Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

tip: ga met je muis over de foto's voor uitleg

  

Nieuws

voor het laatst bijgewerkt op:
20-12-2009

Nieuws uit 2005

Nieuws uit 2006

Nieuws uit 2007

Nieuws uit 2008

kerst        kerst 5  

Jaarafsluiting (20-12-09)
Dit weekend hebben we weer het jaar uitgeluid met een hapje en een gluhweintje. Zaterdag had Henk Bronsvoort al gezorgd voor schalen vol kaas en worst en Wim en Joke voor warme choco en, na het schieten, de warme wijn. Die lekkernijen vielen op beide dagen wel in de smaak bij de schutters.
Zondag was het slecht weer met veel sneeuw dus de opkomst was niet zo hoog als normaal maar toch waren er nog genoeg liefhebbers. Misschien wel gelokt door de secretaris want er was ook nog wat te winnen. Er moesten nog veel prijzen uitgereikt worden. Reginaal concours, onderling met Averlo, de juniorenwedstrijd en ook een delegatie uit Diepenveen was er om de prijzen voor het onderling op te halen. Gerard en Joan waren wel een vol uur bezig om alles te verdelen.
Wat opviel was dat we het heel goed hadden gedaan op het regionaal concours. Alle klassen zaten in de top 3 waarbij de A-klasse zelfs de hoofdprijs pakte. De voorzitter was duidelijk in z'n nopjes. Ook de junioren gingen glunderend met handen vol bekers naar huis.

Al met al een goede afsluiting van het jaar, woensdag 13 januari is de ledenvergadering en zaterdag 16 januari beginnen we weer een nieuw schietseizoen.
Allemaal prettige feestdagen gewenst!!
Joan en Gerard aan het prijzen uitdelen  plezier bij de zitting

gezellige boel junioren winnen veel prijzen dit jaar

toch nog een redelijke opkomst 

PJB Boeldag (19-12-09)
Dit jaar heeft de schietvereniging een verzoek geschreven aan de PJB Boeldag commissie om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit de opbrengst van de boeldag. De Boeldag commissie heeft hier positief op gereageerd, in totaal zijn 8 Bathmense verenigingen of instellingen hiervoor  geselecteerd. Een prachtig initiatief van de PJB om de Bathmense gemeenschap te ondersteunen.

Afgelopen vrijdag was de bekendmaking van de opbrengst van de boeldag en de verdeling over de verschillende aanvragen. Een verslag hiervan zal binnenkort wel verschijnen in de Bathmense Krant.
We zijn heel blij met het bedrag van €2000 die aan de schietvereniging is toegekend. We zullen het bedrag gebruiken, overeenkomstig de aanvraag, voor de verbouwing van onze pistoolbaan. Zoals u weet hebben wij 1 baan beschikbaar zodat het vaak dringen is voor de deur, dit gaat ten koste van instructie momenten voor nieuwe leden en junioren, die een beetje ondergesneeuwd raken. Met de realisatie van twee extra banen denken we een stap voorwaarts te maken met de mogelijkheden en aantrekkelijk te blijven voor onze potentiele (jeugd)leden.

We willen nogmaals langs deze weg de PJB Boeldag hartelijk danken voor hun inspanningen op de boeldag, natuurlijk de bijdrage aan onze schietclub en het goede werk dat ze doen voor de Bathmense gemeenschap.
PJB , echt Top !!

Schot in de roos (14-12-09)
Terug te vinden in uw e-mail of op de deurmat maar natuurlijk ook hier te downloaden.

Laatste schietweekend (10-12-09)
Traditiegetrouw sluiten we het schietjaar af in kerststijl. Ook dit jaar hebben we de kantine al versiert. Het laatste weekend voor de kerst, 19 en 20 december, zal er ook chocolademelk en gluhwein zijn. Natuurlijk ook nog andere versnaperingen. We rekenen op jullie komst!!

Zoals gewoonlijk is er zondag een grote prijsuitreiking. De prijzen van de onderlinge wedstrijden tegen Diepenveen en Averlo worden uitgedeeld en ook die van het Groot Concours. Er zijn heel veel prijzen verdiend dus kom in elk geval om te horen of je één van de gelukkigen bent.
kerst `1                 kerst 2         kerst 3
De winterstop duurt tot half januari. De tijd zullen we benutten om weer een jaarboekje te maken, onderhoud aan de banen en wapens te doen. En natuurlijk om de ledenvergadering voor te bereiden. U wordt nog uitgenodigd voor de ledenvergadering maar hou ondertussen ook deze site in de gaten! Op de ledenvergadering zal ook voor het eerst de "Katern bokaal" worden uitgereikt aan de hoogste gemiddelden in de eindstand van 2009 van de verschillende ranglijsten.

Prettige feestdagen gewenst !!

Winterfair (18-11-09)
Afgelopen zondag waren we aanwezig op de Winterfair en het was reuze gezellig. De schietwagen van de KNSA deed weer goed dienst en er werden vele kaarten verschoten.
We hebben verschillende liefhebbers gesproken die wel eens een kijkje willen nemen op onze schietbaan.
Ik zou aan die liefhebbers willen zeggen: "Nu de daad bij het woord voegen". We weten maar al te goed dat juist die laatste stap zo moeilijk is, terwijl bij ons de drempel juist zo laag is. U bent in elk geval van harte welkom en tot niets verplicht.

Natuurlijk hadden we ook een spel bedacht om het publiek te trekken. Er kon geraden worden hoeveel hulzen er in een glazen pot zat. Het leuke was dat wij het ook niet wisten, de eerste pot is gesneuveld tijdens de opbouw en een handvol hulzen verdween in de manegevloer (natuurlijk wel opgeruimd). Henk ten Katen schoot ons te hulp met een stevige 2e pot en hij heeft 's avonds ook alle hulzen geteld die in die pot zaten. Henk nog hartelijk bedankt!
De prijs die te winnen viel was een kruidenierspakket ter waarde van €20, beschikbaar gesteld door Golff Mensink. Dhr Mensink van Golff supermarkt wordt nogmaals hartelijk bedankt voor het beschikbaar stellen van deze leuke prijs!
De KNSA demostratie schietwagen en de hulzenpot Gerard geeft uitleg over onze wapens
Er hebben in totaal 154 mensen een schatting gedaan waarbij opviel dat de meesten ruim te hoog ingezet hebben. Het aantal hulzen in de pot was namelijk: 3669
Winnaar is geworden: Dinie Jansen uit Doesburg
Ze schatte 72 hulzen te veel maar was toch het dichtste bij.
Hartelijk gefeliciteerd!
Inmiddels is contact met haar opgenomen over het overhandigen van de prijs.

Er was ook de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doen voor de verbouwing van onze schietbaan.
Alle donateurs van deze bus willen we hartelijk danken voor hun bijdrage, de bus zal het gehele komende jaar dienst doen tijdens evenementen, wedstrijden, enz en we hopen dan ook dat er nog veel meer inkomt!
Alle beetjes helpen, nietwaar?
Alle helpers, bezoekers en organisatie van de Winterfair bedankt voor de aandacht voor onze schietvereniging.

Onderling Concours (18-11-09)
Aanstaande zondag is er het Onderling Concours tegen Averlo bij ons in Dortherhoek.

Zondag 22 november

10.00 tot 14.00 uur

Alleen Senioren!

 Woensdagavond 25 november (inhaalavond)

 19.30 tot 21.00 uur

Alleen Senioren!

Winterfair (09-11-09)
Aanstaande zondag is de winterfair in de manege 't Ruiterkamp. (zie aankondiging Bathmen .nl)
Ook de VZOD is weer van de partij met de KNSA wagen. U mag hier oefenen met een luchtgeweer onder begeleiding van ervaren instructeurs. Er zal een stand zijn waar u informatie kunt krijgen over de mogelijkheden van sportschieten bij de VZOD. Ook kunt u onze nieuwste wapens bewonderen.
Heeft u belangstelling? Vraag dan naar de gratis schietlessen die u kunt krijgen bij de vereniging!Jeugd maar ook Zwarte Piet is van harte welkom in onze schietwagen!

 

Aankondiging van www.bathmen.nl

Winterfair op zondag 15 november in manege

Op zondag 15 november word van 11.00 tot 17.00 uur de zevende VBO-Winterfair gehouden in manege ’t Ruiterkamp. De belangstelling van ondernemers en verenigingen is ook dit jaar bijzonder groot. Met maar liefst 45 stands stands staat de manege echt helemaal vol. Er doen 32 ondernemers en 13 verenigingen mee. Het aanbod is dan ook zeer divers.  

Diverse verenigingen zoals Schietvereniging V.Z.O.D., Stichting Bathmense Beiaard, Carnavalsvereniging De Battumse Pompers, Samen Eten in Bathmen, Bathmens Platform, Stichting IJsbaan Bathmen en Vogelwerkgroep Bathmen hebben zich aangemeld. De Bathmense bedrijven zullen zich presenteren en verenigingen/stichtingen wordt de gelegenheid geboden hun club gratis te promoten.

De muziekkoepel krijgt ook weer een plaatsje in manege ’t Ruiterkamp. Alle muzikale Battummers worden uitgenodigd voor een optreden in de sfeervolle muziekkoepel. Daarvoor kan contact worden opgenomen met Rianne Bronsvoord, tel. 541680.

De entree is vrij en parkeren is gratis.

Stentor (29-10-09)
Zoals jullie allemaal weten is de verbouw aanvraag gepubliceerd in de Deventer Post. Dit is ook de redactie van de Stentor opvallen die altijd op zoek is naar regio nieuws. We hebben dan ook een journalist op bezoek gehad met het verzoek om mee te werken aan een achtergrondverhaal. Daar hebben we graag aan meegewerkt.
Matthijs oppenhuizen merkt dat schieten nog niet meevalt... Natuurlijk even proberen...
Het verhaal zal ergens in de komende weken gepubliceerd worden in de regiokatern van het Deventer Dagblad. Het is de bedoeling om in te gaan op het hoe en waarom van onze uitbreidingsplannen en daarnaast over de gemoedelijke sfeer in onze vereniging. We hebben uitgebreid gesproken over de technieken van onze concentratiesport en de rust die er van uit gaat. We hopen dan ook dat het een positief stuk wordt over de schietsport in het algemeen en onze vereniging in het bijzonder.
Hou de Stentor de komende weken in de gaten!

Trainingsavond (20-10-09)
Ook deze avond waren weer genoeg schutters gekomen om lekker te trainen en gericht te werken aan verbetering. Onze voorzitter opende de avond met een felicitatie voor Albert Kuiper die met succes de cursus basistrainer van de KNSA heeft afgerond. Zodoende beschikt onze schietvereniging nu over een gediplomeerde trainer waar het bestuur erg blij mee is. Albert wordt bedankt voor de vele weken energie die hij in de cursus gestoken heeft en voor de vele avonden die hij van huis is geweest ontvangt hij een bloemetje voor het thuisfront.
Albert ontvangt het bloemetje voor zijn prestatie zijn eerste les aan VZOD schutters
Albert heeft binnen de vereniging al ervaring met het begeleiden en trainen van schutters en begint de avond met het belangrijkste aspect van het schieten, de veiligheid. Nogmaals worden de veiligheidsregels en beschermingsmiddelen besproken. een aspect dat bij ons zeker moet verbeteren is het wegleggen van het wapen na je schietbeurt; dit moet met de grendel open en het magazijn eruit!

Na deze intro is het weer tijd om lekker te oefenen. Jeroen neemt weer de geweerschutters onder zijn hoede. Vooral een groepje linkshandige schutters heeft problemen met de afstelling van het geweer. Nadat die gezamenlijk is afgesteld blijkt ook dat er wat technische fouten worden gemaakt. Elk van hen gaat dan ook met een trainingsopdracht naar huis om aan te werken.
Jeroen observeert de linkshandigen Albert en Albertine nemen de schiethouding en 0-stelling door
Albert is ondertussen weer op de pistoolbaan te vinden en is de hele avond druk met gerichte tips. Elke schutter acteert op een ander niveau, dus het niet eenvoudig om uit te vinden waar de schutter behoefte aan heeft. Albert slaagt er echter wonderwel in, een bewijs dat hij zijn certificaat verdiend ontvangen heeft.

Weer een geslaagde trainingsavond, de volgende is vastgezet op maandag 22 februari.
Zorg dat u er ditmaal ook (weer) bij bent!!

Trainingsavond (15-10-09)
Niet vergeten!! De derde trainingsavond van dit jaar is aanstaande maandag 19 oktober.
Zoals gewoonlijk zullen onze vaste instructeurs Jeroen Eigenberg en Albert Kuiper om 19.30 uur starten met een inleidend (leerzaam) verhaal waarna er weer veel geschoten kan worden.
Training is voor junioren en senioren, geweer en pistoolschutters, er zijn geen kosten.

 

Lange baan schieten (03-10-09)
Vandaag zijn we naar winterswijk geweest om te gaan lange baan schieten. De dag was georganiseerd door Appie Ribbink en er waren 4 auto's vol schutters van de VZOD aanwezig om mee te gaan.
Op de schietbaan aangekomen was er koffie en Appie legde uit wat de bedoeling was. Toen we naar beneden gingen zagen we hoe groot het complex was. Er waren verschillende banen van kortere pistoolbanen tot een aparte 50 en 100 meterbaan. Op de 100meter baan waren drie schutters uit Winterswijk die ons met hun wapens lieten schieten. Klik hier voor een filmpje.
Doffe knallen en wat terugslag  Willem op baan 1
Instructeurs helpen bij het laden, Willem laat zien hoe ver 100 meter is.

Nadat een ieder met elk wapen een serie geschoten had, kon men zelf schieten met eigen wapens op de 50 of 100 meter baan waar flink gebruik van werd gemaakt. Ook bij de zware wapens kon men extra munitie aanschaffen zodat ook hier flink doorgeschoten werd.
Na afloop werd aan de bar nog even nagepraat en de dag afgerekend. Iedereen was enthousiast en Appie werd dan ook bedolven onder de bedankjes voor de leuke dag.
50 meter baan, hier werd nu met het pistool geschoten Els laat zien wat ze kan
Els probeert de 50 meter baan door even met het pistool te schieten.
Rene heeft wat last van zijn rug maar dit weerhoudt hem niet om te schieten Rene in actie op de 100 meter baan

Groot concours te Diepenveen (01-10-09)

Zondag 4 oktober
Senioren
10.00 – 11.00 uur alleen Vuurbuks
11.00 – 14.00 uur Vuurbuks en Pistool
Bij ons geen schieten!!!

Woensdag 7 oktober
Senioren
19.00 – 21.00 uur Vuurbuks en Pistool
Bij ons geen schieten!!!

Zaterdag 10 oktober
Inhaaldag Senioren + junioren
10.00 – 11.00 uur alleen Vuurbuks
11.00 – 14.00 uur (Vuur)buks en Pistool

Zondag 11 oktober
Junioren
10.00 – 14.00 uur
Jullie worden nog gebeld.

Kermis (29-09-09)

Jamilla trekt hier de kaart voor de verloting van de grote Rollade, beschikbaar gesteld door Golff Mensink.

Inmiddels is de winnaarop de hoogte gebracht.

Het is Jan Pladet uit Colmschate die binnenkort de prijs bij de Golff mag ophalen.

Rechts Rudi die de kinderen helpt op de karbonade baan. De Karbonades zijn ook beschikbaar gesteld door de Golff

Uitslag kaartbaan:
1e   H. Kloppers          4x30
2e   G. Klein Oonk       2x30, 11x29
3e   G. Koldeweij         2x30, 9x29
4e   C. Eilerts              2x30, 2x29
5e   F. Holleman          2x30, 1x29Mooi weer op de zondag

Kermis (29-09-09)
Prachtig weer tijdens de kermis en we hebben dan ook goede zaken gedaan. Veel liefhebbers om een kaartje te schieten en vooral de karbonade baan liep weer goed. Op een gegeven moment was er een gelukkige die zoveel ogen op de dobbelstenen had dat hij met twee beurten 7 karbonades won. Aan het eind van de maandag was onze voorraad dan ook schoon op.
Er waren ook weer veel belangstellenden om lid te worden, nu nog overgaan tot actie. Pak de fiets of auto en kom gerust een keertje langs op de vereniging, je bent van harte welkom.
 
Binnenkort verwachten we enkele foto's en zullen ook de winnaars van het kaartschieten bekend worden gemaakt, dus hou deze site in de gaten, tot dan!

Huwelijk schutterspaar VZOD (25-08-09)
Afgelopen vrijdag zijn Han en Albertine Veldink getrouwd. Beiden zijn al jaren lid van onze vereniging, Albertine is zelfs onze schutterskoningin,dus je kunt spreken van een echt schutterspaar. (of een schutters echtpaar)
Namens alle leden van de vereniging; Van Harte Gefeliciteerd!
Proost!

Gemiddelden (14-08-09)
De gemiddelden van het augustus zijn on-line, via de service pagina naar gemiddelden of gewoon hier klikken.

Bezoek aan Sennlich Westerkappeln (04-08-09)
Afgelopen zaterdag is een ruime afvaardiging naar Westerkappeln gereden om de jubilerende schietvereniging Sennlich te feliciteren. Natuurlijk zat daar ook een leuk feestje aan vast en het was weer ouderwets gezellig in Duitsland. Na de plichtplegingen, de traditionele optocht met parade op het veld en de cadeaus van alle bezoekende verenigingen, werd in de tent maar vooral buiten in de stralende zon volop gefeest.
Rene heeft een CD vol foto's gemaakt die namens de schietvereniging ook naar Sennlich zal worden gestuurd.
Wim en Joan staan bij de notabelen en nemen de parade af. Bathmen in de optocht
Gezellige feestplaats
 

Gastenboek (15-07-09)
Voor onze 50 plussers met aspiraties is het verstandig om ons gastenboek te lezen!

Uitnodiging uit Westerkappeln (16-06-09)
We zijn uitgenodigd door de schietvereniging Sennlich om samen het honderd jarig bestaan van hun schietvereniging te vieren. We hebben al vaker kennisgemaakt met de Duitse gastvrijheid en hun uitstekend verzorgde feesten dus we zullen zeker onze gelukwensen over brengen namens Bathmen.
Heb je zin om mee te gaan, in de kantine hangt ook een inschrijfformulier voor een echte Duitse feestavond.
De datum is zaterdag 1 augustus, we zullen ongeveer om 15.00 uur vertrekken.

Lange baan schieten (16-06-09)
We blijven enthousiast uitstapjes maken. Na het kleiduif schieten, handboog schieten is er nu het initiatief om lange baan te gaan schieten. De datum is vastgesteld voor zaterdag 3 oktober te Winterswijk.
Velen hebben al hun naam ingevuld op de lijst in de kantine maar check nu even de datum en bevestig uw inschrijving!

Training Els (10-07-09)
Els is druk in training om de pistool competitie te versterken. Dit schot willen we u niet onthouden.
De fotograaf drukt precies tegelijk af!

Trainingsavond (16-06-09)
De tweede trainingsavond van dit jaar begon zoals gewoonlijk met een inleidend praatje van één van onze vaste instructeurs Jeroen Eigenberg. Hij had ditmaal een vragenronde om de kennis van de aanwezigen te testen en zodoende werd er weer veel geleerd over geweren, munitie en onderhoud van wapens. Helaas heeft Co Appelmans afgezegd zodat de pistoolinstructie deze maal werd gegeven door Albert Kuiper die de basis instructeurs opleiding volgt bij de KNSA.
Albert leert Els de beginselen van het pistool schieten.
Doordat er ditmaal niet veel schutters aanwezig waren kon er veel getraind worden door de leden. Jeroen kon dus goed de fouten eruit halen bij de geweerschutters. Ook dit maal waren de reacties weer heel positief, hier kunnen we wat mee!
Henk Eckebus had bij het pistoolschieten eindelijk het lek boven: "Nu raak ik wel de kaart, ik had de richtmiddelen niet goed op lijn"
Er is gelijk weer een afspraak gemaakt voor de derde trainingsavond in het najaar, maandag 19 oktober kunt ook u weer meedoen! Hou het mededelingenbord in de gaten.

Feestmiddag (08-06-09)

Afgelopen zondag keken veel leden toch wat bezorgd naar de lucht want we werden met de fiets verwacht.
De organisatie, bestaande uit Wilco, Marlies, Martin, Gerard en Astrid, had een fietsroute uitgezet naar een onbekende bestemming. Via foto's onderweg werd de weg punt voor punt uitgebeeld en al snel ging de route via de schipbeek richting Loo. Het eindpunt was museumboerderij "de Pothaar" waar we uitleg kregen over het oude Sallandse leven en de gebruiksvoorwerpen die daar bij hoorden.
even uitrusten bij aankomst...
Henk raakt achterop...  erg veel voorwerpen op de dele, verschillende periodes werden uitgebeeld.
Hannie had ook weer prijs... Gelukkig bleef het de hele fietstocht droog en kwam de regen pas aan het eind van de middag.

Terug bij de schietvereniging werden nog even wat prijzen van het groot voorjaars concours door de voorzitter uitgereikt. Veel Dorth schutters hadden het thuisvoordeel goed gebruikt en gingen met veel prijzen naar huis. Alle uitslagen zijn na te lezen in het boekwerkje dat in de kantine ligt.

Intussen had onze huiscateraar Voortman uit Harfsen een warm/koud buffet neergezet en konden de hongerige fietsers de verbruikte calorieën weer aanvullen.

 

Tijdens de fietstocht moesten de groepen 20 woorden Sallands dialect vertalen, nu gaat dat de meesten vrij goed af, maar toch waren er weer verschillende woorden bij die lastig waren. Zo wist bijna niemand wat een "noasik" was, het was in ieder geval niet de geit van de buren zoals iemand opschreef, maar een broekzak.
Martin noemde nog een paar leuke oplossingen en kon ook de uiteindelijke winnaars aankondigen.
De families Kloppers, Menkveld en Denissen mogen volgend jaar de feestmiddag organiseren. Gefeliciteerd!!

Tot slot werd de organisatie, Wilco, Marlies, Martin, Gerard en Astrid met een applaus bedankt voor de geslaagde leuke middag.

 nog even opscheppen..
Martin heeft ook nog een paar grappige oplossingen... De winnende groep mag volgend jaar organiseren
terug in de droge tent  


Wilco heeft het naar zijn zin!

Trainingsavond (26-05-09)
Alweer de tweede trainingsavond van dit jaar staat gepland op maandag 15 juni. Zoals gewoonlijk beginnen we om 19.30 uur met een inleidend praatje van één van onze vaste instructeurs Jeroen Eigenberg en Co Appelman.
Co met de voorwaarden voor een goede schutter
Co doceert.

Er wordt veel geschoten en je krijgt naast de kaarten, kogels en koffie ook nog veel praktische en technische tips over je schiethouding. Kom dus maandag 15 juni naar de schietvereniging.

Gemiddelden (07-05-09)
De eerste gemiddelden van het seizoen zijn bekend. Deze week komen ze op het bord in de kantine. Open deze link voor een sneak preview.  Later ook terug te vinden op de service pagina.

Tegenbezoek “De Gouden Treffer”   (23-04-09)
Het was even wachten op de foto’s maar nu dan toch het verslag van het tegenbezoek van de boogschutters uit Ruurlo. Op 7 april wisten toch nog ruim 10 schutters de weg te vinden naar Bathmen (waar zo’n TomTom al niet goed voor is). De stemming zat er gelijk al goed in omdat het toch allemaal inmiddels bekende gezichten waren. Na een korte uitleg wat de bedoeling was konden de gasten aan het schieten onder begeleiding van onze leden. Het blijkt toch wel lastig om de goede houding goed onder de knie te krijgen voor sommigen, maar al snel werd er al vrij goed geschoten. Han had ondertussen de pistoolschutters onder zijn hoede, zijn uitleg viel zo goed in de smaak dat hij de hele avond bezet was.
Natuurlijk werden ook nu de resultaten bij gehouden. De resultaten van het pistool en geweer werden bij elkaar opgeteld en de winnaars bij de dames en heren kregen een aandenken aan deze leuke avond.
Een CD met alle foto's is binnenkort beschikbaar bij Broer de Boer.

De voorzitter van "de gouden Treffer" nu  met het pistool in de hand Het geweer schieten liep de hele avond door
hulp genoeg! Ook de dames laten zich gelden
Broer houdt wel erg lang zijn adem in! De winnaar van de avond!
Ook voor de vereniging is er een herinnering aan de avond


Uitwisseling met "De Gouden Treffer"  (01-04-09)

Albertine legt aan.. Gerard en Joan zijn geconcentreerd!
Gisteren zijn 12 enthousiastelingen naar Ruurlo geweest om te gaan boogschieten bij de handboogvereniging "De Gouden Treffer".
We werden hartelijk ontvangen door de voorzitter en de leden, onder de koffie werd de geschiedenis van de handboogvereniging verteld en hoe men gekomen is tot zo'n mooi onderkomen. Net als bij ons is het gebouw in eigendom en door veel zelfwerkzaamheid gebouwd.
Al gauw gingen we toch echt schieten, daar waren we immers voor gekomen! Iedereen kreeg een korte uitleg en de eerste pijlen gingen in het bord en lang niet slecht. Natuurlijk werd de stand bijgehouden en bij de heren werd Xander de winnaar, bij de vrouwen was dit Els, die door een mislukte laatste pijl de hoogste score van de avond net aan haar neus voorbij zag gaan. Beiden kregen een beker mee naar huis.
Els levert weer een prima serie af!
Gerard schiet zijn laatste pijl in de 10 over een afstand van 18 meter!
Even later werd er ook nog een afvalronde gespeeld. Om de beurten schiet iedereen een pijl waarbij het doel steeds kleiner werd en de afstand steeds groter. Wie mist valt af en wie raakt sluit weer achteraan de rij aan. Tot slot bleek dat Gerard Klein Oonk als winnaar over bleef, hoe verder de afstand hoe beter zijn pijlen in het midden kwamen.
Tussendoor werd uitgelegd hoe een boog opgebouwd is en welke verschillende soorten er zijn. Ook over de pijlen viel veel te vertellen. Veel materiaal, zoals pezen en pijlen, worden zelf gemaakt of onderhouden. Zo kunnen ze wel een jaar mee.

Tot slot was dus de prijsuitreiking en zaten we nog even gezellig samen onder het genot van een hapje en een drankje.

Volgende week is het tegenbezoek en mogen wij de boogschutters onderrichten in het geweer- en pistoolschieten. Hopelijk wordt het dan net zo gezellig!

Uitleg over de boog


 

Groot concours  (26-03-09)
Dit weekend begint het groot concours. Dit voorjaar is dat bij onze vereniging. Ter herinnering nog even de datums en de tijden van de bezoekers. (zie ook de agenda) De schutters van de VZOD schieten wanneer er tijd is. Lees ook even het artikel in ons jaarboekje na hoe de gang van zaken is.

  Data     Tijd                       Verenigingen:
Sen KKG/KKP 29 mrt 09   Zo 10 - 14 uur Eikelhof en Colmschate
Inhaalavond 01 apr 09   Wo 19 - 21 uur  Eikelhof en Colmschate
Sen KKG/KKP 05 apr 09   Zo 10 - 14 uur Averlo en Diepenveen
Inhaalavond 08 apr 09   Wo 19 - 21 uur  Averlo en Diepenveen
Inhaaldag  18 apr 09   Za 10 - 14 uur Alle verenigingen alle Disiplines 
Jeugd LG 19 apr 09   Zo 10 - 14 uur  

Handboogschieten (19-03-09)

Inmiddels hebben al veel leden zich opgegeven voor het boogschieten in Ruurlo. Deze avond staat gepland op dinsdag 31 maart.
We verzamelen om 19.00 uur bij de kantine en om 19.15 uur vertrekken we naar Ruurlo waar we om 20.00 uur in de sporthal worden verwacht. Er zijn geen andere kosten dan datgene dat je daar consumeert. Heb je nog zin om mee te gaan, geef je dan op bij de club!

We hebben met de handboogschietvereniging afgesproken dat zij een week later (7 april) bij ons komen om kennis te maken met onze sport. Daarvoor hebben we nog vrijwilligers nodig om te helpen (en voor de gezelligheid). We rekenen natuurlijk op steun van de boogschutters die de 31e meegaan. ;-)  Ook hiervoor kun je je nog opgeven!

 

 

Trainingsavond (10-03-09)

Robert heeft flinke griep maar is toch gekomen...een topprestatie..puur op wilskracht
 
Afgelopen maandag (9 maart) hebben we weer een succesvolle trainingsavond gehouden. Er waren wel 23 liefhebbers gekomen om de trainers van vanavond aan te horen.

Vandaag werd de inleiding gehouden door Robert Portielje.
In een heel interessant betoog ging hij in op de mentale aspecten in de schietsport. Zoals iedereen weet is de schietsport een concentratiesport en Robert heeft ons tips en trucs geleerd hoe je je mentale gesteldheid kunt beïnvloeden zodat je resultaten beter worden.

Hierna werden we voorgesteld aan Co Appelman. Co is al 20 jaar pistoolinstructeur en vindt het leuk om ook eens in Bathmen les te geven.
Co haakt in op het verhaal van Robert en houdt de schiet technieken naast de mentale technieken. Zodoende wordt de hele basis doorgenomen.

Hierna moet natuurlijk het geleerde in de praktijk geoefend worden. Jeroen Eigenberg is al bezig de jeugd te trainen en ook de senioren gaan gauw de baan op om hun techniek te verbeteren. Co neemt de tijd om elke schutter individueel met goede raad naar huis te sturen.

   Jeroen geeft uitleg Co is heel duidelijk over de techniek van pistoolschieten.

Natuurlijk is het erg druk om de mentale oefeningen te trainen. Die moet ieder voor zich tot zich nemen en oefenen. Samen met een goede schiettechniek een garantie tot succes!
Al met al was het een zeer geslaagde avond. De volgende trainingsavond is gepland op maandag 15 juni.

Concours te Diepenveen (10-03-09)
Aanstaande zondag en woensdag hebben het onderlinge concours te Diepenveen. (zie agenda)
Let Op! Dit betekend dat de baan bij ons dan gesloten is!
De junioren gaan gezamenlijk op woensdagavond, we vertrekken om 18.00 uur.

Trainingsavond (07-03-09)
Aanstaande maandag (9 maart) hebben we weer een trainingsavond gepland. Zoals gebruikelijk doen we eerst een klein stukje theorie en daarna een flink stuk praktijk training met geweer en pistool. De avond begint stipt om 19.30 uur met de theorie dus zorg dat je op tijd voor de koffie bent. U kunt zoals gewoonlijk vrijuit schieten, er zijn geen kosten verbonden aan de trainingsavond.

Het gedeelte theorie (30 minuten) wordt ditmaal verzorgd door Robert Portielje die het gaat hebben over de mentale aspecten van de schietsport. U heeft hierover al een artikel gelezen in ons jaarboek.

De geweertraining wordt zoals u gewent bent door Jeroen Eigenberg. Het is natuurlijk de bedoeling om de mentale aspecten te trainen maar eerst zal de basis goed moeten zijn. Houding, 0-stelling en richtmiddelen zijn het terrein van Jeroen.

De pistool training wordt gegeven door Ko Appelmans. Ko Heeft inmiddels zijn sporen verdient binnen de schietsport en zal op zijn eigen wijze zijn kennis met ons delen. Hij zal voor deze avond ook enkele van zijn eigen pistolen meenemen. Ko komt voor het eerst bij onze vereniging. We hopen op een leuke wederzijdse kennismaking.

Battumer van  het jaar (23-02-09)
Tijdens een vergadering werd het bestuur "overvallen" door de carnavalsvereniging. Het is Rosenmontag en in Pompersgat wordt dan de 'Battumer van het jaar' bekend gemaakt.
Ditmaal viel de eer te beurt aan Wim Hekkert die nietsvermoedend in de vergadering van de schietvereniging zat en werd opgehaald door een delegatie van de Battumse Pompers en familie.
Gelukkig was de rest van het bestuur wel op de hoogte zodat er ook nog een camera aanwezig was.

Natuurlijk is deze nominatie volgens ons zeker zeer op zijn plaats, alleen al voor al het werk wat hij voor de schietvereniging doet. Voor een uitgebreide motivatie van de Battumse Pompers moet u het verslag in de Bathmense Krant van de komende week lezen.
Wim begint door te krijgen dat de rest in het complot zit... Wim voelt zich toch heel vereert
Eerst is Wim nog wat opgelaten........maar dan ziet hij de humor er wel van in!

Junioren wedstrijd VZOD (13-02-09)
Zoals jullie al gemerkt hebben is de onderlinge junioren wedstrijd enkele weken uitgesteld zodat ook met het nieuwe geweer geschoten kan worden. De wedstrijd is nu komende week, dus as zaterdag 14-2, zondag 15-02 en woensdag 18-02 kun je deelnemen aan de juniorwedstrijd.
Een mooie kans weer even gratis een paar kaarten te schieten. Mis het niet want aan het eind van het jaar valt hiervoor ook weer een beker te verdienen!!

Nieuw luchtgeweer (07-02-09)
Het is zover!
De nieuwe luchtbuks is binnen! Jongens kom snel naar de club om dit technisch hoogstandje te proberen. Je zult merken dat hij veel lichter en korter is dan de andere buksen. Dus vooral als je moeite had om een hele serie kaarten te schieten zal je merken dat het nu veel beter gaat. Je hoeft ook niet meer te spannen tussendoor omdat er een luchtcilinder opzit. Dus eenvoudig het klepje openen, kogeltje erin, klepje dicht en vuren maar! Kijk wel even voordat je gaat schieten of er nog genoeg lucht in de cilinder zit.

Baancommissarissen (07-02-09)
Niet vergeten! A.S. dinsdag is weer de jaarlijkse baancommissarissenavond. Even bijpraten met het bestuur over de laatste wijzigingen, formulieren, prijzen, enz en bijvoorbeeld over hoe je de luchtbuks moet bijvullen met lucht.
Zorg ervoor dat je ook zelf met je vragen aan de beurt komt.

Veel activiteiten gepland! (07-02-09)
Wat zijn we actief bij de vereniging!
Inmiddels hebben verschillende leden initiatieven gedaan om gezamenlijk eens op een andere manier te gaan schieten. Zeker geïnspireerd door de succesvolle kleiduif-schietdagen zijn er nu ook voorstellen om eens een avond te gaan lange baan schieten en om te gaan handboogschieten. Kijk op het mededelingenbord voor meer informatie. Als er datums bekend zijn dan komen ze ook ook op deze site.
Deelname is zeker niet verplicht maar... lijkt het je leuk... zet je naam dan op de lijst!

Overlijden Marco de Haan (16-01-08)
Afgelopen woensdag hebben we het trieste bericht gehad dat onze vaste pistoolinstructeur Marco de Haan op 10 januari is overleden. Marco was een enthousiast pistoolschutter die er ook graag over vertelde en les gaf. Een lange rit richting Bathmen had hij er dan ook graag voor over. We verliezen in hem dan ook een enthousiaste schuttersvriend. We wensen zijn familie alle sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Nieuw luchtgeweer (16-01-09)
Zoals aangekondigd in de ledenvergadering is het bestuur op zoek gegaan naar een licht universele luchtbuks met luchtcilinder om onze jongste jeugd optimaal te kunnen bedienen. We hebben gezien dat die toch veel problemen hebben met het gewicht van de huidige buksen en het spannen van het wapen. Ook zijn er opvallend veel linkshandige jeugdschutters. Er is besloten het volgend wapen te bestellen: Feinwerkbau Modell 700 junior met een gewicht van 3,5 kg. Het heeft een universele kolf zodat zowel links- als rechtshandigen met het wapen uit de voeten kunnen.
Feinwerkbau modell 700 juniorDit wordt de nieuwe aanwinst.

Boekje (16-01-09)

Zoals eenieder natuurlijk heeft gezien, er stond een fotopuzzel in het boekje van 2009.

Wie was de persoon op de linkerfoto?
 

Het antwoord ziet u rechts, Het was Henk Broekgaarden tijdens de afgelopen kermis.

Leden vergadering (16-01-08)

Woensdag 14 januari was de algemene ledenvergadering en traditiegetrouw was de opkomst weer enorm. Zeker 30 leden waren present.
Voorzitter G. Koldeweij opende de vergadering stipt om 20.00 uur en toonde zich blij verrast met de grote opkomst. Helaas volgde na de opening de vervelende mededeling over het overlijden van Marco de Haan.
De agenda verloopt volgens een vast patroon waarbij eerst de secretaris zijn jaarverslag voorleest waarbij hij steevast afsluit met de woorden: we zijn en blijven een gezonde vereniging!
Hierna is het de beurt aan de kascommissie die de boeken gecontroleerd heeft. Ook dit maal klopte de kas weer precies zodat de penningmeester het groene licht kreeg.
Grote opkomst op de ledenvergadering
Het bestuur achter de tafel Nu mocht de penningmeester zijn balans voorlezen. Het bleek dat er iets meer binnengekomen was dan begroot en ook onze reserves zijn op orde zodat hij voldoende bijval kreeg van de leden.
Na de eerste koffie (rook) pauze waren er de eerste mededelingen van het bestuur; de agenda van het komende jaar werd doorgenomen en daarna werd uitgebreid gesproken over de toekomstvisie, het uitbreiden van de accommodatie met extra pistoolbanen. Besloten werd om het jaar 2009 te besteden aan de ontwikkeling van de plannen en de financiële onderbouwing. Hiervoor is een projectteam opgericht die nu aan de slag kan. In 2010 zou dan eventueel begonnen kunnen worden met bouwen.

 

Tot slot van het eerste deel van de bestuursmededelingen werd de begroting nog doorgenomen. Hier werd besloten om de contributie voor dit jaar te houden op €65,= voor senioren en €15 voor junioren. In 2010 komt er alleen voor de senioren 5 euro bij. Ook dit maal heeft men goede hoop te winnen op deze sluitende begroting.

 

Nu komt voor velen het hoogtepunt van de vergadering. Het bekend maken van de schutterskoningen voor pistool en geweer.
Ditmaal werd een unicum bekendgemaakt. De schutterskoningin werd nl Albertine Voortman bij zowel pistool en geweer! Ze was zelf nog wel het meest verrast met deze prestatie en een groot applaus werd haar deel.
Haar gemiddelde over het afgelopen jaar was bij het geweer met 3,94 punt en bij het pistool met 8,17 punt gestegen.

 

Albertine is terecht trots op haar prestatie
Gelijk lezen in het boekje! Hierna was het pauze waar er gelegenheid was tot het betalen van de contributie. Dit kan natuurlijk de komende weken ook nog op de club maar u kunt het natuurlijk ook gewoon overmaken (zie onderaan deze pagina). Er was veel te doen in de pauze, zo werd uitgebreid gepraat over de bouwplannen en de eerste schetsen, natuurlijk waren ook de financiële overzichten op het bord geprikt en het jaarlijkse boekwerkje werd uitgedeeld.
Het boekje is ook ditmaal samengesteld door Joan Teunissen en gedrukt en ter beschikking gesteld door uitgeverij KateRn, waarvoor nog hartelijk dank!
 

Na de pauze ging de vergadering verder met het tweede deel van de bestuursmededelingen.

Enkele KNSA aangelegenheden werden doorgenomen en het, met revolver, aangepaste reglement 'eigen wapens' werd gearresteerd. Het bestuur nodigt hierna de baancommissarissen uit voor de jaarlijkse instructieavond. Deze zal op dinsdag 10 februari plaatsvinden.
Tot slot wordt de aanschaf van een nieuw luchtwapen aangekondigd die de kreet ontlokte: "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst".
 

De bestuursverkiezing kende weinig verrassingen omdat er geen tegenkandidaten waren voor de herkiesbare Gerard Klein Oonk en Joan Teunissen. Onder applaus werden de heren herkozen zodat het bestuur dezelfde samenstelling en functieverdeling houdt.

In de kascommissie vindt elk jaar 1 mutatie plaats. Het langstzittende lid treedt af en de ander gaat nog 1 jaar door zodat de continuïteit gewaarborgd blijft. Ditmaal werd Gerdien hartelijk bedankt voor haar inzet de afgelopen 2 jaar. Als haar opvolger werd Albertine Voortman gekozen die als eerste haar vinger opstak voor deze leuke en belangrijke functie.

Hierna werd Gerdien nogmaals bedankt, ditmaal voor haar rol als kantinebeheerster die ze de afgelopen jaren heeft bekleed. Door haar gezondheid heeft ze moeten besluiten hiermee te stoppen en kreeg van de voorzitter een bloemetje en van de leden een hartelijk applaus mee.
De kantine wordt nu beheerd door Wim en Joke Hekkert.

Tijdens de rondvraag waren er verschillende leden die gebruik maakten van hun beurt. Toen ook deze besproken waren was het tijd om de vergadering te besluiten. Allen werden hartelijk bedankt voor hun bijdragen en aanwezigheid.

Leden vergadering (09-01-08)
NIET VERGETEN!!
A.S. woensdag is de ledenvergadering en volgende week is de schietbaan weer open!

Beste wensen (01-01-09)
Namens het bestuur van de schietvereniging wensen we iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar toe en goede schietresultaten voor het komende seizoen.

Wilt u ook uw goede wensen kwijt? Teken dan het gastenboek!!

Leden vergadering (01-01-08)
Woensdag 14 januari is de algemene ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.
Binnenkort krijgt u de uitnodiging en agenda. Natuurlijk staat die ook hier op de site!


Agenda:

1.        Opening door de voorzitter.
2.         Notulen vorige vergadering.
3.         Jaarverslag secretaris.
4.         Verslag kascommissie.
5.         Jaarverslag penningmeester.
6.       
Mededelingen bestuur. (deel1)
7.         Bekendmaking schutterskoningen 2008 (geweer + pistool).
 

Pauze met gelegenheid tot betaling v.d. contributie;

8.       Mededelingen bestuur. (deel2)
9.       Bestuursverkiezing;
   
      Aftredend en herkiesbaar: J. Teunissen en G. Klein Oonk
         Tegenkandidaten kunnen zich tot uiterlijk 1 uur voor de vergadering melden bij
 
         het bestuur.

10
.      Verkiezing kascommissie;   
         Aftredend G. Smit-ten Have.

11.     Kantinebeheer

12.     Rondvraag.
13.     Sluiting.

 P.S.   De eerste schietdag van het seizoen 2009 is op zaterdag 17 januari 2009.

        We verzoeken u (als u niet op de ledenvergadering komt) de contributie voor
01-02-2008 over te maken op bankrekeningnr. 305721593 t.n.v. Schietvereniging VZOD.