent (wel je ogen beschermen tegen de zon!)

Wel opvallend waren de vele verzoeken om meer informatie, blijkbaar valt schieten erg in de smaak (dat wisten wij al natuurlijk). Er zijn dan ook wel weer veel bekende gezichten die elk jaar weer even komen proberen. We hopen dat ook na de kermis de liefhebbers eens langskomen op onze club, je kunt gratis enkele lessen krijgen en eens de gezellige sfeer proeven.

Natuurlijk werd er door de niet-leden volop gestreden om de Kermisbokaal. Dit jaar gaat de prijs naar de heer Jan Pladet uit Deventer, hij bleef de heren Van de Weg en Bauhof net voor door een betere steunserie. Binnenkort zal hij de bokaal ontvangen.
Gefeliciteerd! nr1  een aubade aan ons bord
Feest: Jan mag zich een jaar lang de beste (kermis)schutter van Bathmen noemen!

Natuurlijk hebben de leden ook een onderlinge wedstrijd geschoten, hier werd Gerard Klein Oonk 1e, 1 maximum beter dan Gerard Koldeweij die 2e werd. In de strijd om de derde plaats was het Jan Denissen die Dinie Eilerts aftroefde. Dinie die als steunlid niet zo vaak meer schiet wordt toch nog verdienstelijk 4e. Sjapoo!

Op de pistoolbaan werd lekker gescoord, in totaal werden maar liefst 50 halve worsten weggeven! De kinderen op de geluksbaan lieten zich ook niet onbetuigd. 35 (diepgevroren) karbonades van sponsor Gollf Mensink werden er gewonnen en ingeleverd bij moeders, deze week staat er Karbo op tafel in menig gezin ;-)
 
mail  

Tot slot was er natuurlijk nog de verloting van de rollade. Alle kaarten van de geweerbaan zijn in een grote mand gestort en gehusseld, daaruit werd de winnaar getrokken. Ditmaal is het
dhr. of mevr. B. Runneboom uit Bathmen die de rollade mag ophalen bij Golff Mensink die deze hoofdprijs beschikbaar heeft gesteld. Van harte gefeliciteerd.
een feestje waard

Kermis 2010 (10-09-10)
De voorbereidingen voor de kermis zijn al weer in volle gang. Op 25, 26 en 27 september staan we weer met onze schiettent op onze vertrouwde plek bij de Wereldwinkel.
tent 2009

Dit jaar schieten alle deelnemers op de kaartbaan om de Kermis trofee! Genoeg kans voor iedereen want natuurlijk mogen de leden van de schietvereniging niet meedingen om deze prachtige hoofdprijs. Onze leden schieten om de Kermis wisselbeker.
Alle deelnemers maken bovendien kans op een grote rollade, dus goed of slecht geschoten, uw kaart gaat in de grote bak en aan het eind van de kermis wordt de rollade verloot. De rollade wordt u aangeboden door Golff Mensink.

De pistoolbaan is geliefd bij de wat stoerdere schutters, er zijn harde worsten te winnen die er verderop in het cafe vaak wel ingaan onder het genot van een biertje.
De kunst is wel om met 1 hand te schieten!

Natuurlijk is er ook weer de bekende Karbonadebaan. Faforiet bij alle kinderen want het bakje met dobbelstenen valt al gauw. Bovendien kunnen hier ook de kermisbonnen ingeleverd worden. De karbobnades worden wederom aangeboden door Golff Mensink.
karbonadebaan
kijk in de spiegel hoe de dobbelstenen vallen....

Voor meer informatie kijk dan op onze Kermis pagina of op de service pagina voor oude foto's!

Veel plezier op de Battumse Karmse !!!

Gemiddelden (05-09-10)
Op de service pagina is een link naar de gemiddelden. Die staan natuurlijk ook op het bord in de kantine maar ook via onze site altijd beschikbaar!


Verbouwing (05-09-10)

Weer een maand verder en je kunt goed zien dat het opschiet. De metselaars zijn geweest en de laatste platen moeten er nog op. Wel een lastig karweitje...
dreigende luchten....

muizen op zolder !

metselwerk

Verbouwing (05-08-10)

Gerrit en Hannie bouwen ondertussen onverdroten door...
Hannie houdt overzicht

Westerkappeln te Loo (07-07-10)
Het was weer prachtig weer en het was prettig zitten in Loo onder de bomen. De bus uit Westerkappeln was mooi op tijd en de wisselbeker werd overhandigd door de voorzitter van de overkoepelende schietverenigingen.
In Loo onder de bomen

Al gauw was de schietwedstrijd begonnen. De geknielde houding zorgt weer voor problemen bij onze gasten maar er zijn een paar positieve uitzonderingen. Na een paar uurtjes zijn de schutters klaar en wordt het feest voortgezet bij museumboerderij "de Pothaar".
Op het erf stonden zitjes in de schaduw zodat het goed toeven was. Natuurlijk is er ook veel te bekijken. Veel van de atributen en kleding uit grootmoederstijd die uitgestald staan zijn ook erg bekend bij onze gasten. Nu ligt Westerkappeln niet zo ver over de grens dus zo raar is dat ook weer niet.
prijswinnaar!  De wisselbeker gaat naar....Bathmen!
Dan volgt de prijsuitreiking. De individuele prijzen worden verdeeld, traditie getrouw is dit een streekgebonden hartversterkertje die natuurlijk wel geproefd moet worden. De winnaars mogen met hun fles rond en de complimenten in ontvangst nemen.
De wisselbeker gaat weer naar Bathmen! Het mag geen verrassing zijn, het is al gebruikelijk dat de wisselbeker door thuisvoordeel weer in andere handen gaat. Toch zijn ze in Westerkappeln bang dat we flink gaan trainen op 50 meter staand opgelegd, de Duitse wedstrijd over twee jaar.
Na de dankwoorden over en weer is het tijd voor gezellig eten en drinken.
dankwoord  heerlijk zitten! 
Vakkundige kok bij de plaat  overzicht
in de schaduw...  waar hebben ze het over...  
complimenten over en weer
    prima die kapotte stoel moet mee !  een compliment voor de organisatie 
Als het dan tijd is om te vertrekken al gaat het met moeite. Er zijn nog gauw weddenschappen afgesloten over de WK finale die verwacht wordt, de complimenten worden afgegeven, een kapotte stoel gaat mee de bus in en dan zijn ze weg. Voor de Nederlanders is het nog even natafelen. De organisatie was meer dan geslaagd is de conclusie. Loo bedankt voor de leuke middag!

Westerkappeln te Loo (27-06-10)
Niet vergeten!!
Aanstaande zondag 4 juli komt Westerkappeln in Loo. Om 10 uur worden ze ontvangen in het centrum van Loo dus u bent dan ook daar van harte welkom.

Let wel: Bij onze vereniging is er die zondagmorgen dus geen schieten!!

4 Juli in Loo bent u om 10.00 uur van harte altijd welkom

Feestmiddag (14-06-10)

Zondag 6 juni was dan weer de jaarlijkse feestmiddag. Nu was de organisatie wat gehinderd door de krappe parkeerplaats en het onzekere weerbeeld maar uiteindelijk waren de zorgen om niets. Het weer was droog en hoofdzakelijk zonnig dus een prima weer om te gaan fietsen.
Wim, Dinie, Jan, Dinie, Hannie en Aaltje hadden een fietstocht uitgezet langs allerlei bezienswaardigheden richting Gorssel. In Gorssel werd bij de familie Menkveld aangelegd waar nog enkele schietspelletjes waren georganiseerd.
Bij Menkveld in de bos

Lopend Hert Schiet 'm Laurens!
Trouwe feestgangers waren een beetje bedeesd voor het resultaat, je weet nooit wat de eerste prijs is! Dat bleek ook ditmaal weer een verrassing.
uitblazen bij de club
de Hoofdprijs wordt getrokken.
Weer bij de thuisbasis aangekomen konden we lekker nakletsen en genieten van de buffet van Cateraar Voortman. Ondanks wat dreigng bleef het de hele middag droog.
De spelletjes bleken ditmaal niet bepalend voor de organisatie van 2011. Ditmaal werd er gewoon geloot. Alle namen van de leden (ook van die, die er niet waren) gingen in een grabbelton en Laurens mocht als jongste lid de lootjes trekken. Er werden vooraf veel grappen over gemaakt over de organisatie van vorig jaar die de huidige organisatie had benoemd, en tot hilariteit van de feestgangers werd precies diegenen getrokken. Natuurlijk werd meteen "wraak" gezworen maar het ging allemaal met een grote glimlach, daar komen we wel uit.
Tot slot werd eenieder maar vooral de organisatie bedankt voor een fijne middag, tot de volgende keer!

Verbouwing (14-06-10)
graaf maar uit die fundering

Verbouwing (03-06-10)
U heeft het gemerkt, de verbouwing is nu echt begonnen! De vergunning is verleend en de eerste vrijwilligers hebben reeds de berging afgebroken en de straat opgebroken. Binnenkort wordt de nieuwe fundering gestort en daarna... ... ook daarna zijn nog genoeg vrijwilligers nodig. Blijf dus niet langs de zijlijn staan en help mee bouwen aan de vereniging. Geef je op bij Joan Teunissen en vertel erbij wat je mogelijkheden maar ook wat je beperkingen zijn. Zie je op de bouw!
berging afbreken straat opnemen

Bezoek Westerkappeln te Loo (01-06-10)
Het bezoek van Westerkappeln aan Bathmen is op zondag 4 Juli te Loo.
Bijgaand de uitnodiging en het programma voor de leden van Loo en VZOD Bathmen. We rekenen op uw komst zodat we samen met onze gasten uit Westerkappeln er een gezellige dag van kunnen maken!
Voor de strijd om de wisselbeker zijn er 10 schutters uit Loo en 10 schutters van de VZOD nodig. Wilt u meedoen geef u dan op bij Joan!
Grote kans dat we de beker terug winnen yes! Geef je gauw op en doe mee!

Trainingsavond (01-06-10)
Jeroen en Albert waren om half acht ter plaatse en hebben, vast vanwege het mooie weer, eerst buiten een les over het geweer en kogels gehouden. Ondertussen werd de baan en de koffie klaar gemaakt en kon Albert binnen nog even de beginselen van de handvuurwapens herhalen. Hierna was het gauw schieten! Hoewel er een lekkere kleine groep vanavond fanatiek aan het schieten was, was het toch nog wachten op elkaar. Er bleken maar liefst 5 linkshandige schutters aanwezig die dus allemaal het liefst met buks 6 schieten. Al met al weer een leerzame avond en gezellig bovendien!
Volgende trainingsavond: 28 oktober !!!

Trainingsavond (23-05-10)
Niet vergeten! Maandag 31 Mei is er weer een trainingsavond!
Albert en Jeroen zullen weer beginnen met een inleidend verhaal en dan is het weer oefenen. Een mooi moment om eens de verschillende buksen of pistolen te proberen. Tips en houdingsfouten, concentratie oefeningen en richtmiddelen, op alles wordt gewezen door onze ervaren instructeurs.
Kom om 19.30 uur en je mist niets!

Laurens doet het voor en Jeroen geeft aanwijzingen  even de theorie doornemen  

Fietstocht Hemelvaartsdag (13-05-10)
De schietvereniging is gevraagd om tijdens de fietstocht een activiteit te organiseren tijdens de koffie stop in Oxe. Natuurlijk geven we gehoor aan zo'n vraag.
We waren te gast bij de familie Kloosterboer waar we in de schuur onze bekende dobbelsteenbaan hadden opgesteld. Gelukkig was er veel jeugd op de fiets die natuurlijk ook wel eens (gratis) wilden schieten. Er was "altijd prijs" zodat de schutters een spekkie of een chocoladereep konden kiezen. Voor de kleintjes was er natuurlijk ook een spekkie voor het aanmoedigen. Ook veel ouders wilden wel eens schieten waarbij ook de interesse voor onze vereniging aan de orde kwam. Een klein foto impressie:
De schuur van de boerderij "Schoneveld" iedereen mag het proberen..
zorgvuldig mikken.. veel belangstelling..

Feestmiddag (06-05-10)
banner
De organisatie is erg druk met de voorbereidingen van de feestmiddag. Wat er op het programma staat, daar doen ze erg geheimzinnig over. Wel hebben ze in de kantine bekend gemaakt dat de datum verzet is naar zondag 6 Juni. Het is jammer dat de agenda aangepast moet worden maar het is wel de moeite waard, zo werd verzekerd. Bent u ook zo benieuwd wat we gaan doen, kom dan ook naar de feestmiddag en vul uw naam in op de lijst in de kantine !
(U kunt dan ook aangeven of er beperkingen zijn vwb eten of bewegen)
organisatie 2010 Organisatie 2010

Groot Concours (15-04-10)
De komende week staat het regionaal concours te Colmschate op het programma.
Let Op !!
Om de geweerschutters wat rust te gunnen is er op zondag tot 11.30 uur geen gelegenheid om pistool te schieten! Dus zoek goed uw moment uit om te komen schieten.
De jeugd heeft een eigen schietruimte ter beschikking, geen last van de senioren dit keer, dus maak er zeker gebruik van!
Het mag duidelijk zijn dat al onze geweren naar het concours gaan dus bij ons is er geen schieten op de concours dagen!

Regionaal concours te Colmschate
  Zondag 18 april
10.00 - 11.30 uur senioren KKG
11.30 - 14.00 uur senioren KKG + KKP
11.00 – 14.00 uur Junioren LG
  Woensdag 21 april
19.00 - 21.00 uur Senioren KKG + KKP
  Zaterdag 24 april (inhaaldag)
10.00 - 14.00 uur Senioren KKG + KKP
10.00 - 14.00 uur Junioren LG
  De junioren moeten op eigen gelegenheid naar de vereniging in Colmschate!
 
Adres:        
SV Ons Genoegen

Somervaartpad 2
7423 BB  Deventer (Colmschate)


Gemiddelden (14-04-10)
Op de service pagina is een link naar de gemiddelden. Die staan natuurlijk ook op het bord in de kantine maar ook via onze site altijd beschikbaar!


Team schieten (31-03-10)
Op de finale avond waren de winnende teams van de voorronde nagenoeg compleet, een enkele vervanger was graag bereid gevonden om mee te doen. De teams waren nu geoefende schutters volgens de voorzitter en de teamcaptains werd aangespoord om de laatste tips te geven. Inzet was de mooie wisselbokaal die vanavond voor het eerst uit te reiken was.
wisselbokaal in afwachting van de finale
volle strijd Teamcaptainm Gerard

Al gauw bleek dat het niveau van de deelnemers erg goed is, de hoge eindscores zijn hier een bewijs van. Vooral de teamcaptains deden (bijna) niet voor elkaar onder en behaalden op een paar punten na de perfecte score.

De eindstand van het Team schieten:
Team Uitslag
De Stuyt schutters 735
Douane 657
Laren 655

De strijd om de 2e en 3e plaats was erg spannend, maar onbedreigd winnaar van het team schieten werd uiteindelijk de Stuyt Schutters. Gefeliciteerd!
Team de Stuyt schutters
1e plaats
Team Douane Team Laren
2e plaats                                             3e plaats

Al met al een zeer geslaagde 1e Team schieten tournooi. Het is de organisatie goed bevallen en ook de reacties van de deelnemers was erg positief. We hebben dan ook besloten om hier zeker mee door te gaan. Tot volgend jaar !!


Bezoek Westerkappeln te Loo (18-03-10)
Er is een verandering aangebracht op de agenda pagina: Het bezoek van Westerkappeln aan Bathmen is nu vastgezet op zondag 4 Juli. 
U weet dat elke twee jaar de schietverenigingen uit Bathmen een uitwisseling hebben met de schietverenigingen uit Westerkappeln. Dit doen we al sinds de grote partnergemeente uitwisseling van 1985! In 1986 werd voor het eerst in Bathmen geschoten om de wisselbeker, twee jaar later bij een vereniging uit Westerkapplen, enz. Dit jaar is Loo aan de beurt om te organiseren. Er wordt gestreden om de traditionele wisselbeker maar vooral staat de gezellige sfeer voorop. Ook dit jaar zal Loo er alles aan doen om een leuk en verrassend programma te organiseren.
Houd deze datum dus vrij en kom naar Loo!

Team schieten (11-03-10)
Alweer de laatste avond waarop de teams zich konden plaatsen voor de finale. Dit keer was de douane present, een team vrachtwagen monteurs en team Groot Dochteren. Ook nu was er weer een spannende ontknoping. Hoewel Groot Dochteren enkele zeer sterke schutters in huis had, was het toch de douane die als team sterker bleek. De grote winnaar van de avond!
Gerard legt even de gang van zaken uit De knielende houding is goed
bijprogramma: het pistoolschieten Concentratie!!
Douane team van Joan Monteurs team van Henk

Nu de voorrondes geweest zijn, zijn ook de teams voor de finale avond bekend. De teams van Joan Teunissen, Gerard Klein Oonk en Herman Zwiers (1e team) hebben de finale gehaald.
NB: Cray Valley had een onderlinge middag, de score was (net) niet voldoende om aanspraak te maken op een finaleplek.
Let wel: per avond is een winnaar die doorgaat naar de finale.  Binnenkort wordt de datum hiervoor bepaald, vraag het even aan je teamcaptain.

Uitslagen:
Team captain Punten
Shooting Cray Valley Gerard Koldeweij 662
Zwarte Cray Gerard Koldeweij 475
Rudi I Rudi Korterink 467
Rudi II Rudi Korterink 611
Laren Herman Zwiers 663
Net niet raak Jan Denissen 685
Altijd mis Willem Bedeker 597
De Stuyt schutters Gerard Klein Oonk 734
Broekgaarden Henk Broekgaarden 661
Groot Dochteren Herman Zwiers 682
Douane Joan Teunissen 708


Team schieten (04-03-10)
Alweer een geslaagde avond voor het teamschieten. Ditmaal hadden Jan, Willem en Gerard een team samengesteld om deze avond met elkaar de strijd aan te gaan.

Meestal het hoogste woord, nu geconcentreerd aan het schieten. Volle inspanning !
Na afloop bleek dat het een spannende strijd was geweest, "niet altijd raak" en "vaak mis"   hadden toch verassend vaak het doel geraakt maar de "Stuyt schutters" waren net iets beter. Met het punten totaal dat zij bereikt hebben ligt een plek in de finaleavond voor het oprapen.
dat is toch wel en fijn wapen ! Ook de pistoolbaan werd weer druk bezocht
Natuurlijk wou iedereen ook wel eens met het pistool  of een revolver schieten. Na een gerichte uitleg wist iedereen het doel te raken. "Moeilijker dan je denkt, dat pistoolschieten, maar wel eeerg leuk om te doen" was een gehoorde reactie waar iedereen het wel mee eens was.
Volgende week weer een voorronde avond, dan zijn de teams van Herman, Joan en Henk aan de beurt.

Trainingsavond (25-02-10)
Op de trainingsavond maandag waren veel aspirant schutters aanwezig. Eerst had Albert een les over het pistool voorbereid, hierbij werd het pistool en revolver uit elkaar gehaald en de veiligheidsvoorzieningen besproken.
Jeroen begon de praktijkles met de basislessen. Laurens was natuurlijk een gewillig proefkonijn, hij staat nog aan het begin van zijn schuttersleven.
basis lessen Laurens doet het voor en Jeroen geeft aanwijzingen
Er is natuurlijk veel gelegenheid om te schieten op zowel de geweer als de pistoolbaan. De gelegenheid om eens een paar buksen uit te proberen.
Jeroen geeft tips Albert op de pistoolbaan
Laurens mag ook luchtpistool schieten even de theorie doornemen
Weer veel positieve geluiden na afloop en natuurlijk veel aanwijzingen in de bagage. Nu maar oefenen door de week.
Volgende trainingsavond staat gepland op 31 mei!

Team schieten (24-02-10)
Het teamschieten is inmiddels van start gegaan. Na een proloog op zondag met 2 teams zijn afgelopen dinsdag 3 teams met elkaar de strijd aangegaan. Rudi had twee teams met ICT-ers ingeschreven en Herman was met een club uit Laren aanwezig. Het was duidelijk dat ervaring de doorslag gaf deze avond. Er is uitstekend geschoten waarbij het Larense team een goede kans maakt de finale te halen!
meteen veel drukte op de schietbaan! Team Laren in actie
Erg opvallend was het hoge niveau aan pistoolschutters, van dit bijprogramma werd gretig gebruik gemaakt.
Na afloop werden natuurlijk meteen de teamresultaten bekend gemaakt. Wel wat hilariteit hier en daar maar over het algemeen was het persoonlijke resultaat lang niet slecht!
Tijdens de nazit werd driftig meegeleefd met Bob en Sven, waarbij alvast een toast werd gebracht op het komende goud....
nog even schaatsen kijken
..... zijn we toch nog uit de bocht geschoten!
Het mocht de pret niet drukken, alle deelnemers hadden een geweldige avond en gingen tevreden naar huis.

Trainingsavond (29-01-10)
Niet vergeten! Maandag 22 februari is er weer een trainingsavond!
Albert en Jeroen zullen weer beginnen met een inleidend verhaal en dan is het weer oefenen. Een mooi moment om eens de verschillende buksen of pistolen te proberen. Tips en houdingsfouten, concentratie oefeningen en richtmiddelen, op alles wordt gewezen door onze ervaren instructeurs.
Kom om 19.30 uur en je mist niets!
Jeroen geeft uitleg keep korrel
Jeroen geeft uitleg                                     Keep - Korrel

Teamschieten (29-01-10)
De opgave voor het teamschieten voorloopt voorspoedig! Er is echter nog ruimte voor enkele teams zodat we de geplande dagen kunnen volmaken.
Drie dagen zijn vooralsnog gepland, dinsdag 16, 23 februari en 3 maart staan gereserveerd voor de voorrondes. (In overleg kunnen we echter ook een geschiktere datum plannen)
Heb je nog zin om mee te doen! Stel dan gauw je team samen en geeft je op!
Formulieren hangen in de kantine

Leden vergadering (15-01-10)
Een hele drukke avond op de algemene ledenvergadering. De gladde weg en de stuifsneeuw op de parkeerplaats gaf wel wat problemen met het parkeren van de auto maar waren geen reden om weg te gaan. Letterlijk alle stoelen waren nodig om iedereen een plek te geven.
De voorzitter opende de vergadering om 10 over acht en wenste iedereen een voorspoedig 2010. Hij bedankte alle vrijwilligers voor de hulp het afgelopen jaar, schoonmaaksters, instructeurs, kantinemedewerkers en bouwcommissie werden met name genoemd.
drukke opkomst

bestuur
Al snel kon de secretaris het jaarverslag voorlezen (zie boekje). De goede prestaties op de councoursen werden nog eens geroemd. Hierna was het tijd voor de financien. De kascommissie was positief over de boeken van de penningmeester waarna de laatstgenoemde de balans voorlas (deze is de komende maand nog op het publicatiebord na te lezen).

Tijdens de mededelingen van het bestuur werd de stand van zaken van de geplande uitbreiding pistoolbaan doorgenomen. De financiele onderbouwing kwam ook terug in de begroting van 2010 die hierop doorgenomen werd. (alles na te zien op het publicatiebord)

Traditioneel is de bekendmaking van de schutterkoningen Geweer en Pistool.
Schutterkoning Geweer is Dirk Veldwachter geworden, die zijn gemiddelde met maar liefst 10,4 punten zag stijgen. Dirk was helaas niet aanwezig maar de bokaal zal zeker nog uitgereikt worden.
Schutterskoning Pistool werd (wederom) Gerard Klein Oonk. Al twee maal eerder wist hij het meest te stijgen met zijn gemiddelde, dit keer met 2,9 punt.
Beiden Hartelijk gefeliciteerd!
Gerard is (alweer) schutterskoning Gerard bewonderd de Katernbokaal
Geïnspireerd door de prijs met de meeste puntenstijging heeft de firma Katern gemeend ook de schutters met het hoogste gemiddelde in de verschillende klassen te eren met een wisselbeker, de Katernbokaal. Bij de junioren won Thomas Nollen de prijs bij het luchtgeweer, bij het luchtpistool was dit Pim de Weerd. Beiden waren niet aanwezig en krijgen binnenkort de wisselbokaal. Bij de senioren won de voorzitter Gerard Koldeweij de prijs bij zowel Geweer als Pistool. Hij bedankte Henk ten Katen voor het initiatief en beloofde de zaal nog een versnapering na de vergadering.

In de pauze werd dan eindelijk het jaarboekje uitgereikt, deze werd meteen gretig gelezen. Meteen werden onderling zittingsbeurten geruild, anderen benutten de tijd om de contributie te betalen bij de penningmeester. (Let op: u heeft nog tot februari de tijd deze over te maken!)
Rusi is verdiept in het boekje Henk wil juist beginnen te lezen
pauze
Na de pauze ging het bestuur verder met mededelingen. Het voorstel om de kermisprijzen aan te passen werd instemmend ontvangen. Het is de bedoeling om een Kermisbokaal uit te reiken aan de winnaar van het geweer schieten ipv geldprijzen. Daarbij is de restrictie gemaakt dat het geen VZOD lid mag zijn. Voor leden hebben we een onderlinge kermis wisselbeker, waarmee we elkaar de loef kunnen afsteken.
De veiligheidsregels op met name de pistoolbaan werden nog eens aangehaald, de baancommissarissen werden uitgenodigd (zie agenda) voor een instructieavond en de resultaten van de kringvergadering werden gemeld.
Een apart punt was de aankondiging van het Teamschieten. Informatie hierover kunt u lezen op het bord.

Hierna was de bestuursverkiezing aan de beurt. Aftredend en herkiesbaar waren Jan Denissen en Wim Hekkert. Aangezien er geen tegenkandidaten waren, werden de heren onder applaus  herkozen.
In de kascommissie werd Henk Broekgaarden gekozen die hiermee Wim Menkveld aflost. Wim werd bedankt voor twee jaren zitting in de commissie.

Tijdens de rondvraag waren verschillende leden die het woord namen. Ze konden allemaal naar tevredenheid beantwoord worden.

Tot slot bedankte de voorzitter allen voor hun komst en was het tijd om de auto uit te graven.
Zaterdag is het schietseizoen geopend!
even uit de sneeuw drukken! leuke nazit

Leden vergadering (11-01-10)
NIET VERGETEN!!
Woensdag 13 januari is de algemene ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.

Joan is druk met de ledenvergadering en het boekwerk
Joan maakt het jaarverslag en leest woensdag voor!
voorbereiden ledenvergadering
Ook de rest van de agenda wordt voorbereid

Beste wensen (01-01-10)
Namens het bestuur van de schietvereniging wensen we iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar toe en goede schietresultaten voor het komende seizoen.

Wilt u ook uw goede wensen kwijt? Teken dan het gastenboek!!
(ze zijn u al voor geweest!)

Leden vergadering (01-01-10)
Woensdag 13 januari is de algemene ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.
Binnenkort krijgt u de uitnodiging en agenda. Natuurlijk staat die ook hier op de site!

Tijdens deze vergadering zal uiteraard teruggekeken worden naar het afgelopen jaar maar zal het bestuur ook de plannen en eventuele bijzonderheden voor het nieuwe jaar bekend maken. We zijn gewend om in alle openheid over deze zaken te praten. Het is daarom de gelegenheid voor u om hierover mee te kunnen praten. We zullen bijvoorbeeld praten over de uitbreiding van onze accommodatie en verder zullen de Schutters-koning(in)en en de winnaars v.d. Katernbokaal bekend gemaakt worden en zal het nieuwe informatieboekje worden uitgereikt.

We hopen daarom dat ook u aanwezig zult zijn!


Agenda:

1.         Opening door de voorzitter.
2.      Notulen vorige vergadering.
3.      Jaarverslag secretaris.
4.      Verslag kascommissie.
5.      Jaarverslag penningmeester.
6.        Mededelingen bestuur (deel 1).
7.      Bekendmaking schutterskoningen 2009 (geweer + pistool)
8.      Bekendmaking winaars Katernbokaal (bij alle 4 schietdisciplines).
 
          Pauze met gelegenheid tot betaling v.d. contributie;
           Senioren € 70,-    Junioren 18 t/m 20 jaar € 45,-     Junioren 12 t/m 17 jaar € 15,-   en  Steunleden € 20,-   

9        Mededelingen bestuur (deel 2).
10.    Bestuursverkiezing;
        Aftredend en herkiesbaar:         J. Denissen (penningmeester)
                                                    W. Hekkert (2e voorzitter)

        Tegenkandidaten kunnen zich tot uiterlijk 1 uur voor de vergadering melden bij het bestuur.
 11.   Verkiezing kascommissie;     
        Aftredend W. Menkveld.
12.    Rondvraag.
13.    Sluiting

 P.S.   De eerste schietdag van het seizoen 2009 is op zaterdag 16 januari 2010.

        We verzoeken u (als u niet op de ledenvergadering komt) de contributie voor
01-02-2010 over te maken op bankrekeningnr. 305721593 t.n.v. Schietvereniging VZOD.