Index

Introductie

Nieuws

Kennismaking

Agenda

Accommodatie

Kermis

Oude doos

Service

Zittingen

Links

Gastenboek

Contact

 

CheckStat

 

 


Bathmense schietvereniging

Vooruit Zij Ons Doel 

tip: ga met je muis over de foto's voor uitleg

Nieuws

  

voor het laatst bijgewerkt op:
18 december 2005 

Laatste schietzondag (18-12-05)
Afgelopen zondag hebben wij het seizoen afgesloten. Dinie en Johan hadden de schietkeet leuk versierd en verschillende lekkernijen voorbereid. Ook Henk Bronsvoort verraste de leden weer op lekkere stukjes kaas en worst.
ook op zaterdag was er al een gezellige kerst stemming! Gerrit bewonderd het kerststukje
Het was een druk programma want er moesten nog en heleboel prijzen uitgedeeld worden. Leuk was het dat een delegatie uit Diepenveen de prijzen van de onderlinge wedstrijd kwam ophalen.
Groot Concours, onderling Loo, onderling Diepenveen en Juniorenwedstrijd Diepenveen haalt de prijzen op en geeft een rondje!
Eerst waren de junioren aan de beurt!
Thomas Nollen won veel prijzen in de juniorenwedstrijd, Gefeliciteerd!
Voor de uitslagen van de Juniorenwedstrijd en de onderlinge concoursen tegen Loo en Diepenveen klik hier. Tevens zijn hier nog een heleboel verschillende foto's toegevoegd.
Voor de uitslag van het Groot Concours, dit jaar in Eikelhof en Loo, klik hier.
enige sfeerbeelden op zondag ochtend.
klik op 'vernieuwen' om het filmpje opnieuw te starten (geen geluid)

Al met al een leuke afsluiting van het schietseizoen 2005. Op woensdag 18 januari starten we het nieuwe seizoen met de ledenvergadering en het weekend erop met schieten. Allen prettige feestdagen!

Prijsuitreiking Groot Concours (14-12-05)
Afgelopen week heeft in Loo de prijsuitreiking van het groot concours 2005 plaatsgevonden. VZOD heeft het niet slecht gedaan in de verschillende klassen maar de 1e prijs van vorig jaar hebben we niet kunnen evenaren. Komend jaar hebben we thuisvoordeel dus gaan we weer voor het hoogste plekje. Tijdens de laatste schietzondag zullen de gewonnen individuele prijzen uitgereikt worden.
Binnenkort zullen we op deze site de volledige uitslag publiceren, nu even de plaatsen van Dortherhoek:

KKG  (geweer)
Klasse A : 3e prijs
Klasse B : 3e prijs
Klasse C : 1e prijs
Klasse D : 3e prijs
Klasse E : 2e prijs

KKP   (pistool)
Klasse A : 2e prijs
Klasse B : 2e prijs

LG     (luchtgeweer/junioren)
Klasse A : 5e prijs
Klasse B : geen prijzen uitgereikt

Schot in de Roos (12-12-05)
Als het goed is heeft u de Schot in de roos thuis ontvangen. Natuurlijk is hij ook on-line te lezen. Zoals gebruikelijk kunt u een heleboel stukken opzoeken via de 'service' pagina maar in dit geval kunt ook hier klikken. 

Even bijpraten (26-11-05)
Natuurlijk bent u het niet vergeten, de onderlinge wedstrijd tegen Loo wordt morgen bij ons verschoten. Deze laatste wedstrijd van het seizoen moeten we nog even ons best doen.

Op de laatste schietzondag voor de winterstop, zondag 18 december, zullen we weer wat extra's te doen. We kleden het gezellig aan en Dinie heeft vast wel weer wat lekkers bij de koffie. Verder proberen we zoveel mogelijk prijsuitreikingen te doen. We hebben nog prijzen te verdelen van het onderling tegen Diepenveen en Loo maar zeker ook van de junioren wedstrijden die we dit jaar hebben verschoten.

Tijdens de kerstperiode wordt er niet geschoten maar we hebben genoeg te doen. De banen (kogelvangers) worden gecontroleerd en verbeterd, de buksen worden weer onderhouden en getaxeerd en verder zullen we weer een boekje samenstellen die we (hopelijk) tijdens de jaarvergadering zullen uitdelen.

De jaarvergadering staat gepland op woensdag 18 januari en het eerste schietweekend volgt daarop, dus vanaf zaterdag 21 januari kan er weer gewerkt worden aan een nieuw gemiddelde. Zorg dat u erbij bent op de jaarvergadering want er is veel te bespreken voor het komende jubileumjaar. We moeten een regionaal concours organiseren, ons 60 jarig jubileum, dan komt ook nog Westerkappeln bij ons op bezoek en tot slot staan we voor de 60e keer op de Battumse karmse. Belangrijke onderwerpen als de begroting, het lidmaatschap van de KNSA en een mutatie in het bestuur zullen eveneens op de agenda staan. 

Onderlinge wedstrijd tegen Diepenveen (01-11-05)
Niet vergeten!!
Op 20 en 23 maart heeft Diepenveen bij ons geschoten. Komend weekend, op zondag 6 november en dinsdag 8 november (inhaalavond) volgt de terugwedstrijd.
Denk eraan zondag is er dus geen schieten in Dortherhoek!
De junioren gaan dinsdagavond gezamenlijk naar Diepenveen om hun wedstrijd te schieten. Vertrek 18.30 uur vanaf de schietkeet.
Voor een compleet overzicht, dus inclusief de persoonlijke uitslagen van de heenwedstrijd, klik hier.

Tip (30-10-05)
Af en toe krijg je een tip voor een leuk schietspelletje. Nou vooruit, de volgende link staat op de Links pagina: open.php-id=1352
Heb jij ook een leuke tip, mail even via de contact pagina of teken het gastenboek!
ik stuur vliegensvlug een berichtje naar Gerard  !!

Inhaaldag en junioren Regionaal  Concours  (26-10-05)
A.s. weekend is de afsluiting van het regionaal concours te Loo. Zaterdag kunnen de senioren die nog niet geweest zijn hun kaartjes schieten in Loo van 10.00 uur tot 16.00 uur. Let op! Onze buksen staan er maar tot 14.00 uur. Daarna gaan ze weer naar Dortherhoek waar we gewoon weer open zijn. Bent u alleen in de gelegenheid om na 14.00 uur in te halen, dan mag u daar een buks van Loo gebruiken.
Junioren worden zondag in Loo verwacht voor hun wedstrijd. Joan Teunissen zal contact opnemen om de tijden af te spreken.

Wedstrijden met introducé  (22-10-05)
Afgelopen woensdag was het gezellig druk op de club. 9 leden hadden een introducé meegenomen zodat het voor organisator Patrick Smit even zweten was om alles in goede banen te leiden. Na het welkom door de voorzitter was het gelijk oefenen voor de gasten. Wat onwennig zittend schoten zij een paar oefenkaartjes maar naar aanwijzingen van enkele instructeurs ging het al gauw beter. Patrick had hierna een wedstrijd koppelschieten voorbereid. De leden werden aan hun gast gekoppeld en samen streden ze om de eer. Om het leuk te houden werd een gewone bukskaart en een gelukskaart verschoten. Winnaars werden Casper en Gerdien Smit, van Harte nogmaals! Gelukkig waren er op het eind alleen maar winnaars want alle gasten gingen met een aandenken en een uitnodiging voor een gratis les naar huis, dan kan men later in alle rust nog een keer komen schieten. Uitslag:

Wedstrijdschema buks

 

Voorronde

 

 

Team

Naam

startnr

punten buks

totaal

plaats

1

J. Denissen

1

79

 

 

 

H. Denissen

2

60

139

3

2

W.Bedeker

3

67

 

 

 

C. Oosthout

4

48

115

8

3

J. Teunissen

5

80

 

 

 

A. Gardenier

6

51

131

5

4

G. Koldeweij

7

83

 

 

 

R. Stempher

8

47

130

6

5

I. Scharrenberg

11

72

 

 

 

P. Scharrenberg

12

64

136

4

6

W. Menkveld

13

71

 

 

 

S. Menkveld

14

59

130

6

7

C. Smit

15

82

 

 

 

G. Smit

16

76

158

1

8

T. Nollen

17

75

 

 

 

B Kreuning

18

65

140

2

9

T. Oosterwegel

19

78

 

 

 

 

20

 

78

9

10

H. Broekgaarden

21

77

 

 

 

Co Lega 

22

50

127

7

 Beste 4 teams

Finale

 

 

Team

Naam

1e

2e

totaal

plaats

7

Smit/ Smit

40

53

93

1

8

Nollen/ kreuning

20

54

74

3

1

Denissen/ Denissen

30

56

86

2

5

Scharrenberg/ Scharrenberg

30

38

68

4

 Winnaar

 

 

 

 

Team

Naam

punten

 

 

7

Casper Smit/ Gerdien Smit

93

 

 

 

Naast het geweer konden de gasten ook kennis maken met het pistool schieten. Hier kon men na een persoonlijke les gelijk een paar kaartjes proberen. Omdat we maar één baan tot onze beschikking hebben was er helaas geen tijd meer om ook hier een wedstrijdje te schieten.

Al met al was het een geslaagde avond dat naar meer smaakt. Patrick bedankt voor het idee en de organisatie!
Grote klasse, Patrick!

NB: Helaas was er geen digitale camera aanwezig, we hebben nog met een mobieltje foto's gemaakt maar aanhorende welke capriolen uitgehaald moeten worden om deze op een computer te krijgen, kan het zijn dat we u die schuldig moeten blijven. 
(Rowdy, en handige nichtjes, doe je best!)

Gemiddelden  (18-10-05)
Je hebt ze natuurlijk al wel zien hangen in de kantine; de laatste gemiddelden voor geweer, pistool en luchtbuks zijn weer uitgerekend. Natuurlijk kunt u ze ook via deze link bekijken.

Wedstrijden met introducé  (05-10-05)
De schietvereniging staat bol van de activiteiten deze periode. Aanstaande zondag is het groot concours voor senioren in Loo en over twee weken hebben we een nieuw evenement ingepland.
Op woensdag 19 oktober namelijk wordt er een wedstrijd geschoten voor koppels. Het is de bedoeling dat leden van de vereniging een introducé (junior vanaf 12 jr of senior, maakt niet uit) meenemen om samen te strijden om de hoofdprijs en de eer. Er zijn geen kosten verbonden aan dit evenement. Natuurlijk wordt de introducé eerst vertrouwd gemaakt met het geweer maar diezelfde avond wordt al om de punten geschoten! 
Het is de bedoeling dat het een gezellige drukke avond wordt dus: Zoek een vriend, vriendin, zoon, dochter, buurman of vrouw, geef je op in de kantine en kom op woensdag 19 oktober schieten!

Kermis  (04-10-05)
Het binnenhalen van de slideshow van de kermis foto's is helaas niet iedereen gegeven (het waren ook bijna 200 foto's) daarom heb ik ze nogmaals geplaatst op een speciale foto pagina. Volg deze link!

Kermis uitslagen (01-10-05)

Het was weer gezellig druk op de kermis!

Zoals beloofd hebben we via deze link (of een klik op de foto) de foto's van de opbouw en drie dagen kermis. Het is niet bij een enkele foto gebleven maar het is een hele dia serie geworden. Het binnen halen van deze slideshow kan even duren, het is 240 MB (dus als je geen ADSL hebt begin er niet aan), maar dan heb je ook wat. 

Natuurlijk hebben we ook de uitslag van het kaartschieten en de verloting.

Kaartbaan
1   G. Klein Oonk     10 x 30
2   G. Koldeweij        8 x 30
3   M. ten Katen       5 x 30
4   D. Eilerts-Kers     4 x 30
5   C. Smit              2 x 30 3 x 29Rollade
Niels Hopman

 

Wijnglazen
S. van Vilsteren


Headset
R. Korteweg
R. Bakker
G. Klein Oonk
H. Roeterdink
P. Wensink
J. Podt
G. Klein Oonk
W. Roeterdink
H. Broekgaarden
B. v.d. Sel
Horloge
Gerben Beltman
S. Tuitert
M. IJsseldijk
R. Koning
J. Zwiers

 

 

De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gehad, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Even bijpraten (27-09-05)
Zo, de kermis zit er weer op. Ook dit maal heeft onze schiettent, mede door het goede weer, weer vele enthousiaste schutters getrokken. Veel worsten en karbonades zijn geschoten en ter plekke uitgereikt. Binnenkort zullen enkele foto's te bewonderen zijn.
Ook zullen we de diverse winnaars bekend maken, daarvoor nog even geduld.

Zaterdag 24 september is een afvaardiging van het bestuur op bezoek geweest bij schietvereniging "De vijf rozen". Onze schuttersvrienden uit Diepenveen gaven een receptie ter gelegenheid van de opening van hun nieuwe clubgebouw. Velen van onze leden hebben reeds in het voorjaar een wedstrijd geschoten in het nieuwe gebouw maar toen was de bouw nog niet voltooid. Inmiddels staan de puntjes op de i en heeft de burgemeester het clubgebouw "opengeschoten". Diepenveen, nogmaals de hartelijke felicitaties van de VZOD schutters uit Bathmen.

Even bijpraten (27-08-05)
Zo na de vakanties is het goed om weer even bij te praten.
Zo is het bestuur op de receptie geweest van "De Roos Zij Ons Doel". De schietvereniging uit Loo bestond 60 jaar en heeft dit met de leden en genodigden gevierd. Loo-schutters nogmaals van harte gefeliciteerd van de leden van de VZOD!
Volgend jaar 26 juni bestaat de VZOD 60 jaar en ook wij zullen dit heugelijke feit vieren.

Junioren Opgelet! 10 en 11 september is er weer de onderlinge wedstrijd in ons clubgebouw. Jullie kunnen gewoon je (gratis) korpskaarten schieten waarbij leuke (geld)prijsjes te winnen zijn. Dus kom gauw weer oefenen en doe je best op 10 en 11 september.

Eind september (24,25,26) staat onze schietvereniging alweer voor de 59e keer op de Bathmense kermis. Zoals gebruikelijk is het draaiboek al weer uit de kast gehaald en zijn de diverse voorbereidingen weer gestart. De vergunningen zijn rond en ook wordt op dit moment de automatische kaartbaan tiptop door Henk in orde gemaakt. Ook de tent wordt van een nieuw frontje voorzien. Binnenkort zal weer een zittingslijst gemaakt worden door onze secretaris, (voorkeuren graag doorgeven aan Joan)

Tot slot wijs ik er nog even op dat wij op 9 oktober (inhaaldag 29 oktober) het regionaal concours in Loo moeten schieten (buks en pistool). Zorg dat u die datum in uw agenda noteert zodat iedereen waarvoor we inschrijfgeld betalen ook daadwerkelijk komt schieten!

Aanpassing wetgeving (20-07-2005)
Het ziet er naar uit dat de overheid bepaald dat schietverenigingen verplicht lid moeten worden van de KNSA. Ook schutters met een eigen wapen krijgen die verplichting. 
Klik hier om de circulaire te bekijken. Verdere informatie kunt u vinden op http://www.knsa.nl/actueel/actueel_detail.asp?NieuwsID=43 

Foto's Feestmiddag (10-07-05)
Zoals beloofd zijn hier de foto's van de feestmiddag. 
Gekeken? Schrijf even in het gastenboek wat je er van vindt! 

Uitslagen Regionaal voorjaarsconcours (30-06-05)
1 en 14 mei hebben we het voorjaarsconcours bij schietvereniging Wilhelm Tell te Eikelhof verschoten. Hiervan is de uitslag bekend, klik hier om ze te bekijken. (of via de service pagina) Zoals jullie zullen zien hebben we tijdens het najaarsconcours te Loo nog wat in te halen om de uitstekende prestaties van vorig jaar te evenaren.

Foto's Braderie (23-06-05)
Zoals beloofd zijn hier de foto's van burgemeester Lidth de Jeude van Deventer die ook even de stand van onze schietvereniging bezocht. Natuurlijk kon hij het niet laten om even een spekkie te schieten. Meer foto's van de braderie kunt u vinden in onze, door de onvermoeibare Dinie bijgehouden, fotoboeken in de kantine.

Burgemeester Lidth de Jeude krijgt uitleg van Joan Teunissen De burgemeester schiet raak en wint een spekkie!

Gemiddelde. (15-06-05)
Inmiddels heeft u in de kantine gezien dat onze secretaris de gemiddelden weer opgehangen heeft. Natuurlijk kunt u ze ook hier vinden, anders probeer het via de service pagina.

Even bijpraten (08-06-05)
Zoals al in de "Schot in de roos" voorspelt is; aanvang van de feestmiddag/avond op 26 juni is om 16.00 uur. Na de opening met koffie en koek zullen we met de fiets (of auto) ons verplaatsen naar het sportterrein bij dhr Bronsvoort aan de Oxersteeg. Hier gaan we in teams tegen elkaar sporten. Wees gerust, het is niet de bedoeling dat we ons in het zweet werken, de lol staat voorop en iedereen kan meedoen. Na deze uitspatting gaan we terug naar ons clubgebouw voor een hapje, drankje en gezellige avond.

Ook op 26 juni is het onderlinge concours in en tegen Averlo, tijd van 10.00 uur tot 16.00 uur, dit valt dus leuk te combineren met de feestmiddag. Mocht u niet kunnen op deze dag dan is er en inhaalavond op donderdag 30 juni van 19.30 tot 21.00 uur.

Zoals u hieronder gelezen heeft, en misschien bent u er wel geweest, heeft de schietvereniging zich laten zien op de braderie van 22 mei. Ons doel was om vooral de jeugd te bereiken en dat is gelukt. De waterpistoolbaan was een groot succes. Binnenkort zullen we een paar foto's plaatsen waarbij onder andere burgemeester Lidth de Jeude van Deventer het waterpistool hanteert. 

Braderie op de Brink. (17-05-05)
Aanstaande zondag 22 mei 'neugt' het dorp Bathmen iedereen om naar Bathmen te komen om kennis te maken met het dorp. De Bathmense VBO heeft hierbij het initiatief genomen om een braderie te organiseren. (10.30 tot 16.30 uur) Ook verenigingen zijn uitgenodigd om zich te presenteren. Natuurlijk heeft de schietvereniging ook een stand gekregen. 
We zullen er staan met onze bekende waterpistool baan. Daarbij kan de jeugd met een waterpistool 'schieten' op de roos. Als ze het goed doen gaat de vlag in top en wint men een spekkie. 
Speciaal voor de jeugd van af 12 jaar zullen wij een verenigingswapen tonen, in dit geval het luchtgeweer.    luchtgeweer nr 1 van onze schietvereniging, een feinwerkbau 603 
Verder zullen we beelden tonen van ons verenigingsgebouw en schietbanen. Natuurlijk delen we weer gratis schietlessen uit en maken we de bezoeker attent op onze website. Kom dus a.s. zondag 22 mei naar de Brink en bezoek onze stand!!

Excursie naar de Berkenhorst. (16-05-05)
Zaterdag 23 april hebben een uitstapje gemaakt naar Elspeet. Hier van heeft Rudi Korterink een verslag gemaakt. (zie verder naar beneden). De bijbehorende foto's zijn gemaakt door Henk Broekgaarden.

hier komen we aan bij de kantine van "de Berkenhorst" even genieten van het heerlijke weer
aanleggen voor een rondje kleiduifschieten Jan Denissen wordt geladen
nog een korte uitleg van Jeroen 's middags onder de grond, met groot kaliber
Ije en Xander proberen het grote werk ook hier deskundige uitleg van Jeroen Eigenberg
tussen de middag even een broodje in de zon 100 meter baan

Gastenboek (10-05-2005)
Vanaf heden is de site uitgebreid met een gastenboek. Kijk gerust of er leuke reacties zijn of, beter nog, laat er zelf één achter.
U vindt het gastenboek via de gastenboekpagina op de navigatiebalk.

Schot in de Roos (09-05-05)
Binnenkort krijgt u het "Schot in de Roos" weer in de bus. Natuurlijk kunt u deze alvast binnen halen op uw computer door hier of hier te klikken. 

500 bezoekers!! (25-04-05)
Vanmiddag om 1400 uur hebben we de 500e bezoeker mogen begroeten op onze site. 
Na de opstartfase in december 2004 zijn we in januari 2005 aangemeld op het web en werd de site bekend gemaakt bij de leden. Ook zijn we pas 2 maanden aan gemeld bij enkele schietsport pagina's. Blijkbaar heeft men ons weten te vinden, hopelijk naar tevredenheid. U kunt overigens de actuele stand van bezoekers bekijken via de Netstat logo's op de navigatiebalk of bovenaan de startpagina.
Felicitaties en andere opmerkingen kunt u mailen via de contact pagina.

Excursie naar de Berkenhorst. (24-04-05)
Zaterdag 23 april hebben een uitstapje gemaakt naar Elspeet. hier van heeft Rudi Korterink het volgende verslag gemaakt. (hopelijk komen er later nog foto's bij).

De excursie naar de Berkenhorst in Elspeet was een groot succes. Om 9 uur in de ochtend vertrokken we van onze schietvereniging met 5 auto’s naar Elspeet toe. Daar eenmaal aangekomen begonnen we de gezellige dag met een kop koffie. Na wat gezellig te hebben gepraat hebben we onder leiding van Jeroen Eigenberg alle banen van de Berkenhorst gezien. Eenmaal aangekomen in de kelder waar geschoten kon worden met groot kaliber werd gevraagd wie wel een met een 308 wou schieten. Rudi Korterink was de eerste die enthousiast riep dat hij wel wou. Eenmaal achter het geweer plaatst te hebben genomen en naar de instructies te hebben geluisterd, kon hij beginnen met schieten op een kaart die op 50 meter afstand hing. Na het schot kreeg hij een aardige terug slag van het geweer, wat je op het moment zelf niet eens zo goed merkt. Na twee keer geschoten te hebben gingen we verder met de rondleiding over het terrein. Toen we daar mee klaar waren gingen we naar een van de klei duif banen. Dat was echt heel erg leuk. Na de nodige instructies konden we gaan schieten. Daar werd dan ook de score nog bijgehouden, en daarop kon je wel zien dat een aantal personen het wel vaker gedaan hadden. Eerst schoten we op een duif die van de kant kwam waar wij ook stonden, en daarna schoten we op een duif die van achteren kwam. Maar het leukste en moeilijkste was dat er twee duiven snel achter elkaar kwamen en dat je dan twee keer moest schieten. Het jachtgeweer was dan geladen met twee ladingen hagel. In totaal heeft iedereen ongeveer 20 keer geschoten. Op een gegeven moment ging ook nog de machine stuk die de kleiduiven weg schoot. Maar toen hebben ze even snel een van de achterste machines opgehaald die het wel goed deed.
En we hebben de middag afgesloten met een heerlijk broodje bal.
Er was toen nog wel de mogelijkheid om nog met groot kaliber te schieten, een aantal van ons heeft dit ook gedaan.

 Ik kan de dag dan ook in 1 woord samenvatten “GEWELDIG”

Rudi Korterink.

 Groot concours te Eikelhof. (21-04-05)
Het is weer zover, het grote concours komt er weer aan. De junioren zijn al geweest, nu is het de beurt aan de senioren (alleen vuurbuks)

Zondag 1 Mei  (10.00 - 16.00 uur)   
inhaaldag  zaterdag 14 mei (10.00 - 16.00 uur)

Onderling concoursen tegen Loo. (21-04-05)
Inmiddels is de tussenstand bekend, klik hier.

Onderling concoursen tegen Diepenveen. (28-03-05)
Inmiddels is de tussenstand bekend, klik hier.

Onderling concoursen tegen Diepenveen en Loo. (26-03-05)
Afgelopen zondag hebben in Dortherhoek geschoten tegen Diepenveen. Binnenkort zullen we een tussenstand bekendmaken zodat we kunnen zien of we in het najaar wat te verdedigen hebben of juist in te halen.
Voor het eerst was er de gelegenheid om door de week de schietbeurt voor concours in te halen. Met onze collega schietverenigingen hebben afgesproken deze extra service te bieden aan de leden om een grotere opkomst te bewerkstelligen bij de wedstrijden.
Het bleek in een behoefte te voorzien. Veel schutters uit Bathmen maar ook uit Diepenveen (veel pistoolschutters) hebben alsnog hun kaarten geschoten.
Ook bij de wedstrijd tegen en in Loo hebben we de gelegenheid om door de week in te halen. De wedstrijd in Loo, geweer,lucht en pistool, is op zondag 3 april van 10.00 uur tot 16.00 uur en de inhaaldag is op donderdag 7 april van 19.30 tot 21.00 uur te Loo.

Gemiddelde. (26-03-05)
Inmiddels heeft u in de kantine gezien dat onze secretaris de eerste gemiddelden van 2005 weer uitgerekend heeft. U vindt ze overigens ook met de volgende link. Het gemiddelde wordt ook gebruikt om de klassen in te delen voor de concoursen. Bij de onderlinge wedstrijden tegen Diepenveen en Loo vormen de eerste 10 de A-klasse terwijl de overigen de B-klasse vormen. Deze zelfde namen worden ook gebruikt voor de terug-wedstrijd in het najaar, zelfs als andere schutters in de top 10 staan. Het regionaal concours wordt met meerdere klassen geschoten. Hier worden de schutters per 5 van de lijst ingedeeld in de A,B,C,D en E klasse.

Kleiduif schieten in Elspeet. (03-03-05)
Er is een datum bekend waarop we de excursie naar schietsportcentrum "de Berkenhorst" organiseren: zaterdag 23 april. Vertrek 09.00 uur 's morgens vanaf de kantine. Jeroen Eigenberg zal onze gastheer zijn en ons voor en achter de schermen rondleiden. (zie ook www.berkenhorst.nl )
De kosten zijn €15,= waarbij natuurlijk een ronde kleiduif schieten is inbegrepen. Er zijn ook mogelijkheden om met groot kaliber op een 100 meter baan te schieten, deze kosten komen dan voor eigen rekening en bedragen zo'n € 0,75 per schot.
Geef je op in de kantine!
         actiefoto kleiduif schieten, ziet u zichzelf al staan?                  kijkje op de "berkenhorst"

Geweer les (03-03-05)
Jeroen is er weer geweest en heeft een prima verzorgde training gegeven. Voor een verslag klik hier.
De avond was zo'n succes dat besloten is gelijk een nieuwe trainingsavond te plannen, de volgende keer zal het gebeuren op woensdag 11 mei. Zorg dat u er bij bent!!!

Geweer les (24-02-05)
Niet vergeten!!

    Zoals al aangekondigd komt Jeroen Eigenberg weer een les verzorgen voor vuur- en luchtbuks schutters. De datum is vastgesteld op woensdag 2 maart.
Er is voldoende ruimte voor veel deelname, dus schroom niet en pak die kans om je niveau te verbeteren!

                                     luchtgeweer nr 1 van onze schietvereniging, een feinwerkbau 603

Datum bekend feestmiddag (19-02-05)
Inmiddels is een datum geprikt voor onze jaarlijkse feestavond/middag. Hoewel er tijdens de ledenvergadering geen vrijwilligers spontaan opstonden voor het organiseren van dit jaarlijkse festijn, zijn er toch enkele leuke ideeën geopperd. Welnu, het bestuur heeft gelijk deze koe bij de horens gevat en een datum aangewezen voor het jaar feest. De datum is vastgesteld op Zondag 26 Juni. 
Wat nu het goede idee is blijft nog even geheim maar zoals gebruikelijk worden enige sportieve activiteiten georganiseerd met wat eten en gezellig samenzijn als hoofdzaak!
Tegen die tijd hoort u meer hoe u zich kunt opgeven, maar houd de datum vast vrij!

Uitslag onderling tegen Averlo. (14-02-2005)
Het heeft even op zich laten wachten maar de uitslagen van de onderlinge wedstrijd tegen Averlo zijn beschikbaar. Helaas hebben we niet gewonnen. Voor de uitslagen klik hier.

Kleiduif schieten in Elspeet. (04-02-05)
Er is een datum bekend waarop we de excursie naar schietsportcentrum "de Berkenhorst" organiseren: zaterdag 23 april. (zie verderop in nieuws voor meer uitleg)

Nieuw geweer (04-02-05)  

Zoals al aangekondigd op de ledenvergadering heeft de vereniging een linkshandig geweer aangeschaft. Deze welkome aanvulling zorgt er voor dat ook onze linkshandige leden volop aan hun trekken komen. Tijdens de eerste schietavond dat het geweer er stond was het Rudi Korterink die als eerste zijn kaarten schoot met dit geweer. "Fantastisch" zo zei hij, "eindelijk kan ik het geweer fijn in de hand nemen, en ik schoot gelijk boven de 100". Zichtbaar tevreden liet hij zijn kaarten tellen. Dat het nog onwennig was zag je wel toen hij aan het bijladen was want hoewel de grendel toch ook nu echt links zit, zette hij de kogels nog rechts van zich neer zodat hij nog rare bewegingen moest maken om te laden. "Nog even wennen" was zijn nuchtere commentaar.
Hier rechts ziet u Rudi in actie.
    Hier zit Rudi nog met een rechtse buks te schieten!

Pistool les (04-02-05)
Een verslag van deze zeer interessante trainingsavond vind je via deze link.

Geweer les (04-02-05)
Zoals al aangekondigd komt Jeroen Eigenberg weer een les verzorgen voor vuur- en luchtbuks schutters. De datum is vastgesteld op woensdag 2 maart.
Er is voldoende ruimte voor veel deelname, dus schroom niet en pak die kans om je niveau te verbeteren!

Pistool les (27-01-05)
Niet vergeten! 
Woensdag 2 februari zal Marco de Haan bij ons een pistoolles verzorgen. Bent u een ervaren of wat minder ervaren pistoolschutter, zorg dat u meedoet want vooral die kleine tips zorgen ervoor dat uw resultaat zal verbeteren!

Ook staat weer een training voor vuurbuks gepland. Binnenkort zal Jeroen Eigenberg weer langskomen om gericht aan onze schiettechniek te werken. Diegenen die al vaker er bij zijn geweest weten al dat dit veel voordeel oplevert. Net die aanwijzing, specifiek voor jou, zorgt ervoor dat je gemiddelde spectaculair stijgt! Datum volgt nog.

Dus kom op de trainingsavonden!

    volledige concentratie

Algemene ledenvergadering (15-01-05)
Hier volgt een sfeer impressie van de ledenvergadering. Er was ditmaal een grote opkomst en er hing een ontspannen gezellige sfeer.

Er was een grote opkomst De voorzitter en secretaris zijn goed voorbereid
In een kring met de agenda op schoot! Kunnen we beginnen secretaris?


Enkele belangrijke punten die het bestuur naar voren bracht waren onder andere:
 - Verslagen van de secretaris, penningmeester en kascommissie
 - Een positieve balans van 2004
 - De begroting voor 2005
 - Het aanschaffen van een linkshandige buks in 2005
 - De herverkiezing van G. Koldeweij in het bestuur
 - De presentatie van het jaarlijkse boekwerkje
Voor diegenen die niet aanwezig konden zijn, de diverse overzichten hangen nog enkele weken op het publicatiebord. Daarnaast kunt u natuurlijk uw boekje afhalen.

Het voltallige bestuur Casper krijgt een verdiend compliment!

De kascommissie had nog een complimentje voor de penningmeester, men had hem op geen enkel foutje kunnen betrappen. Henk overhandigd Casper dan ook met trots een heuse centenneukertrofee!

Tijdens de vergadering werden zoals gewoonlijk de schutterskoningen bekend gemaakt. De koning van het geweer schieten was in 2004 Jochum Blaauwendraad die zijn gemiddelde met maar liefst 7,8 punten zag stijgen.
Bij de pistoolschutters was dit maal Rene Bakker de gelukkige. Na in de voorgaande jaren op de 2e en 3e plaats te zijn geëindigd, was het nu raak. Hij steeg 1,82 punt. Het is een knappe prestatie om al jaren achter elkaar jezelf zoveel te verbeteren!
Felicitaties aan de schutterskoningen 2004!

De Koning in aantocht! De eerste beker is binnen!

Rene Bakker haalt zichtbaar trots zijn beker op.

Middagje kleiduif schieten? (13-01-05)
Tijdens de ledenvergadering kwam het voorstel van ons vaste kleiduif duo om op een zaterdag in mei een excursie te maken naar "de Berkenhof" te Elspeet. Naast uitgebreide kaartschietbanen zijn daar ook veel kleiduif schiet mogelijkheden. Het ligt dan ook in de bedoeling daar uitgebreid gebruik van te maken. 
Wim Hekkert en Johan de Weerd zijn erg benieuwd of er liefhebbers genoeg zijn die mee willen. Bij voldoende opgave zal een afspraak gemaakt worden op deze thuisbaan van onze instructeur Jeroen Eigenberg.
Graag opgave bij Wim en Johan (of via deze site).
Nadere berichten volgen dan later.

Algemene ledenvergadering
Allemaal de beste wensen voor het nieuwe schietjaar!
We beginnen 2005 met de algemene ledenvergadering op woensdag 12 januari. Om acht uur begint de vergadering. 
Zoals gebruikelijk worden de jaarverslagen van de secretaris en de penningmeester bekend gemaakt en doet de kascommissie verslag van hun bevindingen. Het bestuur zal weer enkele plannen en de begroting toelichten en natuurlijk hebben de leden het laatste woord, tijdens de rondvraag kunnen voorstellen of vragen de revue passeren.
Hoogtepunt zal ook dit keer weer de bekendmaking van de schutterskoningen zijn (geweer en pistool), dit is diegene waarvan zijn of haar gemiddelde het meest is gestegen ten opzichte van het vorige seizoen.

Tot slot wijzen we u erop dat in de maand januari de contributie betaald dient te worden, dit kan natuurlijk tijdens de ledenvergadering of op uw schietdag maar u kunt het ook overmaken op rekening: 305721593 tnv Schietvereniging VZOD.
Contributie senioren €25,= en junioren €5,=
Alvast hartelijk dank.

Laatste schietdag (12-12-04)

Vandaag was alweer de laatste schietdag van het seizoen. Tijdens de feestdagen zijn we gesloten maar we beginnen alweer op 15 januari. Vandaag hadden Dinie en Joan de kantine feestelijk aangekleed. Gelukkig was er een grote opkomst dus het was weer reuze gezellig. Henk Bronsvoord verraste de leden met lekkere worst bij de borrel. Ook Dinie had nog wat voorbereid, zij had namelijk nog enkele karbonades over van de kermis en die gingen grif van de hand. Iedereen hartelijk dank voor de lekkernijen!
Geert krijgt hier de felicitaties van Gerard Er moesten ook nog enkele plichtplegingen afgehandeld worden. Geert Scholthof kwam langs om de uitslag van de onderlinge wedstrijden tegen Loo uit te reiken. Ditmaal wist VZOD niet het onderlinge treffen te winnen, de wisselbeker voor het geweer schieten ging ditmaal naar Loo. Geert krijgt hier de felicitaties van Gerard. De wisselbekers voor pistool en Luchtbuks bleven wel in Dortherhoek.
Ook werden de prijzen voor de junioren wedstrijden uitgereikt. Alle deelnemers kregen het VZOD vaantje en de winnaars een envelop erbij.

Alle uitslagen van de wedstrijden staan hier.

Pistool les (10-12-04)
Hoewel we binnenkort aan onze (korte) winterpauze beginnen zijn de voorbereidingen al begonnen voor het komende seizoen. Zo zijn we blij dat we een instructeur hebben gevonden die ons de fijne kneepjes van het pistool schieten kan bijbrengen.
Woensdag 2 februari zal Marco de Haan bij ons een pistoolles verzorgen. Bent u een ervaren of wat minder ervaren pistoolschutter, zorg dat u zich aanmeld want vooral die kleine tips zorgen ervoor dat uw resultaat zal verbeteren!

Nieuwe "Schot in de roos" is uit. (01-12-04)
Vanaf komend weekend is de nieuwe "schot in de roos", ons verenigings- informatieblad, weer beschikbaar. U kunt het afhalen op de schietbaan, niet afgehaalde blaadjes worden een week later verstuurd. 
Voor diegene die niet kunnen wachten is natuurlijk ook op deze site al het blad te lezen, klik hier om nu al de "schot in de roos" te lezen.

Uitslag Onderlinge wedstrijd tegen Diepenveen. (28-11-04)
Klik hier voor de uitslag van de onderlinge wedstrijd tegen Diepenveen. Het blijkt dat we toch met een heel sterk seizoen bezig zijn. 
Prijswinnaars gefeliciteerd!

Instructie avond geweer (17-11-04)
Woensdag 17 november heeft onze instructeur Jeroen Eigenberg weer een training verzorgd. Vooral de nieuwe leden hadden weer veel baat bij de deskundige uitleg maar ook de meer ervaren schutters kwamen erachter dat sommige nuttige tips voor hen goed uitpakken. Voor een verslag van deze avond klik hier.

VZOD wint  Regionaal Concours!!!
De prijsuitreiking van het regionaal concours is geweest. Zoals jullie weten hebben we in het voorjaar in Colmschate geschoten en dit najaar in Diepenveen. 
Nu zijn alle cijfertjes verwerkt en is bekend welke schutters en welke verenigingen met de prijzen gaan lopen in de verschillende klassen.

En om maar meteen met het goede nieuws te beginnen. 
VZOD heeft het verenigingsklassement gewonnen. Onze schutters van de A klasse hebben over de twee concoursen samen het hoogste gemiddelde behaald, nl 109.10 punt. Daarmee hebben we de verenigingen uit Colmschate met 0,5 punt en Eikelhof met 0,6 punt achter ons gelaten.

Voor alle uitslagen klik hier.

Onderling concours tegen Loo.
Afgelopen zondag 07-11-04 hebben we wedstrijden in Loo gehad.
Zowel de geweer schutters als de pistoolschutters hebben geschoten in het clubgebouw van DRZOD. We waren weer hartelijk ontvangen en de omstandigheden waren goed om in alle rust te kunnen schieten. Bij de redactie zijn nog niet alle uitslagen bekent maar luisterend naar een eerste reactie van de schutters is de indruk dat er, bij hun in elk geval, niet al te hoog geschoten is.  
Binnenkort volgen de uitslagen.

Gemiddelden
De lijsten van de gemiddelden zijn weer aangepast!
Kijk in de kantine op het bord of klik hier om uw eigen gemiddelde vast te bekijken.
(Let op, het laden kan wat langer duren want het is een zwaar bestand.)

Nieuwe leden
De afgelopen periode zijn er weer verschillende nieuwe leden bijgekomen.
Het zijn:

Henk Hondman               lid per 30-10-04
Joey Dokter (junior)         lid per 30-10-04
Hendrik-Jan Verheij         lid per 27-10-04
Ije Scharrenberg             lid per 27-10-04
Bart Wagenvoort             lid per 27-10-04
Rutger Vogelsang (junior) lid per 9-10-04
Arie Smit                        lid per 1-8-04

Allen welkom!! De eerste reacties zijn enthousiast en er werd al gelijk goed geschoten. Binnenkort is er een trainingsavond dus maak er gebruik van!

Onderling tegen Diepenveen
Zondag 24 oktober hebben we het onderlinge treffen tegen Diepenveen bij ons thuis verschoten. 

Het was zoals gewoonlijk weer erg gezellig. Er was een hoge opkomst en er werd goed geschoten. 


Dinie was erg druk in de keuken maar ze had dan ook erg lekkere gehaktballen gemaakt.