Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

tip: ga met je muis over de foto's voor uitleg

  

Nieuws

voor het laatst bijgewerkt op:
26 december 2007

nieuws uit 2005

nieuws uit 2006

Laatste schietzondag (26-12-07)
Het was weer lekker gezellig vol tijdens de laatste schietzondag. Gerdien had de kantine mooi versierd en had voor chocolade melk en een koek bij de koffie gezorgd. 
er moeten extra stoelen bij gehaald worden.
Natuurlijk kwamen de leden ook nog gewoon hun kaartjes schieten, wat weer zorgde voor een wacht rij voor de pistoolbaan. Maar niemand die klaagde want er was genoeg te doen. Voor de schutters die klaar waren was er gluhwein en ook dit jaar had Henk Bronsvoort weer voor hapjes gezorgd. Hartelijk dank hiervoor!
Plezier bij de prijsuitreiking

Gerard moest nog veel prijzen uitdelen. Het onderling van Diepenveen en Averlo en ook het Groot concours. (zie vorige artikel). Natuurlijk was onze jeugd er ook om de uitslag van de juniorenwedstrijd te horen. Grote winnaar was hier Thijs Nollen maar alle junioren gingen met een vaantje naar huis.
een overzicht van de prijzen die uitgereikt moeten worden.
Opvallend veel prijzen moesten aan onze dames schutters uitgedeeld worden. Hier had Gerard uiteraard geen probleem mee! Tot slot werd ook nog een aardigheidje  uitgedeeld aan de 10.000ste bezoeker van deze website. Het was Gerdien die een USB lampje mocht meenemen voor de PC.
Al met al weer een geslaagde afsluiting van ons schietseizoen.

Prettige feestdagen!

Uitslagen (23-12-07)
Ondertussen zijn tijdens de jaarafsluiting de prijzen uitgereikt van het onderling tegen Diepenveen en Averlo. Natuurlijk ook die van het Groot Concours en de Juniorenwedstrijd die we gedurende het jaar bij onze vereniging verschieten.
Alle uitslagen kun je terugvinden via onze service pagina, daar kies je voor uitslagen onderlinge wedstrijden.

Laatste schietzondag (06-12-07)
Zoals jullie weten kennen we bij de VZOD een korte winterpauze rond de feestdagen. Op zondag 23 december sluiten we het schietjaar 2007 af met een gezellige ochtend. Natuurlijk zullen we nog enkele prijsuitreikingen doen, zoals de junioren wedstrijd en de uitslagen van de verschillende concoursen. Verder zijn we al in kerststemming en is er wat extra's bij de koffie. Zorg dat je er bij bent!

Het nieuwe schietseizoen gaat zoals gebruikelijk van start met de leden vergadering, die ditmaal gepland staat op 16 januari, de uitnodiging hiervoor volgt in het nieuwe jaar. De eerste schietdag is dan zaterdag 19 januari. 

Uitslagen (06-12-07)
Binnenkort de uitslagen van de onderlinge wedstrijd tegen Diepenveen en het groot concours. 
Hier onze junioren in actie in Diepenveen.
Thijs, Thomas en Karin in actie

Winterfair (06-12-07)
Hier de beloofde foto's van onze hof fotograaf ter plaatse!
Prominent in beeld ...en gelijk is het druk om de wagen
Het hulzen raden is best nog wel moeilijk in de rij voor het schieten
Zwarte Piet heeft geen moeite met mikken Bril is verplicht Heren!!

Geweerles (06-12-07)
In het voorjaar gaan we weer geweerles en pistoolles organiseren. Opgave bijtijds bij Gerard. Hier nog een paar foto's van de laatste les afgelopen herfst.
concentratie om de goede techniek aan te leren Jeroen geeft uitleg

Uitslag Winterfair (27-11-07)
Binnenkort zullen we met foto's een kleine sfeerimpressie van de winterfair geven. We hebben een goede fair gehad en veel positieve reacties op de promotiewagen van de KNSA. Veel belangstellenden hebben een kaartje geschoten, ook bij de jeugd was dit erg in trek. Een ieder die hierna een informatiefolder heeft meegenomen ( maar natuurlijk ook alle andere belangstellenden) willen we nogmaals van harte uitnodigen om eens te komen kijken in ons clubgebouw. 
Verder was ons nieuwe wapen te bewonderen in onze stand en de kenners stonden te watertanden.

Het gratis raden van het aantal hulzen in een pot was een succes, meer dan 200 gokkers vulden het formulier in maar niemand had het goede aantal van 2904 hulzen.
De winnares werd uiteindelijk Alexandra van Brouwershaven uit Deventer. Met 2915 kwam ze het dichtste bij het juiste aantal. Zij heeft de cadeaubon ter waarde van €20,=, die ze kan besteden bij de Wereldwinkel, inmiddels al ontvangen.

Nieuw verenigingswapen (10-11-07)
We hebben een nieuw geweer gekocht en zal binnenkort opgehaald worden.
Anschutz 2013
Dit is hem maar dan met een lange kolf voor de steunhand. Het weegt net 5,8 kg en ligt dus lekker stevig in de hand. Let ook op de pistoolgreep.
Natuurlijk uitgevoerd met luxe diopter en korrel.
Binnen enkele weken te proberen op de baan!

Schietlessen (21-10-07)
Helaas, de pistoolles van a.s. woensdag gaat niet door!
Marco kunnen we feliciteren met een nieuwe baan maar daardoor is het niet meer mogelijk voor hem om op de woensdag les te geven. 

Het was te laat om deze te verplaatsen naar morgenavond als we geweerinstructie krijgen, de opzet is nu wel om dit in de toekomst gezamenlijk op een maandag avond te organiseren. Meer info bij Gerard.

Prominenten op de kermis  (06-10-07)
Misschien heeft u de Bathmense krant wel gelezen, dit jaar hebben we in de schietstand tijdens de kermis verschillende prominenten mogen verwelkomen.

De burgemeester heeft ook oog voor onze fotograaf Allereerst was er natuurlijk Burgemeester Heidema die de kermis heeft geopend en natuurlijk ook het eerste schot mocht lossen in onze schiettent. Hij had veel waardering voor de schietvereniging die al 60 jaar de traditie in ere houd en wedstrijden organiseert op de kermis.

Verder was het Ewout Genemans oftewel Bastiaan uit het bekende televisieprogramma ZOOP. Na zijn optreden bij Boode was hij al gauw in onze tent te vinden. In zijn kielzog natuurlijk enkele knappe groupies die met hem op de foto willen. 

Voor meer foto's van de Kermis kijk op de kermis 2007 fotopagina, deze is natuurlijk ook te vinden via de service pagina.

Als ja Bastiaan eerst rustig zijn gang laat gaan .............. .............dan wil hij even later zeker even met je op de foto !

Statistieken (30-09-07)
U heeft het waarschijnlijk wel gezien, we hebben de 10.000ste bezoeker van de site mogen verwelkomen. Zie deze webstatistieken:

Het blijkt dat om 15.44 uur vanmiddag iemand de 10.000ste was. Was u ook vandaag op de site, laat het even weten. Misschien ontvangt u een kleine attentie!

Kermis uitslagen (26-09-07)
Binnenkort foto's van de kermis, nu eerst de uitslagen.
De rollade, aangeboden door Golff Mensink, is gewonnen door Jeroen Buunen uit Bathmen. Aan deze verloting namen alle schutters van de kaartbaan over alle drie dagen deel.

Op de kaartbaan zijn de prijzen als volgt: 

  Naam Plaats

30

29

28

1 J. Teunissen Okkenbroek

7

9

2

2 G. Klein Oonk Bathmen

5

5

10

3 D. Eilerts-Kers Bathmen

4

4

4

4 G. Flierman Bathmen

3

3

2

5 C. Eilerts Colmschate

3

1

2

Alle prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht, hartelijk gefeliciteerd met uw prijs!

Schietlessen (26-09-07)
Inmiddels hebben we weer met onze schietinstructeurs een datum afgesproken om schietlessen te verzorgen:
                               
Maandag 22 Oktober, 19.30 uur: Instructie Geweer door Jeroen Eigenberg.
Voor de 22e geldt dat we gekozen hebben voor een inschrijfavond. Heb je belangstelling schrijf je dan in op het formulier dat in de kantine hangt, of vraag het even aan Gerard. Ook is er de mogelijkheid om je vragen al vooraf aan Jeroen te stellen zodat het die avond besproken kan worden.

Woensdag 24 oktober, 19.30 uur: Instructie Pistool door Marco de Haan.
...en Marco kijkt goedkeurend toe! 

Noteer de datums vast in uw agenda en kom ook voor een persoonsgerichte schietles. Elke keer weer blijken net die kleine details grote invloed te hebben op uw resultaten.

Statistieken (26-09-07)
U heeft ongetwijfeld wel eens het CheckStat teken gezien onderin de navigatie balk. Als u hier op klikt dan opent u de statistieken van deze web-site. Van alles valt er af te lezen in de diverse rubrieken, bv hoeveel bezoekers krijgt de site, hoe internationaal zijn die bezoekers en via welke link hebben ze ons bereikt. Voor een web-master belangrijke informatie, u haalt misschien uw schouders op. Wat wel leuk is dat we nu al bijna 9950 bezoekers hebben gehad. 

Wie  wordt de 10.000ste bezoeker van onze site??

Denkt u dat u dat u in de buurt van de 10.000 bent, stuur dan een mailtje naar onze webmaster via de contact pagina en voeg het bewijs toe. 
(Hoe maakt u bewijs? Door de statistieken pagina te kopiëren door daar ALT-printscreen te gebruiken. Hierdoor staat de pagina op uw klembord en kunt u dit plakken in een word bestand of in de mail, zie voorbeeld hier naast)

Diegene die reageert en het dichtst bij de 10.000 is ontvangt een kleine attentie.

Westerkappeln (10-09-07)
Ook ditmaal werd de Bathmen delegatie weer gastvrij ontvangen.
Eregasten
Ditmaal was de overkoepelende vereniging van alle Westerkappeln Schutzenvereine de jubilaris, ze bestond 50 jaar. Natuurlijk ging een kleine rondgang door het dorp en enkele toespraken aan het feest vooraf. Ook de Bathmense schietverenigingen kregen de kans een cadeau en enkele vriendelijke woorden over te brengen. Na als eregasten voorin de stoet te hebben meegelopen gingen de traditionele huisgebakken taarten er goed in. In de hoek van de tent was een laser schietwedstrijd aan de gang waarbij ook Joan Teunissen zelfs nog in de prijzen viel. Bij de werkelijke wedstrijd was zijn prestatie goed geweest voor de 5e prijs. Natuurlijk verloopt zo'n Duits feestje met veel muziek en gezang waar we druk aan meededen. Volgend jaar hebben we weer een uitwisseling met Westerkappeln, dit maal weer bij een vereniging uit Westerkappln.
Der Rudi Korterink ist doch ein Hollander! Typische Duitser?

Klussen (10-09-07)
Wellicht is het u opgevallen maar enkele vrijwilligers zijn weer bezig geweest. Kunstof schrootjes zijn aan de zuidgevel geplaatst, waar het weer de meeste invloed heeft. Ook worden de ventilatoren voorzien van nieuwe lamellen zodat het er niet zo hard en koud inwaait als ze uitstaan. Verder staat de heg er weer strak bij en is voor de schoonmaak een extra stopcontact geplaatst. Wilt u ook wel eens helpen met klussen op een zaterdag, laat het dan weten aan één van de bestuursleden!
strak werk!   Da's nog een heel stuk
Wim, Hannie en Gerrit aan het werk.                       Gerard knipt de heg.

Feestavond (08-09-07)
Ook dit jaar was het weer gezellig op de feestmiddag. Helaas hadden diverse leden zich afgemeld vanwege andere verplichtingen maar er waren altijd nog zo'n 20 feestvierders over. 
leuk groepje! Dit maal hadden Gerard Klein Oonk en Jan Denissen de middag georganiseerd en hadden als thema Europeese spelletjes gekozen. 
Op handige wijze werden de teams ingedeeld en deze moesten tegen elkaar als eerste de Italiaanse Toren van Pisa volbouwen. Daarna tegen een ander team het Engelse spel Croquet spelen en tot slot het oer Hollandse Vogel stok gooien. Voor de liefhebber was er nog Jeu de Boules om ook nog een franse slag te kunnen maken.
Pisa staat nog niet scheef Croquet op de stenen
Het zat de teams niet mee, de wind had invloed op de toren maar enkele teams kregen het voor elkaar alle kegels te plaatsen zonder dat de toren viel. Bij het Croquet was er geen strak gemaaid grasveld maar deed de parkeerplaats dienst als ondergrond. Dit maakte het er niet makkelijker op maar er werd verrassend goed gespeeld, daarbij was het natuurlijk zaak om de tegenstander weg te spelen.
Bij het vogelstokgooien moesten de kop of de staart of de vleugels er afgegooid worden. Ook de hele vogel moest het ontgelden, het aantal worpen werd geteld waarbij een team drie onderdelen moest raken. Zoals vaker bleek de vogel taai hoewel hij een loszittende staart had.
Lachen maakt hongerig dus het was goed dat cateraar Voortman kwam met de barbecue. Gezellig kletsen met een hapje en een drankje is toch het leukste van zo'n middag. Ook DJ Henk draagt hier zeker zijn steentje aan bij.
Bij de prijsuitreiking kregen winnaars Albertine, Henk en Joan een verrassende prijs. Zij mogen volgend jaar de feestmiddag organiseren! Veel succes!
dat ziet er lekker uit! Dat is schrikken, we winnen!

Westerkappeln (09-08-07)
Tijdens ons bezoek aan Velpe werden we alweer uitgenodigd voor een volgend Duits feestje, de overkoepelende Schutzenverein van Westerkappeln bestaat 50 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd! Het vindt plaats op zaterdag 1 september. Op het gezellige marktplein van Westerkappeln is vast een (grote) biertent ingericht en er zijn ook schietwedstrijden (met een lasergeweer). We worden verwacht en de ervaring leert dat het bere-gezellig wordt. Wie mee wil moet even de lijst in de schietaccommodatie invullen. Graag op tijd want dan kunnen we eventueel gezamenlijk vervoer regelen!

Gemiddelden (09-08-07)
De nieuwe gemiddelden zijn weer bekend. Natuurlijk hangen ze in de kantine maar ook via deze link via de service pagina kunt u ze on-line bekijken.

Feestavond (09-08-07)
De feestmiddag/avond is ditmaal op zondag 2 september. Ook dit zal vast weer een gezellige dag worden met verrassende dingen om te doen. Wat geen verrassing is, is dat er genoeg te eten en te drinken zal zijn. Graag opgave vooraf in onze kantine zodat we eten genoeg kunnen bestellen.

Gebruik verenigingswapens (09-08-07)
Zoals u weet wordt sinds begin dit jaar via de invulformulieren bijgehouden welke verenigingswapens door de leden gebruikt worden. Als je zoiets registreert is het natuurlijk ook eens goed om te kijken of de wapens frequent gebruikt worden en of het zinvol is om een wapen aan te houden.

Zoals bekend zijn we al van plan om buks 3 in te ruilen voor een nieuwe, dit zal weer een lichtgewicht buks worden. Buks 6 is voor linkshandigen, dus logischerwijze wat minder in gebruik. Een verrassing is het lage gebruik van buks 1.
Al langer bekend was het mindere gebruik van ons eerste pistool, de Browning. Deze staat dan ook op de nominatie om ingeruild te worden voor een ander pistool met een neutrale kolf.
De junioren hebben blijkbaar gelijke voorkeur voor een bepaald wapen, en gelukkig ook geen afkeer zo te zien. Vooralsnog geen reden om te veranderen.

Uitslagen luchtwedstrijd in Loo (20-07-07)
24 juni hebben we een onderlinge wedstrijd tegen en in Loo geschoten. Nadat Loo uit de kring is gestapt omdat ze verder wilden als luchtwapen vereniging is ook ons onderlinge concours komen te vervallen. Om toch onze onderlinge verbondenheid als Bathmense schietverenigingen vorm te geven hebben we samen besloten om jaarlijks om de beurt een onderlinge wedstrijd te organiseren. Dit maal is Loo begonnen om ons uit te nodigen voor een luchtwedstrijd over drie lucht wapen disciplines. Knielend geweer, staand geweer en pistool schieten. 
Voor deze gelegenheid was er geen klassenindeling en ook junioren en senioren werden gelijkwaardig gesteld met dien verstande dat bij het knielend schieten de junioren op de vertrouwde 8 meter schoten en de senioren op 10 meter.

Het was een geslaagde middag met een grote opkomst vanuit Dortherhoek (VZOD). Het bleek al gauw dat staand schieten toch een volstrekt nieuwe houding voor ons is. "Dat valt niet mee" was al gauw de conclusie. "Ik heb bar slecht geschoten" zei Henk Bronsvoort toen hij zijn kaarten inleverde. Groot was dan ook de verbazing toen Geert Scholthof twee weken later de uitslagen bekend maakte en de prijzen uitdeelde toen hij bij ons te gast was.

Letterlijke tekst van het begeleidend schrijven van Geert:

Hierbij de punten van de uitwisseling.
Prijswinnaars waren:
Staand schieten luchtbuks: H.W. Bronsvoort (81 punt)
Staand schieten luchtpistool: G. kl. Oonk (78 punt)
Knielend schieten luchtbuks:  G. Koldeweij (113 punt)
Opkomst was zeer goed van Dorth, waardoor Loo zijn handen vol had alles in goede banen te leiden. Vandaar de lagere deelname van Loo, ondanks dat men wel aanwezig was maar daardoor even niet mee kon schieten.
Van 13.00 tot 16.00 uur is te kort voor zo´n uitwisseling met drie disciplines

Goed, hier moeten we dus van leren als volgend jaar Loo bij ons te gast is, want 1 ding is zeker: we houden onze onderlinge verbondenheid in stand!

Ps: Zeg Henk, als je je talent voor staand schieten verder wilt ontwikkelen moet je bij ons ook nog maar eens oefenen. Dan geven wij je graag op voor het NK 50+ !   ;-)

Gastenboek (08-07-07)
We hebben weer een berichtje uit het verre Australië ontvangen. Kijk in het gastenboek hoe het met Xander Bijl gaat. (Laat meteen maar een berichtje voor hem achter)

Bezoek aan Velpe (31-05-07)
Ook enkele foto's van René Bakker zijn nu erbij gezet. Velpe

Kleiduifschieten (31-05-07)

De foto's van Joan van ons dagje kleiduifdschieten zijn er. 
Dit maal waren we op de "Voskuil" schietbaan "Het Goor" te Aalten. 
Zie de foto's op de volgende pagina: Kleiduif schieten 2007

 

Bezoek aan Velpe (28-05-07)
Op eerste pinksterdag hebben we met de gezamenlijke schietverenigingen een bezoek gebracht aan de schietvereniging Velpe e.V., die haar 100 jarige jubileum vierde.
Het was heel gezellig en Rene Bakker heeft massa's foto's gemaakt. Die komen later ter beschikking maar om toch een impressie te krijgen hebben we hier een pagina gemaakt met foto's van mijn eigen oude toestelletje. Fotopagina Velpe.

Even bijpraten (24-05-07)
Het is alweer even geleden dat de site ge-updated werd dus het wordt weer eens tijd. Even een paar puntjes op en rij.

Inmiddels is de pagina zittingen weer bijgewerkt zodat u uw kalender voor de zomer weer kunt bijwerken. 

Zaterdag gaan we kleiduif schieten met een grote groep. We vertrekken gezamenlijk vanaf het clubhuis om 9.30 uur. Natuurlijk zullen we foto's maken zodat binnenkort een reportage te verwachten is.

Eerste Pinksterdag zijn we uitgenodigd in Westerkappeln bij de schietvereniging Velpe die 100 jaar bestaat. Het bestuur en enkele enthousiastelingen en een delegatie uit Loo, totaal 20 personen zullen de jubilerende vereniging bezoeken en een Delfts blauw herinneringsbord aanbieden. Vertrek om 12.00 uur bij ons clubgebouw.

Voor de zomervakantie gaan we nog op bezoek bij Loo voor een onderlinge (lucht) wedstrijd. Mededelingen hierover volgen nog dus houdt het publicatiebord in de kantine (en natuurlijk deze site) in de gaten voor meer informatie en opgave.

De pistoolles was weer een groot succes. Helaas zijn er geen foto's van maar meteen kwam de vraag of dit wat vaker kan. Natuurlijk zullen we dit weer in gaan plannen, ook voor geweer, maar het is moeilijk goede datums te vinden. (zomervakanties, kermis, enz) Blijf gewoon vragen bij Gerard dan kan er tussendoor bij voldoende interesse wellicht wat geregeld worden.

Uitslag onderling concours (11-04-07)
We zitten midden in de wedstrijden in deze periode. Onderling tegen Diepenveen en Averlo hebben we nu gehad en het groot concours zit er al weer aan te komen. Het is dus topdrukte bij de wedstrijdsecretarissen. Voor wie geïnteresseerd is zijn de uitslagen van het onderling tegen diepenveen die bij ons verschoten is nu beschikbaar.
Kijk op de servicepagina om de onderlinge uitslagen pagina te openen.

Concours (23-03-07)
Nadat we Diepenveen bij ons thuis hebben ontvangen gaan we 1 april voor een onderlinge wedstrijd naar Averlo. (alleen voor senioren) De inhaalmogelijkheid is op donderdag 5 april. 
Niet vergeten !! Op 1 april is er dus geen mogelijkheid om te schieten op onze baan. 
Helaas dus ook niet voor de junioren, we zien jullie graag op zaterdag of woensdag.

Kleiduifschieten (23-03-07)

Na het succes van ons vorige dagje kleiduif schieten (zie nieuws uit 2006) heeft Johan de Weerd weer het initiatief genomen om gezamenlijk er op uit te gaan. 
Dit maal gaan we op zaterdag 26 mei naar de "Voskuil" schietbaan "Het Goor" te Aalten. Meer informatie en opgave op het mededelingenbord in schietaccomodatie.

Gemiddelden (23-03-07)
De nieuwe gemiddelden zijn weer bekend. Natuurlijk hangen ze in de kantine maar ook via deze link via de service pagina kunt u ze on-line bekijken.

Schietlessen (08-03-07)
Dit maal was het de beurt aan Marco de Haan om een pistoolles te verzorgen maar helaas had ook hier de griep toegeslagen en daar is nu eenmaal niets aan te doen. 
Met Marco is nu afgesproken dat de les verschuift naar woensdag 2 mei, aanvang 19.30 uur.

De les met Marco ging dus niet door gisteravond maar om enkele liefhebbers toch wat verder op weg te helpen heeft Gerard nog even wat basistechnieken doorgenomen. Het blijkt dat het toch weer verfrissend is als weer even je schiethouding (het liefst door jezelf) geanalyseerd wordt. Mochten er meer liefhebbers zijn, 'schiet' Gerard dan even aan en hij helpt je weer op weg. 
Voor echte professionele begeleiding kom dan 2 mei naar de club!!

Schietlessen (13-02-07)
Ditmaal werd op een maandagavond de schietles gehouden en blijkbaar was dit een schot in de roos! Jeroen had vanavond een grote opkomst (12 schutters!!) waaronder enkele nieuwe leden zodat eerst de theorie even doorgenomen werd. Ook had hij een Mauser uit 1940 meegenomen die de liefhebbers uitgebreid mochten bekijken. Een kleine geschiedenisles over de ontwikkeling van "de buks" mocht dus niet ontbreken.
Jeroen neemt even de schiethouding door     Han mag assisteren!
Na de theorie moest er natuurlijk geschoten worden. Alle banen werden optimaal benut. Natuurlijk was er extra aandacht voor de houding, de 0-stelling, de ademhalingstechniek en de richtmiddelen. Naar gelang de schietervaring konden praktische tips meteen uitgetest worden, ook werd er eens een andere buks geprobeerd om de verschillen te merken.
Pim laat zijn schotpatroon analyseren door Jeroen.     Albertina is geconcentreerd bezig Van Jeroen maar ook van elkaar leren!!
Al met al een geslaagde avond die zeker een vervolg verdient. Wil je ook een keer een geweer of pistoolles volgen? Informeer dan even bij Gerard of één van de andere bestuursleden, bij voldoende animo organiseren we gewoon weer een les.

Zoals: Woensdagavond 7 maart, een pistoolles met Marco de Haan. 

Binnenkort verwacht (12-02-07)
Zoals u heeft kunnen lezen in ons jaarboekje heeft Pim de Weerd namens de jeugdleden het verzoek bij het bestuur neergelegd om het luchtpistool te vervangen omdat het laden erg zwaar was. Zou een pistool met een luchtcilinder niet veel makkelijker zijn?

Natuurlijk heeft het bestuur deze oproep ter harte genomen en is op pad gegaan om een mooi pistool voor de jeugd te zoeken. Het is de "Twinmaster Sport" geworden.
Voor info over het wapen surf dan naar www.roehm-rg.de 
Levertermijn is echter twee weken, dus nog eventjes geduld!!

Twinmaster Sport

 

Gemiddelde (13-01-07)
Natuurlijk kunt u hier de gemiddelden over 2006 nalezen. Deze zijn ook te vinden via de 'service' pagina.

Leden vergadering (12-01-07)

Afgelopen woensdag was weer de algemene ledenvergadering. Zoals gewoonlijk was deze weer druk bezocht. Tijdens de koffie had Gerdien voor "kniepertjes" gezorgd zodat we zeker niet vergaten elkaar de beste wensen te geven.

Na de opening van voorzitter Koldeweij, werd kort het afgelopen jubileumjaar samengevat. Met name werden alle vrijwilligers die geholpen hebben nogmaals hartelijk bedankt.

Gerrit en Hannie zijn samen al meer dan 100 jaar lid!

Na het vaststellen van de notulen van vorig jaar, las secretaris Joan Teunissen het jaarverslag voor (deze kunt u nalezen in uw jaarboekje). De aanwezigen konden dit wel waarderen want applaus was zijn deel.
De kascommissie had vervolgens lovende woorden over voor penningmeester Casper Smit want ook dit jaar is er geen cent onverantwoord gebleven. Wim Hekkert heeft vervolgens de balans voorgelezen omdat Casper helaas afwezig was wegens zijn werk.
De balans en de begroting voor 2007 zijn nog enkele weken ter inzage op het mededelingenbord in de kantine. 
Daarna was er ruimte voor het bestuur om nog enkele zaken aan de orde te stellen. Zo werd nog even de stand van zaken met betrekking tot de KNSA besproken. Daarbij werden enkele reglementen vastgesteld, werd het invulformulier besproken, werden nieuwe baancommissarissen aangesteld. Vervolgens werd uitgelegd welke rechten steunleden hebben en werden de activiteiten voor 2007 doorgenomen.
Op verzoek van Pim de Weerd (zie boekje) heeft het bestuur besloten een nieuw luchtpistool aan te schaffen ook werd gesproken over de vervanging van buks 3.

Die grijns zegt alles!! Nog voor de pauze werden de schutterskoningen bekend gemaakt. Helaas was de winnaar bij het geweer Thomas Nollen niet aanwezig, maar dit jeugd lid had zijn gemiddelde over het afgelopen jaar tov 2005 met 6,86 punten zien stijgen.
Tot zijn eigen volslagen verrassing, op zijn papieren stond een andere naam gemeld, was het bestuurslid Gerard Klein Oonk die de beker voor schutterskoning Pistool in ontvangst nam. Zijn gemiddelde ging met 4,38 punten omhoog. De beker die al de hele avond voor zijn neus stond mocht hij nu mee naar huis nemen.

 

 

 

 

Na de pauze was de bestuursverkiezing aan de beurt. Wim Hekkert was herkiesbaar en dit werd met hamerslag bevestigd. 
Niet herkiesbaar was Casper Smit en hier werd Jan Denissen gekozen in het bestuur.

 

 direct contributie innenJan kon meteen aan het werk

Helaas kon er geen persoonlijk afscheid genomen worden van Casper Smit. De voorzitter roemde zijn grote inbreng in de dagelijkse klussen en de technische installatie van het clubgebouw (bv de centrale verwarming) maar ook als penningmeester heeft hij al eerder een "centenneukertroffee" gewonnen. Dit geeft goed zijn gedreven inzet voor de vereniging weer. Casper zal binnenkort een collectors-item overhandigd krijgen waar hij nog jaren gebruik van zal maken. Natuurlijk werd ook het thuisfront niet vergeten. Gerdien heeft voor de vele tijd dat hij Casper moest missen een bloemstukje gekregen, hiermee was ze zeer in d'r nopjes.

 

 


Gerdien is blij met deze verrassing

De 2-hoofdige kascommissie wisselt elk jaar van samenstelling omdat jaarlijks 1 lid aftreedt. Ditmaal werd René Bakker bedankt voor twee jaren dienst en werd Gerdien Smit gekozen om samen met Henk Broekgaarden de kascommissie te vormen.
Tot slot werd de rondvraag gehouden waar alle aanwezige leden gelegenheid kregen om vragen of opmerkingen aan de orde te stellen.
De voorzitter sloot hierna de vergadering. 

vlnr: Gerard Klein Oonk, Wim Hekkert, Gerard Koldeweij, Joan Teunissen, Jan Denissen het nieuwe bestuur

Beste wensen (01-01-07)
Namens het bestuur van de schietvereniging wensen we iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar toe en goede schietresultaten voor het komende seizoen.

Wilt u ook uw goede wensen kwijt? Teken dan het gastenboek!!

Leden vergadering (01-01-07)
Woensdag 10 januari is de algemene ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.
Binnenkort krijgt u de uitnodiging en agenda. Natuurlijk staat die ook hier op de site!


Agenda:

1.     Opening door de voorzitter.
2.     Notulen vorige vergadering.
3.     Jaarverslag secretaris.
4.     Verslag kascommissie.
5.     Jaarverslag penningmeester.
6.              Mededelingen bestuur.
7.     Bekendmaking schutterskoningen 2006 (geweer + pistool).
Pauze met gelegenheid tot betaling v.d. contributie;
            € 50,- voor senioren (21 en ouder), € 25,- voor junioren van 18 t/m 20 en 
            € 5,- voor junioren tot 18 jaar. Steunleden betalen € 20,-
8.      Bestuursverkiezing;
         Aftredend en herkiesbaar:        W. Hekkert
         Aftredend en niet herkiesbaar:  C. Smit
         Het bestuur stelt voor om J. Denissen als bestuurslid te benoemen.

        Tegenkandidaten kunnen zich tot uiterlijk 1 uur voor de vergadering melden bij het bestuur.
9.      Verkiezing kascommissie;
         Aftredend R. Bakker.
10.    Rondvraag.
11.    Sluiting.

P.S.   De eerste schietdag van het seizoen 2007 is op zaterdag 13 januari 2007.

        We verzoeken u (als u niet op de ledenvergadering komt) de contributie voor
01-02-2007 over te maken op bankrekeningnr. 305721593 t.n.v. Schietvereniging VZOD.

Schietlessen (01-01-07)
Inmiddels hebben we weer met onze schietinstructeurs datums afgesproken om schietlessen te verzorgen:
                               
Maandag 12 februari: Instructie Geweer door Jeroen Eigenberg.
Voor de 12e geldt dat we gekozen hebben voor een inschrijfavond. Heb je belangstelling schrijf je dan in op het formulier dat in de kantine hangt, of vraag het even aan Gerard.

Woensdag 07 maart: Instructie Pistool door Marco de Haan.
...en Marco kijkt goedkeurend toe! 

Noteer de datums vast in uw agenda en kom ook voor een persoonsgerichte schietles. Elke keer weer blijken net die kleine details grote invloed te hebben op uw resultaten.